om mig…

jag

Vem är jag?

 

Jag heter Thomaz Wiberg.
Är 54 år, och har en massa åsikter om väldigt många saker. Här är mina tankar, som jag filosoferar kring när jag sitter på min Rosa Traktor!

Jag tar ansvar för mina tankar och åsikter.
Om du känner dig kränkt eller utpekad av mina åsikter så föreslår jag att du slutar läsa redan här, jag tänker inte curla dina känslor, jag ventilerar mina åsikter.

Jag är född i Stockholm och bor numera i Skåne sedan snart 20 år, och jag trivs rätt bra här även om det nu börjar bli allt våldsammare i t.ex. Malmö som inte ligger alltför långt bort. En av de roligaste förmånerna med att bo här är ju så klart att man har väldigt nära till Danmark..det tar bara en timme med tåget så är man i Köpenhamn och det är ju givet att man åker lite då och då när man har tid.

Jag finns så klart på Facebook och Twitter också!

Vem kan bli min Facebookvän? Det korta svaret är ALLA.

Jag använder Facebook till att försöka hålla kontakt med vänner och familj och jag postar en hel del om den politik som jag tror på och förespråkar, däribland länkar jag mycket av det jag skriver på min blogg.

Jag uppskattar vänner som i sin tur uppskattar mig och det jag skriver om. Därför accepterar jag i princip alla vänförfrågningar.

Jag betraktar alltså en vän på Facebook som någon som är intresserad av att ta del av vad jag skriver. Vissa av mina ”riktiga vänner” och familj är också mina Facebook-vänner, men generellt kan jag annars säga att jag har kontakt med mina ”riktiga vänner” och familj på andra sätt.

Därför accepterar jag i princip alla, oberoende av vilka människor de är, eller vilka åsikter de råkar ha.

Att acceptera andras åsikter även om de inte stämmer med de egna är ett eget ansvar.

Jag får ibland lite märkliga vänförfrågningar men jag accepterar alla så länge det inte är uppenbara fejkkonton eller sexrelaterade förfrågningar från suspekta nyskapade ”kvinnor” som visar alla behag.

Den som på något sätt “missbrukar” sin Facebook-vänskap med mig kommer dock att plockas bort väldigt snabbt.

Jag hoppas du hittar nåt kul eller intressant här på min blogg.

”Jag är vaken! Jag är en person av sanning, jag strävar efter att finna sanningen och upplysa.

Jag har förståelse för att mina poster och artiklar kanske gör dig upprörd och får dig att känna dig obekväm. Det är dock inte min avsikt, det försäkrar jag.

Min avsikt är att provocera din tankeförmåga och få dig att tänka kritiskt, objektivt och med konsekvens. Att ifrågasätta den officiella ”versionen” du blir matad med och se den med sund kritik.

Jag förstår att du vill kasta dig ut och attackera det jag säger med ilska och hat, jag förstår din position. Jag har varit där själv en gång.

Det sker ett gradvis uppvaknande av medvetenhet just nu som vi alla upplever, och vi är bara i början av det som komma skall.

Jag vet att det kan vara mycket svårt att bryta kedjan av anpassning då vi i generationer har programmeras att vara rädda för att tänka utanför ”status quo” – boxen.

Jag och många med mig är vakna och medvetna och vi väntar på dig. Du står inte ensam, du har allt stöd du behöver i oss om du bara öppnar ögonen.”