Joakim Lamotte – Reportage från Kronogården i Trollhättan.


Idag den 2019-12-12 var Joakim Lamotte på plats i Kronogården, Trollhättan efter de uppmärksammade kravallerna som skett tidigare. Tanken var att intervjua människor från området om hur de upplever situationen i Kronogården.

Redan då Lamotte kom dit var det flera polispatruller på plats och stämningen var minsta sagt laddad redan från starten. Det tog inte många minuter innan ”Bangers” och raketer smälldes av och en stor mängd maskerade unga invandrare slöt upp runt Lamotte. De var hotfulla och provocerande.

Lamotte’s livesändning avbröts flera gånger då han blev attackerad upprepade gånger. Rosa Traktorn har samlat ihop de 5 kortare klipp som sändes till en hel video över kvällens reportage. Du kan se vad som hände i sin helhet här.

Polisens närvaro verkade inte avskräcka heller, Lamotte blev attackerad flera gånger och polisen gjorde inte mycket för att avstyra eller kontrollera situationen.