Hur ska man kunna ta Gardell seriöst?


 

Idag den 9:e December 2019 skriver Jonas Gardell ett öppet brev till Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

https://www.expressen.se/kultur/jonas-gardell/baste-jimmie-du-far-garna-svara-pa-detta-brev/

I sitt brev skriver Gardell inledningsvis att: Även om ditt parti naturligtvis bitvis rider på den högerpopulistiska våg som sköljer över stora delar av världen, kan ingen säga emot det faktum att du är en vansinnigt skicklig politiker och strateg, som lett Sverigedemokraterna från att vara ett litet obskyrt parti i marginalen till att vara ett tänkbart alternativ för en fjärdedel av befolkningen.”

Redan i starten visar Gardell åt vilket håll detta brev fortsättningsvis kommer att gå. Gardell vill vidare i sitt brev bestämt hävda att våldet var lika illa och lika stort förr som nu. Det beskriver han när han i sitt brev berättar: ”Visst minns också jag ett annat Sverige, till exempel det Stockholm när jag var ung där skinnskallar härjade i Gamla stan och trakasserade invandrare och homosexuella, en tid då jag inte vågade röra mig i Gamla stan efter mörkrets utbrott. Både Mark och jag blev såväl misshandlade som hotade, och därför kan vi båda berätta att tryggheten och sammanhållningen faktiskt inte var ”en del av livsluften”, men vi är kanske inte inkluderade i ditt ”vi” när allt kommer omkring?”

Gardell är tydligen inte alls medveten om att Sverigedemokraterna inte alls har något mot hans sexuella läggning. Förmodligen skulle Åkesson vara mer benägen att hjälpa Gardell i en konfrontation med en kultur som inte alls accepterar hans och Marks sexuella orientering.

Jonas Gardell är nog den ende homosexuelle man jag känner till som alltid lyckas använda sin sexualitet politiskt. Mig veterligen är den sexuella läggningen en personlig sak. Inte en politisk. Visst handlar mycket politik idag om hbtq, genus och homosexuellas rätt att få strutta runt halvnakna i karnevalståg och blotta sin sexualitet och sina lustar för små barn som ser på vid trottoarkanten. Det har blivit en stor politisk hjärtefråga. Gardell ser tydligen inte det ökade våldet mot kvinnor, de ökade våldtäkterna mot barn. Det ökande våldet mot unga, gängkriminalitet med skjutningar och droger.

Nej, dessa nämner inte Gardell. De är ju inte homosexuella. Gardell verkar endast se den homosexuella världen. Naturligtvis är våldet mot homosexuella lika förkastligt som våldet mot kvinnor och barn.

Tror Gardell att det våldet kommer minska med importerad våldskultur som inte accepterar hans sexuella läggning? Eller socialism, som öppnar portarna för mer inströmning av denna kultur. – Jag undrar hur Gardell tänkt här egentligen.

När Gardell sedan fortsätter med: Förresten, det var så lustigt, en gång på 80-talet blev Mark och jag förföljda och mordhotade av en man med kniv, och polisen som tillkallades vägrade ta upp någon anmälan eftersom ”vi ju måste förstå hur obehagligt det var för den stackars mannen att tvingas se sådana som oss”. Just då kändes det där med sammanhållningen sisådär, jag vet inte om du kan förstå det, Jimmie.

Redan här brast det för mig och det var svårt att läsa resten av hans brev utan att sakta skaka på huvudet och undra när Gardells bubbla ska brista och hans rosa skimmer ska ersättas med verklighetens kalla ljussken. Oavsett Gardells sexuella läggning är det svårt att glömma bort att han lyckats bra i livet som komiker, författare och artist och idag lever sedan länge i en 7 rums lägenhet, värd 20 miljoner, i Stockholm och där lever han i sin lilla mysbubbla långt borta från den verklighet kvinnor och barn upplever i förorterna.

En annan som liksom jag reagerat starkt på Gardells brev och får vi säga ”Offerkofta” är En kvinna i Malmö vid namn Ewa Wiberg som i en post i gruppen ”Sverigedemokraterna och Jimmie Åkessons trogna vänner” om Gardells brev ger sin syn på saken i en mycket välskriven kommentar här:

Ewa Wiberg

Ewa Wiberg

”Ack denne Gardell. Tror han på allvar att vi som levde på 50-60-70-80-90 talet inte minns att det fanns drägg, mördare, våldtäktsmän, hatare och misshandlare då? Säkert var klimatet mot homosexuella ett helvete när skinheadsen drog fram! De var ruttna in i själen!

Säkert fanns det lika ruttna individer inom SD. Det är det ingen SD are som förnekar idag, vad jag vet? Men så lämnar då Gardell verkligheten idag. Han jämför då… och nu.

Han upplevde då, men tycks ha stängt av hjärnan, nu. Att inte kunna se och fatta att det våldet vi har här idag… aldrig varit värre, aldrig varit råare för det har aldrig varit fler som begår råa våldsgärningar, aldrig varit fler våldtäkter där offren inte ” bara” blir skändade och våldtagna, utan även brända, skurna, osv….av många.

 • Aldrig förr har mängden knivdåd och rån setts och upplevts, i detta landet!
 • Aldrig förr har så många knivskurits. Aldrig har så många djur stulits, plågats, förgiftats.
 • Aldrig förr har bilar bränts i flera hundratals.
 • Aldrig förr har bomber detonerats som nu.
 • Aldrig förr har människor skjutit på öppen gata, som nu.
 • Aldrig förr i modern tid, har sjukhusen plötsligt inga resurser mer… ingen vård att erbjuda ens de sjukaste.
 • Aldrig förr har antalet kommuner hotats av ekonomiskt förfall…
 • Aldrig förr har så många barn gått till skolan med så mycket oro, som nu.
 • Aldrig förr har så många flickor och kvinnor blivit kallade ”horor”… aldrig förr har så många mödrar föreslagits bli våldtagna i ”verbalt krig”.
 • Aldrig förr har lärare fått ta emot så mycket hot och våld, som nu… och sjukvårdspersonal likaså.
 • Aldrig förr har bibliotekarier behövt stänga bibliotek på grund av våld och förstörelse, som nu… Aldrig förr.
 • Aldrig förr har otryggheten för ALLA svenskar varit större.
 • Aldrig förr har våldet exploderat som nu… i detta land!

Detta är inte SD som bär skulden till detta, fast på något sjukt och vridet sätt kan individer som Gardell fokusera på SD som bärare av ondskan, och anstränger sig oerhört för att smutskasta med alla medel. Hur vanvettigt kan någon få bli??! Det håller inte längre!

Det är allt fler som fattar att detta är just vanvett. Då var då, och nu är nu… och det som var jävligt då, även på sossarnas tid, är fan så mycket jävligare nu!

Det är NU vi upplever 2019. Mitt i Socialdemokratin! NU vi ser landet blöda och invånare offras i en MÄNGD vi aldrig förr skådat! Vi behöver inte leta på 80-90 talet för att finna mördare som begick våld med många knivhugg. De finns här NU… och i mängd.

Homosexuellas hot från människor som vill dem illa har tyvärr alltid funnits… och många är de som tyvärr mött just detta hat. Beklagar att både du och Mark fått uppleva det våldet.

Det har varit nya vindar som blåst sedan tidigt 80 tal och idag ser vi homofiler öppet bli accepterade till 100%, i vårt land. Omtyckta och rosade för människan de är… inget annat.

Visst är det fantastiskt ändå? Alla oavsett sexuell läggning har blivit författare, stå upp komiker, programledare, skådespelare, miljonärer och så mycket mer. Det finns de som sedan länge bor i en 7 rums lägenhet, värd 20 miljoner, i Stockholm och lever i sin lilla mysbubbla där…eller hur?…med privat läkare, långt från verklighetens hemlöshet, långt från ekonomisk kvävning, långt från pensionärers fattigdom undernäring och tandförfall, orättvisor och daglig oro.

Ett nytt bättre ”klimat” där fler möjligheter har skapats, fler dörrar har öppnats även för homosexuella individer. Inte 100%, men bra mycket bättre än det var förr. Eller hur?

Men nu Gardell… har vinden vänt. Det har börjat blåsa nya vindar igen. Vindar från ett helt annat håll som har blåst in hatet med stort H till landet där våldet med stort V… härjar mer än någonsin förr. Har du helt missat detta Gardell? 

Har du helt missat det ”nya” men ack så gamla hatet mot individer som du representerar… mot judar, mot kristna, mot kvinnor, mot värderingar, mot djur, mot lagar, mot regler, mot vår dagliga existens? Har du helt missat allt detta? Kanske dags att ta dig till 2000- talet och försöka aktivera hjärnan? Bara ett förslag.”

 

 

3 kommentarer

 • Ewa Wiberg!
  Detta var det bästa och faktiskt mest trösterika jag läst på länge!

  Jonas!
  Håll truten så får du vara ifred för mig hur länge som helst!

  Gillad av 1 person

  • Ja. Ewas kommentar och svar till Jonas Gardell är klockren. Man behöver inte säga mer efter den. Allt är sagt.

   Gilla

 • Bögar hade ett helvete på 60-talet, de har det oerhört mycket bättre nu, i framtiden blir det nog som på 60-talet igen, speciellt om de lierar sig med PK och Islam.
  SD har naturligtvis inte ett skvatt med bögarnas nuvarande, dåvarande eller framtida ställning i samhället att göra, det är bögarna själva som väljer sina vänner.

  Gilla