Yttrandefrihetsombudsmannen vill reformera HMF och förtal


logos_final

Den 4 november 2019 lanserades den nystartade ideella föreningen Yttrandefrihetsombudsmannen (YO) på Pressklubben i Stockholm. Ordförande är den pensionerade juristen Ola Bengtsson och sekreterare är Jan Sjunnesson.

”Föreningens ändamål är att främja yttrandefriheten genom att bedriva opinionsbildning och ge hjälp till privatpersoner och organisationer som hindrats i utövandet av sin yttrandefrihet.”

YO förmedlar om möjligt juridisk hjälp till privatpersoner och organisationer som hindrats i utövandet av sin yttrandefrihet. www.yttrandefrihet.nu

YO bildades som motpol till organisationen ”Näthatsgranskaren” som satt i system att anmäla människor för hets mot folkgrupp samt stämma människor som delat information om ”Näthatsgranskarens” frontperson Tomas Åberg.

Jag själv har stämts av Tomas Åberg i ett så kallat förenklat tvistemål där Åberg stämt mig på 20.000 kr för att ha delat bland annat Joakim Lamotte’s artikel om Åberg. En artikel som innehåller information om Åbergs höga moraliska svansföring.

Åberg som gjorts sig ökänd för att bland annat fått djurförbud efter misskötsel av sin djurhållning. Åberg blev åtalad för djurplågeri men dömdes aldrig då han flydde landet och höll sig undan rättvisan tills åtalet preskriberats. Detta är dock bara en del av Åbergs förflutna som även innehåller oegentligheter under sin tid som polisassistent.

YO’s syfte är att bistå med expertis och juridiskt ombud i fall som dessa.

Besök gärna Yttrandefrihetsombudsmannen på:

www.yttrandefrihet.nu

Facebook

Du som är bloggare eller företagare kan bli YO certifierad och få detta snygga certifikat att sätta på din sida eller använda i ditt företag.

YO-Certifierad

 

2 kommentarer