Kraftig explosion i Landskrona, attack mot stadshuset.


Detta bildspel kräver JavaScript.

Sent på Onsdagskvällen hördes en kraftig detonation i Landskrona. Jag själv som bor i utkanten av stan kunde höra smällen mycket tydligt och jag nämnde även smällen för en vän jag just satt i samtal med.

Polisen kunde senare konstatera att någonting har exploderat vid Stadshuset på Drottninggatan.  – ”Vi vet att det har smällt men vi vet inte bakgrunden till varför det har smällt. Det är Stadshuset det gäller så detta är ju riktat mot hela samhället på något sätt”. säger Thomas Söderberg hos Landskronapolisen. – Teknikerna har gjort en brottsplatsundersökning och bombskyddet har varit på plats.

Rosa Traktorn var på plats tidigare i dag på morgonen och förödelsen är tydlig.

När jag kom till stadshuset i morse möttes jag av en tydlig förödelse. Det låg glas och splitter överallt. människor rörde sig ut och in i byggnaden och många stod och bara beskådade förödelsen. Arbetare var på plats och ersatte glasrutor och vakter rörde sig hela tiden i och utanför byggnaden. Något som var anmärkningsvärt var den tryckande tystnaden som rådde över platsen.

Konstverket bestående av ett stort klippblock med ett stort klot av sten utanför stadshuset har sprängts mitt i itu.

Konstverket utanför stadshuset har spruckit mitt itu av den kraftiga explosionen som även blåst ut ett tjugotal fönster på flera våningar i stadshuset.

Även mainstream media var på plats idag och jag möttes av en reporter från Kvällsposten som ville intervjua och ställa frågor. Naturligtvis ställde jag upp på det men då frågan kom om vad jag tänkte om detta och mitt svar kort och gott var ”Terrorism”, avlutade reportern genast intervjun och hon uppmanade sin fotograf att INTE ta en bild på mig.  När jag tog ett par bilder på reportern försökte hon genast gömma sig genom att vända sig om och undvika att visa ansiktet.

Hon ville absolut inte beröra ämnet om terrorism och det stod tydligt klart att hon inte alls var intresserad av att ens beröra ämnet ens spekulativt. Hennes blick visade tydligt att hon inte tyckte om att prata med en ”högerextremist” som ens tog upp ämnet ”Terrorism”.

https://www.expressen.se/kvallsposten/kraftig-explosion-i-landskrona/

3 kommentarer