PERFEKT STORM – Bokrecension


Jag läste precis en alldeles nyutkommen bok, som jag tyckte var så intressant att jag vill skriva en liten recension. Jag har dock aldrig skrivit en bokrecension tidigare och min kunskap hur man bäst gör det är begränsad så det är ny mark för mig att beskriva den här boken på ett bra sätt utan att avslöja dess innehåll, men ändå förmå dig som läsare att den här boken verkligen är läsvärd. – För det är den verkligen.

Perfekt Storm

Boken jag ska recensera här är en roman av Arne Weinz.

”Perfekt Storm är en politisk och militär spänningsroman. Berättelsen är en dystopisk framtidsskildring om hur Sverige drabbas av kriget som bryter ut då muslimer försöker ta makten. Lördagen den 17 juli 2027 bryter kriget ut som en blixt från klar himmel. 

För civilbefolkningen råder svåra tider med svält, kalla bostäder samt brist på mediciner och drivmedel. Elförsörjningen är utslagen, liksom mobilnäten, TV och Internet. Hämningslösa profitörer gör sig rika genom att utnyttja de förtvivlade människornas trångmål. Svenskarnas kampvilja låter sig inte knäckas och efter fem månaders strider tar allt plötsligt en oväntad utveckling.”

Handlingen utspelar i Sverige i en icke för avlägsen framtid. Rykten om ett kommande krig susar runt på arbetsplatser och Sverige styrs av en samlingsregering. Rykten går att antingen är det militären som slår till för att säkra landet, eller så är det en arme av hundratusentals muslimer som kommer att attackera landet. Många påstår sig veta, men ingen vet egentligen nånting med säkerhet. Sverige var dock satt under undantag sedan ”Lilla Inbördeskriget” brutit ut 2024 som efter dess slut hade krävt över tusen dödsoffer.

Så, den 17:e Juli 2027, mitt under den varma och behagliga högsommaren, mitt i semestertider då de flesta av landets etablerade politiker och makthavare firar semester utomlands. Stävar 3 fartyg mot förutbestämda hamnar i Stockholm, Göteborg och Luleå.

När fullt rustade trupper börjar strömma ut ur dessa tungt lastade RO-RO fartyg, är det redan för sent, de första offren blir hamnpersonal och snart börjar explosionerna avlösa varandra när strategiska mål på de tre orterna attackeras.

Sveriges överbefälhavare skjuts kallblodigt ner i sitt hem, och sen börjar slakten på civilbefolkningen. Samlingsregeringen står först handfallen och det tar tid att mobilisera ett försvar, då Sverige egentligen inte har mer än begränsade resurser i form av hemvärn, civila jägare, MC gäng och andra civilister. De militära resurserna är näst intill obefintliga till att börja med.

Boken är menad som en ren fiktion, en berättelse om ett scenario som inte ska hända, men samtidigt är den en varning för vad som faktiskt helt teoretiskt verkligen skulle kunna hända. 

Boken är välskriven och berör fakta såväl som fiktion i en perfekt kombination, vilket gör boken fullt trovärdig och scenariot fullt tänkbart. Boken är även lättläst och man rycks med i den stigande spänningen redan från prologen. Därefter ökar spänningen stadigt genom hela berättelsen. 

Jag vill så klart inte skriva för mycket detaljer och avslöja vad som händer, men scenariot får en oväntad vändning.

Jag vill verkligen verkligen varmt rekommendera den här boken. Den är väl värd att läsa och boktokig som jag är så räknar jag med att läsa den mer än en gång. Personligen brukar jag uppmärksamma nya små detaljer i handlingen som kanske verkar triviala första gången man läser den men som får förnyad klarhet andra gången. 

Jag rekommenderar den här boken och du kan köpa den hos Adlibris här. Och hos Bokus här.

 

 

En kommentar