”Svensk rasism” – Gästinlägg


Idag skriver författaren ©Jan Christensen ett nytt gästinlägg hos Rosa Traktorn.
©Jan Christensen
 är känd för ett antal böcker som: ”Glömsk? Glöm det!”, ”Jag ser dig ändå”, ”Tro, hopp och sanna lögner.” och Malmö-Manilla, tur och retur” .
(Hans böcker finns att skaffa här.)

Jag överlämnar därmed till hans gästinlägg:1554968526

 

”Svensk rasism”

Hur står det egentligen till i ett land där godis, kakor och sagoböcker har blivit rasistiska? Ett land, som tidigare var världsberömd för sin öppenhet och tolerans, har på några få år blivit de ”lättkränktes paradis”. En miljonindustri där den minsta lilla felsägning, blick eller beröring kan utlösa ett skadestånd till någon som av en eller annan anledning känner sig felbehandlad av någon annan.

Det började med att en liten grupp så kallade ”politiskt korrekta” personer lyckades med att tysta ett helt folk vid att kalla alla som inte tycker som de för rasister och diverse andra öknamn. Och dessa förhatliga ord har nu förlamat en hel nation så att man inte längre vågar vara ärliga och säga vad man egentligen tycker och tänker.

”Den svenska modellen”. Vi knyter handen i byxfickan och svär lite tyst för oss själva.

Jag har tidigare skrivit om det att ha en åsikt inte har någonting med rasism att göra, men jag gör det gärna igen, eftersom det finns individer i vårt land som tydligen inte kan läsa. Eller så är de bara tröga. Eller så vill de helt enkelt inte förstå att vi har yttrandefrihet. Att fritt kunna uttrycka sig är en lagstadgad demokratisk rättighet. Det kan väl egentligen inte vara så svårt att förstå. Ifall man vill alltså… Eller?

Personligen anser jag det som en skyldighet. Att ha en åsikt alltså. Att någon sedan hävder att de känner sig kränkt/kränkta för att min åsikt inte stämmer överens med deras bryr jag mig faktiskt inte ett dugg om. Det är demokratins spelregler. Den som säger någonting annat bör fundera på vem som egentligen är rasist, men framförallt odemokratisk.

Och det finns ju ingen som hindrar dem som inte tycker om demokrati att hitta andra lösningar. Varför inte flytta dit där det politiska systemet passar bättre?

Att påtvinga en majoritet en minoritets åsikter är ju fascism. Och det vill vi väl inte ha. Eller?

Det som beskrivs i klassikern 1984 av George Orwell är nu uppfyllt i de lättkränktes paradis.

”Den som kontrollerar människans språk, kontrollerar också hennes tankar”.

Nya termer har uppfunnits. Termer som riktar sig mot medborgare som gillar sitt lands historia, kultur och traditioner.

För att de politiskt korrekta grindvakterna, som tror och säger sig stå för godhet, skall kunna känna sig tillfreds med sig själva, använder de hela tiden nya påhittade negativa termer som rasist, afrofobi, Islamofobi, homofobi, transfobi, heteronormativitet, antiziganism, extremhöger, Breivikare och så vidare. Ord som de sedan urskillningslöst slänger i ansiktet på hårt arbetande skattebetalare som inte tycker som de, men som gillar sin historia, kultur och sitt folks traditioner, och som enbart använder sin demokratiska rätt. Nämligen att rösta. En slags omvänd rasism/fascism och modern häxjakt som i själva verket visar att dessa självutnämnda godhetsapostlarna har en minst sagt problematisk människosyn.

Och vem representerar dessa individer egentligen? Alltså utöver sig själva förstås? Vem ger dem rätt att gå in och ändra det svenska kulturarvet och den svenska historien? Är de någon form för självutnämnda ” Übermänchen”. Det nya ”herrefolket”. En grupp av moralpredikanter som tillrättavisar folket, så som man gör i diktaturstater typ Iran. Där springer det runt en massa sådana moralspioner och delar ut straff till de (OBS! Oftast kvinnor) som inte är klädda eller uppför sig enligt islams lagar.

Astrid Lindgrens böcker har skrivits som sagor och historier. Vet alla ”godhetsapostlarna” egentligen vad orden ”sagor och historier” innebär? Eller är det helt enkelt så att de tror de vet bäst, utan att egentligen veta ett skit? Med andra ord en samling dumhuvuden som försöker dölja sina egna brister vid att kalla andra för diverse öknamn.

Fattar de inte att tar vi bort allt som eventuellt kan stöta/kränka någon, så blir det inget kvar och ursprungstanken och idén med att skriva berättelserna går förlorad?

Dessutom är det ett solklart upphovsrättsbrott, och i längden kan varken verklighet, sanning, handlingar eller historia skrivas om.

Det har hänt att någon har försökt dölja fakta, men tänk på! De som inte tar del av sanningen lever i villfarelse.

Vad är det egentligen dessa PK-människor, som säger sig stå för godhet, vill? Vad har de för agenda?

Mer bokbål åt folket, så att vi tappar greppet om vad som har hänt och inte längre har något att lära av och göra bättre? Är det deras mål? Att skriva om och ändra på ursprungstexter, alltså original så som författaren har skrivit och tyckt i skrivandets stund, så att det passar DEM och deras sjuka idiotiska tänkande?

Vad är det för en inställning att ha? – För mig påminner det om något som hände för många år sedan i Tyskland.

Och sedan kommer vi oundvikligen in på ordet ni vet. Det som alla använder, men ingen kan ge en klar och tydlig förklaring på vad det betyder. Värdegrund. I mina öron ett påhittat nonsensord som kan betyda vad som helst, men som har skapat en hel industri av värdegrundskonsulter. ”Personer vilka har som enda uppgift, att mot en stor faktura, berätta för chefer och anställda att de är korkade och använder språket fel.

Till exempel ska man inte ”jaga vinst”. Man ska ”addera värde”.

Och ordet används till att förtrycka de som har en annan åsikt än de självutnämnda goda ”grindvakterna och godhetsapostlarna”.

I ”den humanitära stormakten finns det nämligen ingen som lyssnar på någon med ”felaktig värdegrund”.

Någon försöker med olika svävande hypotetiska teorier att förklara och försvara alla människors lika värde, men själva skulle de aldrig sätta sina barn i ett dagis där det jobbar pedofiler.

Och de skulle inte heller skicka sina barn på sommarläger med Breivik eller någon medlem från IS eller Al Qiada.

Och där åkte teorin om alla människors lika värden åt helvete. Eller?

Slutligen konstaterar jag att ”Den humanitära stormakten” är världsbäst på att ta in ”utländska experter” som kan tala om för oss hur dåliga och rasistiska vi är.

Konstigt nog var vi inte rasistiska innan dessa ”experter” kom hit. Tvärtom. Vi var världens mest öppna nation som tog emot alla som behövde skydd.

Fast det var ju många år sedan…

 

2 kommentarer