Feminist? Nej tack! Jag klarar mig bra utan. – Gästinlägg


Idag skriver författaren ©Jan Christensen ett gästinlägg hos Rosa Traktorn.
©Jan Christensen
 är känd för ett antal böcker som: ”Glömsk? Glöm det!”, ”Jag ser dig ändå”, ”Tro, hopp och sanna lögner.” och Malmö-Manilla, tur och retur” .
(Hans böcker finns att skaffa här.)

Jag överlämnar därmed till hans gästinlägg:
bar2Kalle

Ja ja! Missförstå mig rätt. Klart jag anser att kvinnor och män ALLTID ska behandlas lika. Eller rättare sagt. Alla människor ska behandlas lika. Åtminstone så lika som det går. Men måste man absolut vara feminist för att tycke så? Och hur långt sträcker jämlikheten sig?

Hur många kvinnor skulle känna sig bekväm vid att besöka en herrtoalett på en fotbollsarena, där en rad med ölstinna manliga supporters står uppradade för att lämna plats till ytterligare ”en stor stark”?

Och man kan ju bara spekulera i hur reaktionen skulle bli ifall en grupp nödiga individer från samma grupp skulle döna in på damtoaletten och kräva 50% av sitsarna. Eller ännu värre. Tänk om vi män skulle kräva att få leva lika länge som kvinnor? Det skulle onekligen kunna ställa till med vissa problem.

Sanningen är ju så enkel. Vi måste helt enkelt acceptera att det finns en hel del naturliga gränser för det där med jämlikhet. Oavsett om vi vill det eller ej.

Personligen har jag aldrig riktigt förstått det där med att dela upp människor i en massa olika grupper. Och dock. Jag ser ett mönster, och kanske också en anledning till det har blivit så.

Vi hör ju dagligen att vi inte får ställa en grupp mot en annan, vilket ju direkt stryper en del av den fria debatten och eventuell kritik som finns mot en del grupper. Senaste exempel är ”miljöfenomenet Greta” och hennes gelikar. Greta är ju ett barn. Ajabaja. Inte kritisera ett barn.

Min teori är därför att landets styrande medvetet tillåter att det bildas många olika grupper och de ger dem frikostiga bidrag. Ju fler desto bättre. Att sedan ställa dessa grupper mot varandra är ju kränkande. Ja till och med rasistiskt. Och vem vill kränka eller vara rasist?

I Sverige är det förhatliga ordet nämligen gångbart i ALLA situationer där det inte finns vettiga argument. – Vad jag egentligen menar är ju att det börjar bli lite väl mycket feministtjafs i samhället.

Fast de som, av en eller annan orsak, vill kalla sig för feminist får självklart göra det. I min värld kan ett namnbyte nämligen inte ändra fakta. För mig personligen finns det bara två kön. Maskulin och feminin.

Och det är väl, åtminstone som jag uppfattar situationen, också på det sättet de flesta arter, än så länge, kan förmera sig. En hane och en hona som kan få gemensamma barn. Alltså har moder natur på något vis haft en mening med att endast, med några få undantag, skapa två kön.

Men som vanligt när det gäller ”den humanitära stormakten” så skall vi alltid sticka ut och vara märkvärdiga. De styrande har blivit ”omskrivningsexperter” och istället för att ändra ”på riktigt” så ändrar man istället på beskrivningar, ord och meningar så att det låter finare, bättre och mer politiskt korrekt än det egentligen är. Fast i slutändan blir det ändå det samma. En lokalvårdare gör samma skitjobb som en städare.

Varför man gör det vet jag inte. Kan det bero på att alla byråkraterna har för lite att göra och därför hela tiden känner sig tvingade att lägga fram en massa idiotiska påhitt?

Vad fan är en ”HEN”?

Året var 1966 och ytterligare ett svenskt påhitt skulle sättas till världen. Någonting som skulle utradera alla könsroller och skapa jämlikhet i Sverige. En önskedröm och någonting som svenska politiker ältade om då och som de fortfarande ältar om idag. Dock utan att det har hänt någonting speciellt. Alltså en utopi.

Fast man har som vanligt tillsatt en massa utredningar, som har kommit fram till att jämlikhet är det mest demokratiska som finns. Varför frågade de inte mig?

HEN… Det tredje könet, ett könsneutralt påhitt. Ordet föreslogs av Rolf Dunås i Uppsala Nya Tidning med hänvisning bland annat till finskans könsneutrala pronomen Hän och har under 2000-talet fått en stor spridning, dock utan att ändra på någonting.

Som vanligt kan vi dock konstaterar att ”de lärde”, alltså den lilla grupp av självutnämnda ”förståsigpåare”, snabbt anpassar sig. De ställer sig pliktskyldigt på rad, nickar instämmande och försöker med all kraft att förklara vad de menar med ”det tredje könet”. Man vill ju inte verka oförstående och trög. Tvärtom.

Och det läggs fram argument som: Men du vill väl att dina barn skall vara jämlika, alla människors lika värde, alla skall ha samma möjligheter osv. Klyschor som det är svårt att svara nej på. Ungefär som rutan vilken återkommer för jämt på din FB-sida. ”Tryck gilla om du älskar dina barn”.

Godmorgon yxskaft! Man vill ju bara ställa sig upp, släppa en brakskit och skrika: Nej! Jag hatar de små kräken. Och runt detta nya fenomenet har det växt upp en hel industri av ”Henexperter” som reser runt och indoktrinerar barn och vuxna i landets olika institutioner. Sverige skall nämligen bli könsneutralt, och det är nu jag börjar bli mörkrädd och obstinat.

Ska en liten grupp individer, som plötsligen har fått en, i mina ögon, tokig idé, nu plötsligen börja bestämma hur våra barn skall uppfostras? – Och hur kommer det att fungera inom grupper med en annan religion/tro än vår?

Jag ser direkt en massa svårigheter som förknippas med ordet Hen.

Bara en så enkel sak som en efterlysning. Jag menar, redan nu är det sparsamt med upplysningar polisen lämnar ut, man vill ju inte kränka någon, inte ens de kriminella, men skall man då också använda ordet Hen istället för könet på personen så blir det riktigt besvärligt. Och polisens uppklaringsprocent, som redan är usel, lär inte bli bättre.

Men åter igen frågar jag mig. Är det en strategi från de som föreslår sådana tokigheter? De vill helt enkelt inte att brotten som begås i landet skall klaras upp. Och att flickor plötsligen mer eller mindre skall tvingas meka med bilar och killar pudra dockor i baken, är också aningen svårt att smälta. Alltså helt ärligt. Skall vi vuxna verkligen bestämma det? Kan inte ungarna få leka vad fan de vill? Jag menar: Släng ut leksakerna i en hög på golvet och låt dem själva välja.

Och här måste jag åter citera min goda vän/Lars Björnsson.

”Idiotin görs medvetet så kraftig att all form av vettig diskussion skall bli omöjlig.”

Jag förnekar inte att det finns personer som kanske har hamnat i fel kropp. Och jag försöker inte heller att förneka att det finns homosexuella. Varför skull jag det? En del av mina vänner är gay, men det skitar jag högt och heligt i. Jag har vettigare saker att syssla med än att blanda mig i vad vuxna människor sysslar med i deras sovrum. För min del får folk älska vem fan de vill, så länge de håller sig inom lagens ramar. Svårare än så är det inte.

Och finns det kvinnor som vill ikläda sig mansrollen eller män som vill ikläda sig kvinnorollen så är det också ok för min del. Jag ser inte problemet. – Men att skapa ett tredje kön och normalisera det är på gränsen för vad jag tål.

Kosmetiskt och kirurgiskt är det ju numera möjligt att omvandla vem som helst till vad som helst, men det ändrar inte på det du är född till. Eller gör det? Jag anser inte det.

Men nu har jag inte tid att tjafsa mer om feminism. Jag måste nämligen hinna bädda, städa, handla. laga mat och lägga fram tidningen till Frugan innan hon kommer hem. Det är ju trots allt henne som står för den största delen av våra inkomster. I vår familj skitar vi nämligen i det där med feminism. Vi ser till att få ting och saker gjorda utan att bry oss om vem fan som gör det…

©Jan Christensen