EBBAS ÄNGLAR


logo-1

Ebbas Änglar är en minnessida för Ebba Åkerlund. Vi minns alla den hemska dagen då vi alla möttes av beskedet av att en terrorist kört en lastbil utmed Drottninggatan i Stockholm den 7:e April 2017. Ebba var ett av offren, bara 11 år gammal.

Ebbas mamma driver en minnessida och stiftelse till minne av Ebba, på sidan skriver Ebbas mamma:

”Alla föräldrar tycker att deras barn är speciella och jag är inget undantag. För mig var Ebba min största källa till glädje, min motivation och min motor i livet. Hon var mitt allt. Jag är oerhört stolt över att Ebba valde mig till sin mamma.”

”Tack underbaraste Ebba, jag älskar dig mest i hela universum.”

 

ebba2

Nyligen var Ebbas mamma med i ”Sofias Änglar” och under inspelningen av gjordes tavlor i samarbete med Ebbas vänner och graffiti-konstnärerna Klive och Kaos.
Tavlorna auktioneras nu ut till förmån för Ebbas Änglar. Du kan se mer om det på ”Ebbas Änglar”.

Stiftelsen.

Insamlingsstiftelsen Ebbas Änglar – till minne av Ebba Åkerlund verkar till förmån för barn i Sverige som saknar ekonomiska förutsättningar att utveckla sin talang och sina ambitioner inom främst det idrottsliga eller kulturella området.

Ebbas Änglar kommer också att ha möjlighet att en gång per år dela ut en änglagåva till en redan befintlig hjälporganisation med upp till 40 % av insamlade medel.

Verksamheten i Insamlingsstiftelsen Ebbas Änglar – till minne av Ebba Åkerlund baseras på gåvor från privatpersoner, företag och organisationer. Stiftelsen har medvetet valt att hjälpa barn lokalt. Det finns många insamlingar och hjälporganisationer till förmån för barn som har det svårt utanför Sveriges gränser. Ebbas Änglar vill därför fokusera på det behov av hjälp som finns i vår närhet.

En änglagåva kan sökas av dig som har ett barn i din närhet som du anser behöver hjälp att utveckla sin talang eller att nå sina mål. Barnet ska inte ha fyllt 18 år innan ansökningstidens slut för att få ta emot änglagåvan. Ebbas Änglar vill hjälpa till där vårt samhälle inte har ett naturligt skyddsnät för våra barn. Var detta skyddsnät saknas är det du som söker som talar om för oss. Ansökningsperiod 1 september – 31 december. Vi behandlar alla ansökningar konfidentiellt. Vilka som valts ut till att få en änglagåva kommer att tillkännages på årsdagen av händelsen på Drottninggatan, den 7 april. Mottagaren kan vara anonym.

Gåvor till stiftelsen är av oerhört stor betydelse då Ebbas Änglar är en insamlingsstiftelse och dess existens är beroende av era gåvor. Tillsammans kan vi göra skillnad för de barn som av egen kraft inte har möjlighet att utveckla sin talang och sina ambitioner!

Minneskonsert

Även i år hålls en minneskonsert till minne av Ebba, i år temat “Saknad, Kärlek och Hopp” där artister och publik samlas för att hedra minnet av Ebba Åkerlund som 11 år gammal blev ett av terrorattackens offer. Alla artister medverkar ideellt och Stockholm City Conference Centre ställer upp med lokal. Därför går alla biljettintäkter direkt till insamlingsstiftelsen “Ebbas Änglar”.

ebbasanglar2019

Visa ditt stöd för Ebba och Ebbas mamma, besök sidan Ebbas Änglarlogo-1

EBBA

2 kommentarer