Donia Hassan, 15-åringen som blev våldtagen och plundrades på organ, under ledning av Socialtjänsten i Sverige.


Den 13 December skrev jag en artikel med rubriken ” Så många som 8 miljoner barn kidnappas och smugglas till sexslaveri.

I den artikeln beskrivs bland annat att det är känt att regeringar och myndigheter bedriver en handel med barn. En handel som oftast handlar om sexhandel och organskörd. Idag tänkte jag lyfta fram ett av Sveriges värsta fall av barnsexhandel utfört av systemet.

Donia Hassan blev bara 15 år. Den 28 april 2012 dog Donia Hassan ensam i sin säng med vad som anges som den officiella dödsorsaken dubbelsidig lunginflammation på Hästgården i Torna Hällestad utanför Lund där hon var familjehemsplacerad.

Frimurarnas ordförande i östra Skåne, socialnämndens ordförande dessutom, Moderaten Stefan Lamme, tvångsomhändertog och placerade Donia Hassan, via vårdbolaget Attendo Care, hos en familj på hästgården i Torna Hällestad utanför Lund, där fosterhemspappan dessutom var Polis. I fosterhemmet blev då 14 åriga Donia Hassan våldtagen, gravid, och när hon fyllt 15 år, även mördad, för att dölja graviditeten.

lamme

Moderaten Stefan Lamme, Frimurarnas Ordförande i Östra Skåne. Mannen som tvångsomhändertog och sände 15 åriga Donia Hassan in i Döden i sitt fosterhem.

Lamme levererade henne som en ”Produkt” till sin Moderatvän Henrik Borelius Vårdbolag Attendo Care, som placerade henne hos en fosterfamilj där fosterpappan var Polis, som vid tillfället hade 5 barn placerade hos sig, och håvade in mellan 150 000 till 200 000 kr för dem varje månad. Donia var bara en Produkt som dom skulle tjäna pengar på. Något vårdbehov fanns inte.

Men med Stefan Lammes kontakter i Förvaltningsrätten och Kammarrätten, blev hon ändå tvångsomhändertagen. Donia Hassan avled i sitt fosterhem, med lungorna fulla av vatten, trots att det inte hade regnat den dagen…..

Man hittade även massor av vatten på golvet i hennes rum på andra våningen, och 15 åriga Donia Hassan död i sängen, med helt rena och nya trosor på sig, trots att hon legat och sovit i flera timmar innan hon dog. Vad visar det på? Någon hade bytt trosor på henne, av någon märklig anledning. Var det för att hon badade på kvällen innan hon dog när dom hade fullt av Gäster i huset? Någon som tror på det? Inte jag och Donia Hassans mamma i alla fall. Det fanns en helt annan förklaring, som sopades under mattan och mörkades, med fosterhemspappans och Stefan Lammes goda hjälp.

Stefan Lamme placerade inte Donia direkt hos familjen Alvesparr i Torna Hällestad, hon flyttades runt flera gånger från hem till hem, innan hon slutligen hamnade hos Familjen Alvesparr. Det var sonen i huset, Tim, som var 2 år äldre än Donia, som våldtog henne varje natt. Hans mamma visste om det, men tystade ner det. Familjen Alvesparr är ett känt namn inom ridsporten i Sverige, och deltar bl.a. i Falsterbo Horseshow, Sveriges finaste hästtävling, under namnet Team Alvesparr.

Mycket pekar på att hon mördades, dränktes i badkaret, för att man ville tysta henne. Samma kväll som Donia dog, hade fosterfamiljen fest hemma i sitt hus. Donia hade varit dödssjuk i flera veckor, men fosterhemsmamman tog inte henne till sjukhus, fastän hennes liv hade kunnat gå att rädda med lite penicillin.

Det har även framkommit många andra skumma saker med Donias död, tex så tyder mycket på att man plundrade henne på organ, och både polis, läkare och obducent vägrade att journalföra det som dom enligt lag är skyldiga att göra, och när Donias mamma Annin Karlsson ville göra en polisanmälan, vägrade polisen ta upp hennes anmälan, med motiveringen ”Order uppifrån”!

Det har skapats otaliga grupper till stöd för Donia och hennes mamma på sociala medier, människor som kämpar för att hålla Donias minne vid liv. Att försöka se till att Donia inte glöms bort och bara blir en siffra i korrumperad statistik.

En av alla de som håller Donias minne vid liv på Facebook är Mattias Nilsson från Malmö. Han åker flitigt till Donias grav i Simrishamn där hon ligger och sköter om hennes grav. Krattar, plockar undan skräp och löv och ser till att graven är ren och fin. Han har inga familjeband till Donia men han har ett hjärta av guld och han glömmer inte Donia.

Donias grav

”När jag har möjlighet brukar jag besöka Donia Hassans grav i Simrishamn, och göra fint där.” Berättar han i ett inlägg på Facebook. ”Denna bilden är från ett av dom tillfällena när jag var där, och gjorde fint på Donias grav.”

Stefan Lamme tvångsomhändertog Donia och placerade henne hos en familj som både våldtog henne och mördade henne. Alla bevis städades sedan snabbt undan, och som lök på laxen stals alla organ från hennes kropp, till organhandel, och man vägrade att göra en obduktion, och ge obduktionsprotokollet till Donias mamma Annin Karlsson.

”Hoppas Stefan Lamme och hans barnkidnappare till vänner i frimurarna och som jobbar i Domstolarna sover gott om nätterna.” säger Mattias Nilsson vidare i sitt inlägg, och det är inte utan att man känner ilskan han har.
”Donia Hassan är bara ett av alla liv de har på sina samveten. Fallet tystades snabbt ner, och skiten sopades under mattan.”
”Själv gör jag dock vad jag kan för att hålla Donias minne och hennes värdighet vid liv, och åker ibland från Malmö till Simrishamn för att göra fint vid hennes grav.”

Det gör inte Stefan Lamme som inte ens ville betala gravstenen för den mördade flickan, trots att hon var i LVU i Simrishamns kommun, för övrigt samma kommun som Gudrun Schyman numera härjar i.

Det finns mycket annat också som är ruttet och stinker i denna nedtystade härva, som sträcker sig ända upp på högsta regeringsnivå. In i det sista vägrade tex Simrishamns Kommun att betala för en ordentlig begravning för Donia, det var först efter att TV uppmärksammat händelsen, som man ändrade sig, och gick med på att stå för hela kostnaden.

Rosa Traktorn har tidigare skrivit om den handel med barn som förekommer i Sveriges socialtjänst, en handel som är väldigt lukrativ och där tjänstemän/kvinnor tjänar grova pengar på den här handeln. Det har rapporterat om ett fåtal fall där det gått över styr och man har tappat kontrollen på situationen och då har flera personer åtalats, men friats och fått avgå med feta avgångsvederlag.

Ett sådant fall i Landskrona avslöjade flera kommunpolitiker, socialtjänstemän och ett par poliser som var involverade i tvångsomhändertaganden, sexhandel, vapenhandel och ett fall där en 12 årig flicka flyttats runt bland flera pedofiler mot betalning.

Det är ett allvarligt samhällsproblem när våra så kallade skyddsnät i den sociala strukturen brister på ett sådant allvarligt sätt och inte skyddar dem som behöver skyddet allra mest, barnen.

bar2

I Expressen som presenterar en artikel om socialtjänstens verksamhet kan man läsa följande:

640@60

Den nuvarande socialtjänstlagen trädde i kraft år 1982. Dess syfte var att bygga mer på frivillighet än de lagar den ersatte och tvångsinsatser skulle bara användas i yttersta nödfall. En uttalad målsättning med lagen var att minska antalet tvångsomhändertaganden av barn. Ser man till statistiken verkar det som om man har lyckats: Visserligen flyttas fler barn än någonsin från sina föräldrar, men nästan alla, över 80 procent av fallen, är frivilliga omhändertaganden där föräldrarna själva har bett om att bli av med sina barn.

Men det är något konstigt med frivilligheten. Man behöver inte leta länge bland socialtjänstens klienter för att hitta föräldrar som inte önskar något hellre än att deras barn ska få flytta hem från sina “frivilliga” fosterhemsplaceringar. Föräldrarna samtycker inte till placeringarna för att de vill bli av med sina barn utan för att de annars hotas med tvångsomhändertagande. Ställda inför hotet om en rättsprocess där de har små möjligheter att försvara sig och som antagligen bara kommer att förvärra deras situation väljer många föräldrar att samtycka till att socialtjänsten tar deras barn.

Socialtjänsten bygger sin verksamhet på hot och familjer splittras på grunda av rädsla. På så vis maskeras tvångsomhändertaganden som frivilliga placeringar. Och eftersom de formellt sett är frivilliga behöver de inte granskas eller godkännas av någon domstol. För att samhället ska kunna ta ett barn, krävs inte mer än att socialtjänstens personal får föräldrarna att frukta en rättsprocess tillräckligt mycket för att de ska uttala ett samtycke. Familjer splittras på grund av rädsla för domstolar snarare än efter faktiska domstolsbeslut. Barn kan utan vidare bli kvar i sådana utomrättsliga arrangemang i åratal.

Man kan tycka att lagen borde sätta stopp för denna typ av maffiametoder. Det är faktiskt tvärtom, lagen uppmuntrar till det. I LVU, lagen som ger socialtjänsten rätt att tvångsomhänderta barn, står att LVU bara ska användas om möjligheterna till frivillig vård är uttömda. En socialsekreterare måste alltså först se om klienterna kan samtycka till det redan beslutade omhändertagandet. Och samtycke under hot räknas också som samtycke.

Omfattningen är omöjlig att uppskatta eftersom bara föräldrarna och de inblandade socialsekreterarna vet vad som verkligen sagts dem emellan så är det ingen som vet hur många av socialtjänstens barnomhändertaganden som är frivilliga och hur många som är “frivilliga”. Av samma anledning går det inte att göra någon statistik på det eller ens uppskatta hur stort problemet är. Men det är inte rimligt att tusentals föräldrar varje år överger sina barn. Det troliga är att en väsentlig del av dem egentligen vill ha kvar sina barn, men blivit hotade till att be om en placering.

För mycket sker i det fördolda. Det är givetvis ovärdigt en rättsstat att ta barn från föräldrar utan granskning eller kontroll. Det är dessutom ett stort problem rent kunskapsmässigt att en del av barnavårdsarbetet sker i det fördolda, utan att någon egentligen vet vad som händer. Det är mycket möjligt att den verkliga andelen tvångsomhändertaganden i dag är lika hög eller högre än den var på 70-talet innan dagens socialtjänstlag infördes. Att vi inte vet borde i sig självt vara en larmklocka.

Ett första steg till förbättring vore att reda ut begreppen och tydligt precisera vad frivillighet egentligen innebär. Ett andra steg vore att låta alla omhändertaganden gå via en domstol, oavsett om de är frivilliga eller inte. Det finns få saker som är mer dramatiskt för ett barn eller som påverkar det barnets framtid mer än att bli flyttad från sina föräldrar. Det är i allas intresse att besluten som avgör den framtiden är fattade på grunder som tål en utomstående granskning.

Källa: https://www.expressen.se/debatt/socialtjansten-bygger-sin-verksamhet-pa-hot/

16 kommentarer

 • Det är verkligen en bestialisk historia om den är sann… Detta hände 2012, varför skrivs det om det nu? Hur kan vi veta sanningshalten i allt som skrivs här? Måste det regna ute gör att man ska kunna få vatten i lungorna…?
  Det är mycket i den här artikeln som på något vis skaver… känns helt enkelt inte trovärdigt.

  Gilla

  • Nu har jag till skillnad från dig information från Donia Hassans mamma som presenterar flera viktiga dokument och fotografier som stöder teorin att Donia blev mördad, dränkt i badkaret, Det är vidare redan fastställt att det var sonen i huset som våldtog henne och gjorde henne gravid, det har hon självberättat för sin mamma bara ett par dagar innan hon dog. Med det sagt, så är det teorier som har viss fakta att baseras på.

   Anledningen till att jag skrivit om detta trots att det hände 2012 är för att bevara hennes minne och försöka se till att hon inte glöms bort i statistiken och bara blir en siffra bland alla andra.

   Att du inte tror på nånting, gör det inte till nånting som inte hänt, det finns saker även du inte vet. Förmodligen har du inte djupare vetskap eller erfarenhet av t.ex. socialtjänstens arbetsmetoder. Det har jag .. personliga erfarenheter och efter att ha pratat med Donia Hassans mamma och tagit del av annat material så ser jag i alla fall att teorin har merit.. som teori och misstanke baserat på berörda och involverade personers agerande.

   Gillad av 1 person

 • Jag kan säga så här team söder i malmö är lika äkliga kräck. Dom handlar utan fakta och sen snackar dom runt dig hela tiden och ändrar det som är obestämt. Blir man sen lite arg så är man en agressiv förälder som måste utredas. Och dom går blint på vad barnen säger fast det framkommit besvis på motsatts. Och dom kränker föräldern. Dom gör inga vård planer eller något sen heter det att man frivilligt gick med på det. Ja jo tjena det va ju för att dom ej skulle lvua barnet utan för att man fortfarande vill ha kontakt och allt där till av sitt barn.. nä tvi soc är kräk i mina ögon. Jag har så många punkter jag kan ta upp och jag kommer ta upp och jag kommer stämma dom så fort det lugnat sig och jag fått all utrednings papper. Men vet ej hur jag skall få till vägar bara… vill ej lossa min dotter helt

  Gilla