Sverige – ett tragiskt samhällsexperiment


Jan Hervig

I samarbetet med norska Resett kommer här ytterligare ett inlägg från  Jan Schibbye Hervig. Sverige – ett tragiskt samhällsexperiment. Artikeln är översatt till Svenska av Rosa Traktorn.

bar2

house-2151102-696x522

Svenska politiker har inte förstått spelets demokratiska regler. De har inte lyckats omsätta i praktiken vad ett folkstyre innebär. Så många år efter antiken, det är nästan otroligt.

Nu handlar allt på regeringskansliet Rosenbad om makt och strategi snarare än moral och ideologi. Respekten för ett valresultat blev lätt att förbise 2018. Att ett valresultat kan manipuleras och trixas med, som ett spel och slutligen avvisas, måste karakteriseras som en skendemokrati.

Ett nytt val är ett skräckscenario för båda blocken. Det mest sannolika är att Sverigedemokraterna innehar positionen eller går ännu längre framåt. Senaste riksdagsvalets fusk och skumspel kanske inte blir lika lätt vid ett nytt val.

Klyftorna mellan de folkvalda och väljarna är stora. Alla inser att Sverige behöver en regering. Myndigheter och kommuner famlar i mörkret, viktiga proposition som skjuts upp och politikerföraktet ökar. Sverige går mot en kris i den kommunala välfärden, det anser många ekonomer. Pensionärer, sjukhus och räddningstjänster skickar dagligen ut alarmerande meddelanden. Den svenska ekonomin håller sig upp endast av bankernas minusräntor. Men hur kommer landet att klara av en lågkonjunktur och en normal ränta?

”USA hjälper inte Sverige i nästa kris. USA spelade en avgörande roll för den svenska ekonomin under den föregående finanskrisen”. Varningen kommer inte från vem som helst, utan från vice riksbankschef Cecilia Skingsley. Uppenbart en modig person som vågar säga något alls om ett sådant tabubelagt tema.

När Sverige som den övriga världen träffades hårt av efterdyningarna av investmentbanken Lehman Brothers-konkursen ställde amerikanerna upp. Det svenska banksystemet var farligt nära kollaps eftersom dollarn inte längre var tillgänglig för att lösa in statliga lån. Detta tack vare George Soros spekulationer av den svenska kronan. https://www.svd.se/USA-kommer-inte-att-hjalpa-Sverige-i-nasta-kris

Om det viktigaste är att hålla Sverigedemokraterna utanför till varje pris, år efter år, vilket alternativ kan politikerna komma med att de flesta människor kommer att acceptera? Om vi antar att Sverigedemokraterna som parti har kommit för att stanna, och varje nytt val framöver resulterar i ungefär samma siffror som riksdagsvalet 2018… Vad ska de göra då?

Någon måste ha räknat fel och inte förutsett att världen har utvecklats, samma sak med åsikter, attityder och framtidsvisioner. De svenska politikerna saknar uppenbarligen en sund verklighetsförankring.

Konsekvensanalyser i Sverige undviks när oönskade svar är sannolika. Den svenska gemenskapen måste skyddas från sanningen. Det allvarligaste exemplet är att den egna befolkningen systematiskt och med stort engagemang ersätts av muslimer från Mellanöstern och Afrika, medförande en primitiv religion som är en total främmande för de flesta svenskar.

Det blir ett bittert piller att svälja den dag som folket vaknar upp till insikten att Sverige har blivit ett helt annat land där kultur och särskiljningsförmåga tas bort av de egna politikerna.

Sverige är inte längre ett ”folkhem”, en socialistisk konstruktion som skulle hålla ihop folket som en flock av får. Staten som tidigare haft god kontroll över individer med löften om säkerhet och jämlikhet, arbetade i många år efter slagord och läroböckerna fungerade som en effektiv hjärntvätt.

Nu är den tiden förbi, men många svenskar vill inte inse den obehagliga sanningen att girighet, självbelåtenhet, missriktad feminism och humanism och korruption från eliten, kungahus och resten av adelssläkterna slutligen tog knäcken på det socialistiska ”idealsamhället”.

”Sverige ska bli bättre förberett för krig och kris”, var titeln på en debattartikel av försvarsminister Peter Hultqvist och justitie- och inrikesminister Morgan Johansson i Svenska Dagbladet den 30:e Maj 2018. Det var då broschyren ”Om krisen eller kriget kommer” sändes ut till alla hushåll, och många fick panik.

Sedan dess har utvecklingen i Sverige gått från kris till kris.

Originalartikeln på Resett: 

https://resett.no/2018/11/29/sverige-et-tragisk-samfunnseksperiment/

5 kommentarer