Hem » Information » En fara för rikets säkerhet?

En fara för rikets säkerhet?


I veckan har flera rapporter om våldsbejakande extremism kommit fram i ljuset och men rapporterar om extremhögern och extremvänstern likaväl som man rapporterar om islamism. Siffrorna som kommer fram verkar dock betraktas på väldigt olika sätt i fråga om vad som ska anses farligt eller en fara för rikets säkerhet.

Enligt Säpo kan personer inom nazistiska NMR vara ett hot mot rikets säkerhet. Och det visar sig i en ny rapport att det idag finns nästan dubbelt så många högerextremister som vänsterextremister i Sverige.

Rapporten ”Våldsbejakande extremism och organiserad brottslighet” baseras på data från Säkerhetspolisen och Polismyndigheten. Enligt rapporten kan 382 personer kopplas till vit makt-rörelsen, medan 193 personer kopplas till den autonoma vänstern.

Samtidigt visar en annan rapport att 785 personer i Sverige kopplas till våldsbejakande islamism och att Islamistiska extremister utgör det största terrorhotet i Sverige.

Trots dessa siffror menar Ahn-Za Hagström, chefsanalytiker hos SÄPO i en intervju hos Ekot den 22:a Februari 2018 att det är NMR som har förmågan att begå terrorbrott. Detta sa hon alltså med vetskap om terrorattacken på Drottninggatan 2017.

”Nordiska motståndsrörelsen är en av de aktörer i vit makt-miljön som vi följer, utifrån att de har en avsikt och förmåga att begå brott som syftar till att ändra samhällsordningen, fortsätter Hagström.”

Den våldsbejakande vänstern kallar man autonoma, (självständiga, fristående, oavhängiga självstyrande, oberoende) och konstaterar bara kort att det är 193 personer som kan koppas dit. En siffra som verkar helt absurt liten. Det kan varenda medborgare som varit närvarande vid demonstrationer och valtal styrka att nog är det mer än 193 våldsamma vänsterextremister som härjar och försöker ändra samhällsordningen.

Att 785 personer i Sverige kopplas till våldsbejakande islamism verkar inte heller vara det stora hotet, islamister med automatvapen, sprängmedel, lastbilar, knivar, handeldvapen och Gud vet vad mer som göms i moskéerna anses tydligen inte som en fara för rikets säkerhet.

 


2 kommentarer

  1. […] via En fara för rikets säkerhet? — Rosa Traktorn […]

    Gilla

  2. Conny Lundberg skriver:

    Regeringens önskan att tysta ned allt som händer är rent löjeväckande eftersom de som lever i verkligheten ser och upplever det kaos som bit för bit förstör vårt land.

    Gilla

Kommentarer inaktiverade.

Translate

Lyssna på Granskning Sveriges avslöjande reportage om Aschberg direkt här i menyn.

Donera

Kategorier

Arkiv

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Besökare sedan Feb 2017

  • 1 166 921 besökare

Annonsplats

Musikspelaren

%d bloggare gillar detta: