Kulturmarxismens förbannelse.


Jag blir alltid lite förvånad när jag blir anklagad för att vara anti – progressiv som om det skulle vara något dåligt, Ungefär som att vara anti – ren luft eller anti – botemedel mot cancer. Jag är för båda dessa saker, självklart. – Men bara om det inte orsakar kränkning mot någon.

Jag vill ju inte såra någons känslor här genom att ha civiliserade värderingar, som jag vet från erfarenhet, hur upprörande det än kan vara för vissa på den progressiva rörelsens hysteriska vinge. – Men rätt ska vara rätt, anklagelsen är sann. Jag är anti-progressiv, men bara av moraliska skäl.

Om inte för de ondskefulla underliggande ruskigheterna och grunda hämndlystnad i den progressiva tankegången. – Den skenheliga moraliserande falska liberalismen, dess antagandet om moralisk överlägsenhet (och arrogansen i det antagandet) för att inte tala om det instinktiva utnyttjandet av avsiktlig förvrängning, förolämpningar och ondskefulla skrämmande etiketter i stället för argument. – Om inte för allt det så skulle jag inte ha några problem med progressiva, för att till skillnad från dem, är jag en ganska liberal kille.

Jag vet att vissa människor fortfarande tror att progressiv betyder liberal, i den positiva meningen med lev och låta leva, toleranta av olika idéer och så vidare. Men det betyder egentligen motsatsen av det, men det har inte alltid varit så.

Progressiv är en slags mutation från det liberala, som en cancerväxt på den liberala etos. Det är vad som händer när traditionell liberal skuld blir septisk och blir till självhat. Och då blir det oundvikligen falskt rov för kulturmarxism som är giftigt och hatar alla. Och innan du vet ordet av, har lev och låt leva transformerats till ”anpassa eller straffas”, utan plattform, utfrysning, demoniserande, förtalande, skrik ner och tysta.

Att tysta ner människor är väldigt progressivt och mycket marxistiskt också (har du märkt det?) men det är inte särskilt liberalt.

Faktum är att ingen riktigt liberaltänkande person kan vara progressiv. – De skulle helt enkelt inte kvalificera sig. Prova själv får du se. Försök att offentligt förespråka liberala värderingar som tankefrihet, samvete, yttrandefrihet, individuell frihet, demokrati, sekularism, medborgerliga rättigheter – du vet, idéerna om upplysning – och du är garanterad att bli kallad en högerextremist, en hatare, en bigott, en rasist, en fascist eller en nazist av de progressiva, inte av liberaler.

Det är alltid progressiva, aldrig liberaler, som kommer att rusa för att skriva under på att få någon förbjuden, bannad, avstängd och tystad om de inte håller med. Eller så försöker de att skrika ner dem till tystnad, speciellt i de kloakbrunnar av intellektuell fascism som fortfarande har mage att kalla sig själva universitet, där den mest progressiva du kan göra är att förhindra att andra får del av åsikter som du råkar ogilla i din egenskap som den enda moraliska skiljedomaren i universum.

Och det är alltid progressiva, aldrig liberaler, som kommer att gå ur sin väg för att förstöra en persons karriär om de säger fel sak i ett ögonblick av upplysthet. Så om du verkligen vill ha en anledning att förakta progressiva, är det anledningar man kan ta till banken.

Det fanns en tid då skulle det ha varit en komplimang att kallas progressiv, eftersom det är ganska framåtblickande, positivt ljudande ord, men nu är det svårt att tänka på en mer fördömande förolämpning, för vad som helst positiva konnotationer som ordet brukade ha så är de långt borta. Nu är det ett ord som stigmatiserar människor, eftersom det representerar allt som är fegt, oansvarigt och ruttet i vårt morala landskap. – Nu, när vi hör ordet ”progressiv” vet vi att en tidigare liberal ståndpunkt har förgiftats av kulturmarxism och inte längre är lämplig för mänsklig konsumtion.

Rörelserna för kvinnors och homosexuellas rättigheter har båda blivit kapade på detta sätt av självrättrådiga progressiva människor som har tagit på sig själva att utesluta människor vars åsikter de inte godkänner.

Så, till exempel, du kan vara den ”bögigaste” personen på planeten, men om du röstade för Trump i Amerika eller för Ukip i Storbritannien, eller om du stöder Israel, eller om du motsätter dig Islamisering av väst och som svensk röstade på SD eller nåt annat som inte är vänster eller marxistiskt, då är du inte längre välkommen i någon Prideparad. Det är inte för alla homosexuella människor längre, och speciellt det är inte för dig.

Att utesluta andra människor är väldigt progressivt. Hysterisk fingerpekande, märkning av människor i de hårdaste termer för de mildaste vyerna, alla väldigt mycket progressiva och mycket marxistiska (har du märkt det?) men inte särskilt liberalt.

Så hur kom vi fram till denna bedrövliga situation? För flera årtionden sedan när marxistiska intellektuella insåg att de inte kunde provocera fram ett klasskrig eftersom ingen var intresserad av deras tråkiga ekonomiska teorier, bestämde de sig istället för att rikta sig till kulturen, de ord vi använder, de värderingar vi har, för att försöka bryta ner samhället i antagonistiska identitetsbrytande ghettos, att bryta ner samhället bortom återhämtning, så att en ny progressiv socialistisk utopi kunde härstamma från ruinerna. (Ja, de tror verkligen på dessa skruvade saker.)

Och det var ett skarpt drag också. Att polisera människors tankar och åsikter skär av den främsta källan till motstånd. Politisk korrekthet har gjort det jobbet mycket effektivt, och under tiden av en generation eller så har de lyckats extrahera märgen ur vår kollektiva ryggrad så långsamt att vi knappt märkte att det hände, tills vi konfronterades med ”generation snöflinga”, som någon form av muterat yngel.

Politisk korrekthet är kulturmarxism i aktion. Det låter till och med som något ur det gamla Sovjetunionen. Klinisk, känslomässig. Dess syfte att instruera och tvinga, och att bestraffa bristande efterlevnad. Det är givet att vädja till en viss mentalitet, skulle du inte hålla med om det? Allt som saknas är elektrisk chockbehandling. Inte för att progressiva skulle behöva det, naturligtvis.

För att inte ha någon respekt för sanning eller språk, njuter de redan av tillgång till en full arsenal av falska, skadliga tillmälen, som de vanligtvis använder i ”hagelgevärs-läge” som en första utväg, för som progressiva (inte liberaler) är deras främsta mål inte att förstå och erbjuda ett motargument till en vy av motsats, utan för att krossa den. På detta sätt har progressiva mycket mer gemensamt med religiösa fanatiker än de gör med liberaler och därför passar de så bra ihop med andra religiösa minoritetsgrupper som t.ex. den ”fredliga religionen.”

Vi ser samma instinktiva intolerans av motsats (eller kätteri, för att ge den rätt namn), samma rättfärdiga moraliska fördömelse. Syndare och kättare måste straffas allvarligt och för alltid.

Så, om du säger fel sak i ett ögonblick av ljus upplysning, kommer progressiva (inte liberaler) aktivt att försöka förstöra din karriär och ditt liv. Och de gör det enbart för att visa andra illiberala progressiva hur eländigt progressiva (inte liberaler) de är.

Så ja, jag är anti-progressiv, delvis för min mentala hälsas skull (självklart) men också för att progressiva värderingar i huvudsak är marxistiska värden (även om de flesta är progressiva är för mentalt svaga för att inse det) och marxismen är givetvis ett moraliskt gift.

I ett nötskal, progressivism ÄR marxism som försöker bära en liberal mask men misslyckas.

Den militanta marxisten och militanta progressiva är fjäderfåglar. De har samma mål. De delar ett gemensamt ändamål. Deras idealvärld är en värld utan gränser som är omöjligt att styra demokratiskt, och utan yttrandefrihet så att ingen kan göra invändningar. Det är en värld där du och jag inte längre har betydelse eftersom vi inte längre har en röst.

Därför är det en värld från vilken det inte finns någon väg tillbaka, och det finns inget liberalt alls i det.

 

4 kommentarer