Hur mycket mer klarar vi av?


Jag hittade en gammal Metro på sätet bredvid mig i bussen och bläddrar slött och lite ointresserat igenom den då den normalt inte brukar innehålla speciellt mycket intressant. Det brukar mest vara dravel, påhitt och nyheter man snott lite varstans bland annan mainstreammedia.

Men så på näst sista sidan fastnar min blick på en insändare: ”Om vi ger fler människor asyl så minskar riskerna för terrordåd väldigt mycket.”

Men för helvete, tänker jag. Detta är ju för djävulen värre än Fridolins öppna hjärtan och regeringens ”- vi måste bemöta med kärlek” dravel och ett gäng vidriga handhjärtan på det. (Dessa jävla handhjärtan ger mig anafylaktisk chock.) – Så om vi inte stressar på utan ger kreti och pleti asyl utan vidare kontroll på vem eller vad som passerar våra gränser så behöver inte oroa oss så mycket för terrordåd. – Ja, eller hur?

 Insändarskribenten fortsätter sen med att mala på om att visad respekt ger respekt. På fullaste allvar börjar jag fundera på om skribenten har knaprat ”Magic Mushrooms” innan han börja skriva den här vettlösa insändaren. Skribenten påstår att Akilov (terroristen från Drottninggatan), ska ha sagt i en intervju med skribenten: ”Hade jag inte fått avslag på min asylansökan, så hade jag inte gjort det jag gjorde.”

”För helvete”, tänker jag för mig själv. ”Den där Akilov sa ju för fasen till X-antal journalister, poliser och åklagare att han gjorde det för att straffa de otrogna.”

Tror någon på fullaste allvar att man kan förändra en fanatikers tankesätt, när han blivit uppfödd på det med bröstmjölken? Eller ännu värre tänkt att vi kan rehabilitera återvändande IS-krigare med förtur i bostadskön, mer bidrag och ett ”enkelt jobb”?

Kom igen nu, var fan tog sunt förnuft och logiskt tänkande vägen? Det här landet klarar inte ens av att rehabilitera och ta hand om våra egna psykiskt sjuka. De skrivs ut och nekas vidare behandling på löpande band för att det inte finns vårdplatser eller utbildad personal, till en tillvaro med självmord och vansinnesdåd.

Och tänk då på att de flesta av dom som kommer över gränsen har inte upplevt krig och sett fruktansvärda saker som lett till posttraumatisk stress eller andra symtom. De flesta ”flyr” inte från krig och elände utan ”flyr till” en penningpung i guld. De flesta är ekonomiska lycksökare som lovats guld och gröna skogar av en regering som inte skäms för att skinna sin skattebetalande befolkning för att ösa detta guld över en ”ny” befolkning som ska ha mer rätt till rikets välfärd än de som betalt notan.

Jag läser vidare och tar mig igenom hela insändaren i Metro och när jag är klar tänker jag: ”Om människor som inte är så pålästa eller insatta i dagens (icke) politik så tänker de säkerligen att: ”Oja, det ligger nog nåt i kärlek mot kärlek och respekt ger respekt.”

Men var fan är respekten:

  • När en eller flera gärningsmän våldtar ditt barn som tack?
  • När de överfaller din mamma eller pappa och bankar skiten ur dem.?
  • När de skjuter skarpt på din gata med risk för att träffa vem som helst som går förbi?
  • När ett gäng på 3–4 snorungar i 14 årsåldern rånar dina mor- eller farföräldrar?
  • När de tänder eld på bilarna i garage och öppna parkeringsplatser?

Fan vet vad mera skit dessa individer är kapabla till. – Hur mycket mer klarar vi av?

(Artikeln inspirerades av ett Facebookinlägg av Ingela Högfäldt. Ett inlägg hon fick tre dagars blockering för.)