Kaoset som utvecklas till ”Svensk riksdag”


Jan HervigI samarbetet med Norska Resett kommer här ytterligare ett inlägg från  Jan Schibbye Hervig. Kaoset som utvecklas till ”Svensk riksdag”. Artikeln är översatt till Svenska av Rosa Traktorn.

Jag överlämnar därmed utan vidare dröjsmål till  hans bidrag.

bar2

Begreppet ”Den Svenska modellen” är här för att stanna, och används över hela världen. Det uppfattas som dålig reklam för Sverige, som vill ses som en humanitär supermakt med ”världens första feministiska regering”. Det finns nu mycket som tyder på att den nya politiska termen blir ”Svensk riksdag”, som en term för den kaotiska situationen i riksdagen. En slags modern variant av ”Polsk riksdag”, en period av kaos, förvirring och upplösning, där det är praktiskt taget omöjligt att fatta beslut.

Parterna i båda blocken kommer att fortsätta att hålla Sverigedemokraterna utanför, det bekräftar de flera gånger varje dag. Och de kommer till varje pris undvika nyval, som med stor säkerhet kommer att leda till att Sverigedemokraterna blir det största partiet. Man kan föreställa sig vilken mardröm det skulle vara för de rättfärdiga partiledarna.

Med tanke på att det i nuläget är en majoritet i riksdagen med alliansen och Sverigedemokraterna, är det absurt att de inte kan regera tillsammans, eller åtminstone försöka. Även här utmärker sig Sverige som det land som inte vill. Detta eftersom både folket och politiker systematiskt hjärntvättats genom många år. Sverigedemokraterna är stigmatiserat och utfryst och bör aldrig släppas in i värmen. Det framställs som ett varaktigt beslut. Då blir hellre resultatet kaos och politisk cirkus. För det är inte vanligt att hänsyn till Sverige som nation kommer förrän svenska politiker lägger fram ambitiösa planer.

Annie Lööf (C) kommer inte att prata med, eller ens hälsa på Sverigedemokraterna, och hon svär att hon inte kommer vika från denna ståndpunkt. Hennes främsta uppgift är uppenbarligen att vara vakthund som ser till att ingen i alliansen närmar sig Sverigedemokraterna, som om de vore spetälska. Då har hon lovat att lämna alliansen omgående. Det finns heller ingen anledning att tro att hon plötsligt ändrar sitt ställningstagande. Jan Björklund (L) är också orubblig i denna ståndpunkt och har lovat sina barn att han aldrig ska tala till Sverigedemokraterna. Så han kommer knappast bryta det löftet.

”Alliansen” kommer aldrig att få ihop det, loppet är kört. Inte heller talmannen Urban Ahlin (M) kan göra något åt det, även om han nu kommer att prova varje möjlighet.

Löfvens blocköverskridande prat är patetiskt och betyder egentligen ingenting. Socialdemokraterna är förpassade 100 år tillbaka i tiden och kommer förmodligen aldrig mer uppleva dominerande glansdagar. Således kännetecknas Sverige av status quo under lång tid framöver, kanske i flera år, vilket i sin tur kommer att gå ut över den social utvecklingen och näringslivet, och polariseringen kommer endast att förstärkas. Det svenska ”folkhemmet” är förlorat för alltid. Reaktionen från ”rätt” sida i Sverige på riksdagsvalet och det politiska maktspelet präglas också av förvirring och osäkerhet.

Vi norrmän som trodde att vi hade en matematisk formel eftersom matematiken omöjligen kunde gå ihop, ser att svenska kommentatorer inte heller kan hitta en möjlig lösning.

Journalisten Lotta Gröning i Expressen har en artikel den 17:e September med rubriken:
”Partitopparna slutade helt enkelt att lyssna på folket”.

https://www.Expressen.se/kronikorer/Lotta-groning/partitopparna-slutade-helt-enkelt-att-lyssna-pa-folket/

Lotta Gröning påpekar att valresultaten är mycket speciella med tanke på det stora antalet röster:

”Sverige har blivit ett polariserat land. Det handlar om stad och land, om hälsa och skola, om samhällsmöjligheter, om fattiga och rika, om kriminalitet och utanförskap, och inte minst om säkerhet.”

Författaren Alex Schulman skriver i en artikel i samma tidning den 15:e September:

”Det känns som att vi som röstade var de vuxna i rummet. Bland politikerna finns för närvarande bara barn.”

Dessutom säger han:

”En bra början om man ska försöka knäcka SD-koden är att faktiskt tar partiväljarna på allvar”.

Före valet kom en speciell och intressant iakttagelse från Express politiska redaktör Patrik Kronqvist:

”På en punkt fungerar faktiskt integrationen. Fler och fler med utländsk bakgrund röstar på Sverigedemokraterna”.

 

Jan Schibbye Hervig
Förläggare och redaktör

Källa:
https://resett.no/2018/09/23/kaoset-som-utvikler-seg-til-svensk-riksdag/

 

En kommentar