Hur kan ni inte se?


Magnus Stenlund_Sunt FörnuftI samarbetet med Magnus Stenlund och Sunt Förnuft kommer kommer här dagens inlägg: Hur kan ni inte se?

//God läsning.

bar2

Hur kan ni inte se?

40778902_539136633183846_5373247818100113408_n

I korthet: massinvandringen, och då främst den importerade klankulturen från muslimska länder, har katastrofala effekter på det svenska rättssamhället. Detta är – för många av oss – så uppenbart att det känns som att slå in öppna dörrar när man ska motivera och beskriva. Desto mer obegripligt: att inte alla ser. Men det finns tre goda förklaringar. Att vänstern och det postmoderna virr, som även en god andel av borgerligheten består av, vägrar se och istället fortsätter att stötta islamism, mångkultur och massinvandring, beror på 1) västerlandets inbillade skuld som vänstern lagt på sina axlar, 2) taqiyya, de rättrognas ‘rätt’ att ljuga och medlöparnas ovilja att erkänna misstag, samt 3) förtrycket, såväl i form av muslimens rädsla för helvetet och postmodernistens fobi för att kallas islamofob, som islamkritikernas risk att bli utsatt för dödshot, fatwan.

Javisst kan det tyckas märkligt. Vad som nu sker inför – kan man tycka – öppna dörrar är horribelt. Sverige våldtas. Våra kvinnor bokstavligen så – resultatet av en djupt kvinnofientlig ideologi. Kriminella nätverk uppstår där man skjuter direkt, för att döda. En hederskulturs avtryck. Och resultatet av föräldralös sysslolöshet, sådan som i sin tur uppstår när man saknar varje tänkbar kvalifikation – såväl kulturellt som kunskapsmässigt – för annat än socialbidrag. Bilbränder för att skapa fruktan och för att visa sig hård. Homofobi, antisemitism och barnaga. Hot och respektlöshet mot sjukhuspersonal, stenkastning mot blåljusutryckningar. Och så allt det andra; ingen hänsyn mot grannar, provocerande brist på tacksamhet, noll intresse för svensk kultur. Det där de flesta av oss observerar som ett genomgående mönster, men som vi inte vill säga högt: förakt för och ovilja mot att tillägna sig svenska grundläggande värderingar – som t ex att skaka hand.

Klumpade jag ihop allt och gjorde det lite för enkelt för mig? Ja, absolut. Disclaimer: Invandrare som kommit hit på 80- och 90-talen är idag ofta väl integrerade. Och invandrare från Västeuropa och annan arbetskraftsinvandring är något Sverige har haft god nytta av. Ju mer lika kultur desto mindre problem med att integreras. Massinvandringen består också av grupper som vi sällan ser problem med, och individer finns det alltid som avviker positivt. Många individer. Många kommer också från krigszoner och har faktiskt flytt för sina liv, bokstavligen.

Men att de är så många som avviker beror på att det är så ofantligt många fler som vi tagit emot totalt. Antalet asylsökande under 2000-talet är 712.000 fram t o m 2017. Majoriteten faller väl in i de negativa beskrivningarna ovan. Och de allra flesta, ca 80%, av dem är muslimer. Det är dessutom grovt missvisande att bara räkna asylsökande. Anhöriginvandringen är betydligt större. Totalt har vi idag ca 1,2 miljoner människor här som kommer från muslimska länder eller har minst en förälder som gjort det. Det motsvarar 18% av den etniskt helsvenska befolkningen. Det är klart att en så stor minoritet, direktimporterad huvudsakligen de sista 5-6 åren från afghanska bergsbyar, syriska öknen och den irakiska slätten, sätter en starkt och tydligt avtryck. Nämligen det som ovan beskrivs så schablonmässigt, men i huvudsak faktiskt är helt korrekt.

Fundamentalister, bokstavstroende salafister och våldsdyrkande jihadister, eller bara ‘vanliga’ våldtäktsmän och kriminella är alltså tillräckligt många för att sätta våra förorter i brand och hela vårt fungerande samhälle i gungning.

Allt det här kan var och en som vill lätt ta reda på. Det finns rakt framför en, i flödet av nyheter på fb. Bilderna jag hämtat är alla från morgonflödet och jag behövde inte scrolla länge för att hitta dem. Den fråga som många ställer sig är då, hur är det ens möjligt att INTE se?? Och då är vi tillbaka till denna artikels rubrik. Det handlar om S+Mp och vänsterns skygglappar.

Förklaringarna varför vänstern (V+Mp+S) låter sig duperas – och själva ljuger för att slippa göra avbön, är faktiskt ganska enkla att förstå:

1. Skuld. Postmodernisterna är ’godhetsapostlar’; man drivs av en inbillad gruppskuld, västerlandets förtryck av gruppen muslimer. Dvs klassisk postmodern identitetsideologi. Självbilden av att göra rätt för sig är helt beroende av bekräftelse från dem man ’hjälper’. Får man inte tack för mödan tenderar man därför att anstränga sig ännu hårdare för att få sin ‘kick’. Men sådana som Fatemeh Khavari visar inte tacksamhet! De vill bara ha mer, det finns inget stopp. Detta beror dels på klankulturen, som predikar den starkes rätt, dels på islam, som säger att de otrogna är skyldiga muslimerna en ’skatt’. Socialbidrag och flyktinghjälp är alltså inte mer än rätt att vi betalar, enligt sådana som Khavari. Ska jag avslöja en hemlighet? Godhetsapostlarna kommer aldrig få sin kick. Inte förrän Sverige serverats på silverbricka till Khalavi och hennes likasinnande, i formen av en islamsk stat.

2. Lögn. De postmodernister som börjar se tecknen på att det inte blivit som man hoppats och predikat om – mångkulturens evangelium – har naturligtvis svårt att erkänna att man haft fel. Det är en allmän mänsklig svaghet. Och i deras öron viskar deras islamistiska vänner lögner som man gärna vill höra, för att slippa göra sin annars nödtvingade avbön. Islams heliga texter – för alla rättrogna muslimer – talar om taqiya, som säger att muslimen har rätt att ljuga för de ’otrogna’. D v s oss. Visst ljuger även kristna och sekulära. Men den grundläggande skillnaden består i att vi känner skuld när vi gör det; vi vet att det är fel. Medan muslimer som tillämpar taqiya upplever en ogrumlad tillfredsställelse om man med en lögn kan lura de korkade otrogna att fortsätta gå deras ärenden.

3. Förtryck. Vi reagerar olika på hot och islamisterna är experter på att förtrycka både sina egna, de undfallande medlöparna och sina fiender, genom att anpassa hoten. De egna skräms främst med Allahs hämnd och skräckhistorier om vad som händer i helvetet efter döden. Men också med utfrysning och med domar i moskéernas hemliga shariadomstolar. Det går att förstå den som utsätts, eller hur? Islamkritiker skräms istället med våld och hot om våld; även statliga institutioner i t ex Egypten kan utdela fatwor, dödsdomar, för människor i väst som utnämnts till islams fiender. Svårt att inte hysa viss förståelse för dessa också. Postmodernisterna, slutligen, skräms med ordet ’islamofob’ och social stigma. Något som helt enkelt måste kallas för vad det är: fegt. Undra på att islamisterna föraktar dem. Det gör jag också.

Tre förklaringar alltså. Men långt ifrån en ursäkt.

Magnus Stenlund
Sunt Förnuft

En kommentar