Med S+Mp-regeringen ska utanförskapet pytsas ut i de trygga villaområdena också.


Magnus Stenlund_Sunt FörnuftI samarbetet med Magnus Stenlund och Sunt Förnuft kommer här dagens inlägg: Med S+Mp-regeringen ska utanförskapet pytsas ut i de trygga villaområdena också.

//God läsning.

 

bar2

Med S+Mp-regeringen ska utanförskapet pytsas ut i de trygga villaområdena också

40636365_538682283229281_3562881002181230592_n

I korthet: bakom idén att slå upp hyreshus i lugna villaförorter ligger Mp:s huvudtanke att invandringen fungerar, bara vi alla tvingas konfronteras med den. Det gör den dock inte någonstans som Mp prövat hittills. När man kvoterade ut flyktingarna i landets alla kommuner nåddes bara mättnadsnivån på ännu fler orter – fler utanförskapsområden och no go-zoner där konsentrationen är som högst och i det övriga landet ligger man farligt nära gränsen för vad man klarar, nästan överallt. Att då fylla på med mer i de områden som fortfarande inte drabbats alltför hårt av kriminalitet och religiös extremism är ett säkert recept till total undergång. Detta bör vi nu förvänta oss av en fortsatt S-Mp-regering.

Det var Mp som till varje pris klängde sig fast vid den galopperande massinvandringen. När till och med S (eller snarare vissa delar av S) insåg att Sverige var på väg käpprätt åt fel håll grät Åsa Romson i TV för att man inte fick fortsätta. Det var också Mp som drev igenom att flyktingarna skulle kvoteras ut över samtliga landets kommuner. Det kommunala självstyret sattes ur spel.

Åtgärden innebar att alla som ville kunde blunda ett tag till för de problem som ansamlats i utanförskapsområdena, och där bara lite till räckt för att få anrättningen att explodera. Kommuner som inte velat ha problem och som dittills därför tagit emot begränsade mängder flyktingar blev istället också de fyllda till bredden med ’mångkultur’. Antalet utanförskapsområden ökade dramatiskt och 2012 uppgick de plötsligt till 186 stycken.

Under tiden eskalerade problemen i de värst utsatta områdena ändå. De så kallade no go-zonerna var 53 stycken redan för tre år sedan och 2017 hade de blivit åtta stycken till. Hit kan blåljuspersonal inte längre åka utan risk för oprovocerade överfall.

En god regel för kompetent ledarskap: ”ändra aldrig ett vinnande lag” – eller som amerikanen skulle säga: ”Don’t fix it if it aint broke”. Vad S+Mp-regeringen hållit på med är motsatsen: ändra inte ett dåligt koncept ens när det är övertydligt hur illa det fungerar. Lämna de förlorande lag man skapar åt sitt öde. Gå istället vidare och ’laga’ det som fungerar bra.

På det här sättet har man närmast systematiskt förstört den väl fungerande svenska infrastrukturen. Nästan samtliga av Sveriges kommuner har nu ett eller flera områden som är övermättade på socialbidragstagande flyktingar från islamska klankulturer. Men inte nog med det: kommunerna som helhet ligger och balanserar just på gränsen under, för att mättas på problem även de.

Det här gäller faktiskt även Stockholm och flera av dess ’rika’ kranskommuner. De kommuner som nu tvingas skicka miljardbelopp till de andra kommuner (läs: Malmö och små s-styrda glesbygdskommuner) som frivilligt valt att ta emot fler flyktingar än vad staten krävt. Solna, t ex, som idag har kvar minst pengar per invånare sedan omfördelningen skett, men som hörde till topp tre innan systemet infördes. Och även i t ex Täby är de kriminella invandrarnätverken nu ett betydande problem.

Men i Sveriges trygga villaområden fungerar ändå livet fortfarande ungefär som förut, såvida man inte har oturen att gränsa till ett närbeläget utanförskapsområde. Eller en större flyktingförläggning. Och det är alltså denna idyll Mp nu vill slå sönder. Det postmoderna virr som styr partiet är drabbade av en närmast religiös övertygelse om att mångkultur till slut måste visa sig vara fantastiskt bra. Visserligen har effekterna varit avskräckande överallt hittills. Men nu! Nu måste det väl ändå gå bra? Vi prövar!

Givetvis marknadsförs inte förslaget som att det handlar om att spika upp flyktingförläggningar överallt. Men den är naiv som tror att det handlar om något annat. Dels därför att en sådan grundtanke är helt i linje med hur Mp och S har agerat hela tiden. Dels eftersom detta är det praktiska resultatet hur som helst: de nytillkomna (ekonomiska) flyktingarnas första bingo efter tiden i förläggningen, är ju att få en bostad, byggd och utformad efter alla konsters svenska byggregler och med samma luftiga ytkrav per boende som var tänkta för alla andra i bostadskön. D v s de svenska ungdomar som nu vackert får bo kvar hemma, oavsett trångboddhet – eller motsatsen: fattigpensionärer kvar i alltför stora gamla hus i brist på äldreboende (sådana lär man dock tvingas börja bygga snart igen, när våra nytillkomna i allt större antal kommit upp i den åldern).

Med insikten om att de områden i Sverige som fortfarande fungerar redan ligger nära gränsen för att mättas, så borde det stå klart att ett hyreshusbeting i villaområden vore dråpslaget. Från att ha enstaka våldsverkare och kriminella i varje klass, så får man plötsligt två eller fler. Det är tillräckligt för att även en duktig lärare ska förlora kontrollen. De sekulära muslimer som flytt utanförskapsområdena och som integrerats väl, de kommer nu få sällskap av sina salafistiska klanfränder. Precis som redan skett i områden som Rinkeby och Norrby i Borås, så riskerar man då att tvingas tillbaka in i fundamentalistiskt bokstavstroende.

I Danmark ska man riva ghettona. Man vill tvinga muslimernas barn gå i förskolor där en tydlig majoritet av barnen inte är från samma kultur eller utanförskapsområde. Problemen ska fördelas ut över landet, för att på så vis försvinna i mängden; usla kulturella fenomen, grupptryck och kriminella nätverk ska brytas sönder. Det kan fungera bra i Danmark, som bara har en fjärdedel så många invandrare som vi har.

Men i Sverige är lösningen inte alls lika självklar: våra ’bra’ områden är ju nästan mättade redan som det är. Här skulle en utlokalisering av ghettots invånare riskera att leda till att ghettots kultur tar över överallt. Särskilt om man som Mp, inte planerar att spä ut dåligt inflytande, utan att fylla på med ännu mer.

Med en S-Mp-regeringen, där Mp tillåts fortsätta leda så länge som katastrofen inte är uppenbar, så lär denna katastrof inte bli just så uppenbar förrän precis hela landet är drabbat. Utom Södermalm, förstås.

Magnus Stenlund
Sunt Förnuft

Källa:
https://www.svd.se/minska-segregation–bygg-hyresratter-i-villakvarter

En kommentar

  • Mycket bra artikel men samtidigt skrämmande om vårt lands framtid om S och MP får bestämma.
    Rebloggar på micaelsblogspot

    Gilla