Där islam är statsreligion råder medeltid


Magnus Stenlund_Sunt FörnuftI samarbetet med Magnus Stenlund på Sunt Förnuft kommer Rosa Traktorn att bakåtblogga en rad av hans tidigare inlägg för att ”komma ikapp” tidigare inlägg. Detta gör vi varje kväll fram till valet och vi fortsätter idag med:
Där islam är statsreligion råder medeltid.

//God läsning.

bar2

saudi-1000-piskrapp-2018-08-07-660x341

ISLAMS ’MODERATA’ KRONPRINS DÖMER UT 1000 PISKRAPP OCH KANADA PROTESTERAR, MEDAN WALLSTRÖM TAR PÅ SIG SLÖJAN.

I korthet: Den ’moderate’ saudiske kronprinsen bin Salman är ansvarig för att bloggare och människorättsaktivister drabbas av drakoniska straff för att uttrycka sina åsikter. Ingenting säger att detta måste bero på att han är rädd för mer fundamentalistiska krafter. Det är sharialagarna som utmäter 1000 piskrapp för oppositionell kritik och dessa lagar gäller alla muslimer; det är Muhammeds egna heliga ord, och dessa har aldrig gjorts obsoleta av de muslimska auktoriteterna. Ingen moderniserad version finns tillgänglig, den muslim som väljer att avvika i sin tro från detta gör det av egen övertygelse och med varierande grad av personlig risk. Att Sverige inte kritiserar islam för sina grova övertramp mot mänskliga rättigheter och kvinnoförtryck är en sedan länge vedertagen modell (S+Mp); de muslimska fundamentalister som genom massinvandringen kommit till Sverige utgör nu en stor och vältalig grupp röstboskap som man inte vågar utmana.

Där islam är statsreligion råder medeltid

En bloggare döms till 1000 piskrapp. Och tio års fängelse ovanpå det, som om han skulle överleva… Hans advokat till 15 års fängelse för att ha försvarat honom. Hans syster och andra som står upp mot kvinnoförtrycket drabbas lika hårt som i Iran. Människorättsaktivister fängslas på löpande band. Så här ser det ut länder där islam är statsreligion. Saudis kronprins bin Salman sägs stå för en ny ’moderat’ linje. Men det är ändå han som är ansvarig. Givetvis kan vi misstänka att han är försiktig; att utmana de fundamentalistiska wahhabisterna är en lek med elden och vad som hände Shahen av Iran är avskräckande. Men den som inbillar sig att kronprinsen inte står bakom de hårda straffen ska också minnas att även för moderata islamska krafter utgör sharia lag. Och de texter där sådana straff utmäts är allmänna för hela islam, ingen hög religiös ledare överhuvudtaget – inte i Saudi, inte i Iran och inte i Sverige – har tagit avstånd från dessa texter, som är Muhammeds egna heliga ord och fortfarande högst aktuella för alla muslimer. Givetvis behöver man inte följa dem om man av egen övertygelse kommer fram till att det är fel. Så är det för somliga muslimer. Men de tar en personlig risk när de gör så. Och även i Sverige är de tysta, en minoritet utan inflytande. De vet att de saknar stöd av religiösa auktoriteter – och av den svenska staten (S+Mp).

Svenska muslimer radikaliseras

I Sverige har de senaste årens massinvandring fyllt på med människor som har rakt motsatta åsikter och vars imamer vanligen har åkt på studieresor – på svenska studiebidrag! – just till Saudi, men även Iran och Turkiet, där de utbildats för att indoktrinera svenska muslimer i de mest fundamentalistiska och extremt bokstavstroende tolkningarna av den totalitära ideologin. Och var ligger de (s)venska sympatierna? Officiellt hör vi ibland några lama avståndstaganden, men i praktisk handling visar regeringen tydligt var de står: på fundamentalisternas sida. Det är dessa som Alice Bah Kuhnke med aktivistisk glöd glatt delat ut bidrag till. Det är åt dessa extremister man godkänt nya moskébyggen finansierade av Saudi, Turkiet och Iran. Och det är dessa som krävt offentliga böneutrop, som de moderata men svaga och alltmer försvagade muslimska krafterna i Sverige inte vill ha – bara svenska biskopar.

Världens mest feministiska regering bär slöja

När Wallström åker till Iran så tar hon på sig slöja. En representant för ’världens mest feministiska regering’, som inte med ett ord nämner slöjtvång och drakoniska straff för människorättsaktivister i landet ifråga. Hur är det ens möjligt frågar man? Skenheligheter lyser som en supernova över den socialdemokratiska himmelen. Och hur är det ens möjligt att ’världens mest feministiska media’, den svenska, inte kräver hennes avgång? Taktfasta rop och envetet upprepade sanningar på DN:s och Rapports löpsedlar skulle ha gjort situationen ohållbar för en utrikesminister vars feghet bara kan mäta sig med Per-Albins administration under andra världskriget.

Metoo: samma skenhelighet. Och samma brist på lärdom.

En parentes om detta: risken att hamna i medieskugga hade under våren saknats. Den självgoda presskårens metoo-kampanj hade ju då tappat styrfart och för allt fler börjat tona fram som det gigantiska övertramp av pressetik som det naturligtvis är. Ingenting hade hindrat att man då vänt blickarna mot detta fenomen, ett legitimt och lovvärt mål, som kunnat återupprätta det solkiga eftermäle man då borde ha insett att metoo-klaveret förr eller senare skulle ge upphov till. Istället satte man på sig knutblusar och lät den svidande kritiken klinga ut i en tvingande endagsrapportering, då PO fällde ett tiotal tidningar. Allt i ett svep, sedan inte ett ord mer om det. Nu börjar metoo lite försiktigt dyka upp igen bland rubrikerna – den som inbillade sig att skandalerna inneburit att man i det tysta tagit tillbaka pöbelropen ska veta att det är fel. Man har inte ändrat sig, inte lärt sig ett dugg. Och kampen mot osynliga, icke-bevisade och på det hela taget i stort sett icke-existerande orättvisor fortsätter.

Riktigt förtryck. Riktig feminism. Men då tystnar det svenska ‘världssamvetet’.

När det gäller riktig feminism, sådan som vill uppmärksamma kvinnor som verkligen förtrycks å det grövsta, så har det däremot varit tyst. Detta förtryck bedrivs nämligen av fel män. (S)verige som alltid brukar skrika högst av alla när mänskliga rättigheter påstås trampas på har stått över, som så ofta (alltid) förr, när det är arabiska och muslimska länder som kritiseras. Kanada gör vad vi annars skulle göra. De tycks ha en betydligt bättre moralisk kompass där borta. Kanske beror detta främst på att man inte låtit wahhabistiska extremister invandra i massor? Kanske har de inte någon egen väljarboskap att oroa sig över? Det har S+Mp+V i Sverige. Och det är naturligtvis därför det är så tyst.

Magnus Stenlund
Sunt Förnuft

Källa:
https://www.dn.se/nyheter/varlden/diplomatisk-kris-mellan-saudiarabien-och-kanada-efter-twitterinlagg/