Jimmie Åkesson – Malmö 31/8 -2018


20180812_105538

Malmö 31/8 -18. Vid ankomsten till Stortorget i Malmö en timme före Jimmie Åkessons tal låg torget öde och i ena änden höll man på att sätta upp avspärrningar runt den plats där Åkesson skulle stå och hålla sitt tal. Polisen valde att i Malmö sätta upp avspärrningar med god marginal mellan publiken och Åkesson, och jag vill gärna tro att orsaken var det bemötande han fått på andra orter med ägg och tomatkastning.

När Jimmie Åkesson så väl gjorde sin entré, stod jublet högt i tak och publiken som strömmat till visade sin fulla röststyrka. Under den timme jag väntat på att Jimmie skulle tala hade folk strömmat till i hundratal och när talet började hade säkert 1000-1500 människor samlats på torget.

Jimmie började med att tala om den historisk svaga minoritetsregering Sverige haft de senaste åren med Socialdemokraterna vid rodret. Åkesson sa att den regeringen har inte åstadkommit särskilt mycket och han påpekade den historiskt svaga oppositionen i det borgerliga blocket som Åkesson menade har valt att sätta sig på läktaren. Oppositionen med Moderaterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Liberalerna har haft många chanser att avsätta den Socialistiska regeringen men valt att inte agera.

Lite extra skrattretande blev det när Åkesson talade om de vallöften den socialdemokraterna och miljöpartiet gjorde för fyra år sedan och konstaterade att de löftena var det inte mycket kött på.

 • Lägst arbetslöshet i EU
 • En skola i toppklass 
 • Bättre vård 
 • Minskade klyftor i samhället

När Stefan Löfven lovade detta för fyra år sedan låg Sverige på tionde plats bland EU länderna i arbetslöshetsfrågan och idag ligger Sverige på sjuttonde plats. alltså en ganska rejäl försämring.

När det gäller skolan lovade dåvarande skolminister Gustav Fridolin (MP) att ordna skolan på hundra dagar, nu har det gått fyra år och skolan är sämre än nånsin. De hundra dagarna blev 1400 dagar och ingenting blev bättre, bara sämre.

Den bättre vården har svenska folket fått se i stjärnorna efter, människor i Sverige dör i väntan på den vård de behöver men aldrig får. Däremot har nya svenskar inte behövt uppleva samma vårdkris, varken med väntetider eller vårdkostnader. Papperslösa och illegala får snabb vård för en femtiolapp, resten betalar de som dör medan de väntar och de som sitter ett dygn i väntrummet.

De minskade klyftorna som utlovades har i stället blivit bredare menade Åkesson, Sverige har aldrig varit så segregerat som det är idag, nio dagar före valet. De fyra åren den socialistiska regeringen haft på sig att minska klyftorna i samhället har man istället använt till att bredda klyftorna ännu mer.

När Åkesson sammanfattade den regering med Fredrik Reinfeldt som suttit vid makten i åtta år före Stefan Löfven, så utnämnde Åkesson den regeringen till den sämsta regeringen i modern tid. Sen kom Stefan Löfven och gjorde det som ingen trodde var möjligt. Han lyckades göra allt ännu värre.

Resten känner vi till nu, hur det gått. Eller rättare sagt hur det inte alls har gått.

Talet idag bara nio dagar före valet var ett mycket viktigt tal för både SD och Malmöborna som slutit upp på torget. Viktigt därför att det var avgörande för att stärka banden med Skåne och skåningarna inte minst men även för att visa att trots att just Skåne blivit det värst drabbade området av segregation i landet så står så många skåningar enade under SD’s fana.

Naturligtvis var den alltid närvarande vänstern på plats med skrik och glåpord men de liknade mest en tandlöst hund som mest skäller och inte har något bett kvar att erbjuda. De vänsteraktivister som fanns på plats ignorerades mest eller skrattades åt och deras ”aktivism” liknade mest en dagisutflykt.

Om nio dagar ändrar vi på det hoppas jag, med lite nya vindar i seglen.

#SD2018 

Här nedan finns ett par videos inklusive den livesändning jag gjorde på Facebook.

Den första videon fortsätter här nedan med den livesändning jag gjorde till Facebook. Den kommer här under.

Konfrontation med vänsteraktivister och avslut.

 

 

4 kommentarer

 • Fredrik Elfström

  Tack för detta reportage. Sannerligen så vart Lördagskvällen trevligare!

  Gillad av 1 person

 • Hei Thomaz!
  Takk for stemningsrapport fra Jimmies valgmøte i Malmö fredag. Han har en rolig og avbalansert stil, med et kraftfullt budskap. De fleste får tillit til denne mannen som er den rake motsetningen til Löfven, som blir tatt i løgner hver gang han er med i en debatt. Vi som bor i Norge håper inderlig at det nå blir et valgresultat som tvinger frem forandringer og setter en stopper for den sinnsyke innvandringen. Det blir en tøff men nødvendig jobb å sende hjem mennesker som ikke har noe i sverige å gjøre, og som egentlig hater etniske svensker. Dette blir et historisk viktig valg, og blir SD det største partiet kan det ikke ignoreres, da blir det uansett sabotasje en maktfaktor.

  Gillad av 1 person

  • Tack Jan!
   Jag ber om ursäkt för att artikeln kom ut så sent. Men så som det kan bli så blev jag fast i Malmö med social tillställning och det blev senare än jag först tänkt mig att det skulle bli.

   Jag hoppas det är nånting du kan använda i Resett.
   Videos från artikeln går lätt att dela eller ladda ner, det står dig fritt.

   Gilla

 • ja vill inte ha några blattar alls för det e det dom e ! dom har inget här o göra o dom ska inte bestämma här ! o dom kommer aldrig bli en del av sverige ! dom bara bråkar med oss svenskar o ja har fått nog dom ska ut härifrån ja bryr mig inte för det e inte mitt fel dom ska inte komma hit o kaxa sig o ställa till med bråk dags att vi tar tillbaka sverige o kör ut packet ja e inte rädd för dom ! o kallas rasse det skiter ja för ja bestämmer över mig själv o ingen ska bråka med mig !

  Gilla