30 minuter politisk satir


Magnus Stenlund_Sunt FörnuftRosa Traktorn har inlett ett samarbete med Magnus Stenlund på Sunt Förnuft. … MED sunt förnuft för svenska värderingar, kultur och historia. … MOT Vänsterism, Islamism, Radikalfeminism och Revisionism = VIRR.

Här kommer det första inlägget av Magnus på Rosa Traktorn

bar2

Ganman/Carlsson: En satir som bevisar sig själv – bortplockad efter 2h.
(Videon finns här på Rosa Traktorn, längs ner i artikeln)

I korthet: 30 minuter politisk satir som bör ses av alla med humor och lite politisk bakgrund. Men som YouTube efter mindre än två timmar tog bort. Länken nedan fungerar fortfarande men vem vet hur länge. I gemene mans sökningar lär den inte dyka upp i första taget, så visst är den därigenom ännu ett exempel på grovt åsiktsförtryck.

https://www.youtube.com/watch?v=cRd3QDYksV8&bpctr=1535462428

40263480_535844486846394_4215802007828561920_n

Jens Ganmans och Magnus Carlsson film är en härlig satir, bitvis riktigt rolig och rakt igenom elak. Underhållande, men obehagligt närvarande med sina autentiska röster och citat. Alltför nära en sanning som alldeles för få i Sverige ännu vill se, men som många av oss tar del av dagligen i sin vardag – och som inte längre går att förneka för den som lyft blicken från DN:s så kallade faktakoll. PS. angående ett av de absolut roligaste inslagen ’jobb som man inte trodde fanns – men som finns’: javisst finns de och efter valet måste de bara bort!

Jag upptäckte ingenting i den som gav anledning till censur, trots att det var detta jag i första hand letade efter. Ändå hade den tagits bort från YouTube på mindre än två timmar. Att YouTube liksom Google och Facebook tagits ordentligt i örat av den svenska regeringen i våras står utan all tvivel. När det gäller så här ’stora’ produktioner kan man i alla fall, till all lycka, konstatera att besluten överprövas på ett sakligt vis: filmen finns, precis som ”Ett folk, ett parti”, åter tillgänglig – allt annat skulle antagligen ha lett till alltför stora problem att förklara för företaget.

Men filmen är försedd med stora varningstexter och ’vissa funktioner’ har avaktiverats’, vilket väl sannolikt betyder att den inte är lika lätt att ’råka hitta’ för gemene man i det vanliga flödet. Därmed är den i så fall ändå utsatt för allvarlig åsiktsbegränsning.

Ungefär som när min egen blogg inte kan delas. De som inte riktigt är lika kända som Janouch, Heberlein, Lamotte Sanandaji och Ganman kan lättare sopas under mattan och brutalt försvinna från scenen utan att riskera några större motreaktioner. Sunt Förnuft har över 100.000 visningar, men jag är till mycket stor del beroende av att jag tillåts dela i andras grupper. I Sverige har det ju aldrig förut behövts någon Human Rights Watch, dissidentorganisatörer har tryggt blickat utåt mot andra länder. Nu behövs plötsligt en sådan. Vem var beredd på det?

Vi rullar nu snart in i den sista veckan före valet och allt tyder på att det bara kommer bli ännu smutsigare. Vänstern är obehagligt arrogant och skenheligt godhetssträvande när den är segerviss. Men det är när den är på väg att förlora som den visar sitt rätta ansikte: den skyr snart sagt inga medel. Lögnerna sprutar ut, de politiska motståndarna buntas ihop och kallas för rasister och fascister allihop, sedan läggs ord i munnen på dem, som aldrig uttalats för att bevisa saken. Öppet våld på gator och torg förekommer än så länge bara i undantagsfall, dit måste naturligtvis nedbrunna valstugor räknas, medan störande av valmöten med oväsen ligger just på gränsen. Att Löfvén & C:o vägrar ta avstånd är mycket illavarslande. Kanske kommer man att göra det när det redan är för sent?

Magnus Stenlund
Sunt Förnuft

 

En kommentar