Malmö – Städernas Titanic


Jan HervigI samarbete med Resett.no och Jan Schibbye Hervig postar jag här den första artikeln: Malmö – Städernas Titanic.  Artikeln är översatt till Svenska av Rosa Traktorn

bar2

malmc3b8-1-696x468

Malmö har den största andelen arbetslösa i Sverige och dubbelt så mycket arbetslöshet som genomsnittet i landet skriver Sydsvenskan.

Arbetslösheten är officiellt 14%, vilket kan jämföras med Spanien, som har 16% och Italien, med 11%. En orsak till den höga arbetslösheten i Malmö är att många invandrare som bor här saknar utbildning. ”Nästan alla jobb som annonseras kräver högstadium eller mer”, säger Josef Lannemyr, arbetsrelationsanalytiker, som utlyser flest jobb. Malmö City är en av kommunerna med det största antalet invånare med utländsk bakgrund, drygt 45%, enligt Statistiska centralbyrån för statistik och befolkning.

Malmö har förändrats från en välmående arbetsstad till en fattig, mångkulturell stad som karaktäriseras av skyhög arbetslöshet, massiv invandring, social oro och brott som är högst i Europa. Det är verklighet i Malmö, men politikerna trotsar verkligheten om syftet gynnar mål och medel, och det är att Malmö ska vara ”en jobbmotor för Skåne”. Malmö stad är den näst största arbetsgivaren i Skåne. Man kanske kan undrar hur mycket produktivt arbete som görs här.

Det som kallas ”Robin Hood skatt” i Sverige används för att göra underskott till solida vinster i utsatta kommuner. Utjämningssystemet för kommuner antas årligen med stor majoritet i riksdagen, och Malmö garanterar alltid det största bidraget.

Malmös borgmästare, Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kan detta spel och skickar regelbundet ut pressmeddelanden som säger att Malmös budget är en framgång och en modell. Vid 2017 visade staden ett överskott på 1,1 miljarder kronor. Detta överskott var möjligt eftersom Malmö fick nästan fem miljarder från utjämningssystemet i Sverige, en direkt injektion av pengar till kommunens fond. Dessutom kom ett annat par miljarder genom den politiska organisationen ”Region Skåne”.

”Hyckleri”, skrev ekonomen Tino Sanandaji i sin bok ”Massutmaning”. Utan bidrag från Stockholms kommuner var Malmö försatt i konkurs för länge sedan.
”Helt orimligt”, skrev Leif Gripestam (M), borgmästare i Täby, som kallar Malmö för ”ETT SVART HÅL”. Stockholms kommuner dominerar listan över kommuner som tvingas överföra bidrag.

Inte minst stör det både Stockholms kommuner och ”glesbefolkade kommuner” när Malmö samtidigt investerar i en konsertsal och två stora pooler för miljarder.

Socialdemokraterna i Malmö, som styr den här Titanic-liknande kommunen, har nu beslutat att diskriminera svenska arbetssökande till förmån för invandrare. Detta framgår av den nya ”jämställdhets- och mångfaldsplanen”. Malmö kommun kan därför inte placera sådan tonvikt på kvalifikationer utan snarare driva invandrare främst i kön. Det blir spännande att se hur man sorterar arbetskraft när det gäller analfabetism.

Malmö strävar efter att vara ett exempel för andra kommuner och ett lokomotiv för affärsverksamhet i Skåne. Det gäller också för något så trivialt som snöskottning. Kommunen har blivit inspirerad av Karlskoga, som har blivit synonymt med ”gubbploging”, som plötsligt har blivit en skam i Sverige.

Förklaringen är enkel: så kallade ”manliga vägar”, som huvudvägar och genomfarter kommer att röjas sist när det gäller snöskottning. ”Kvinnoområden” som trottoarer, busshållplatser och förskolor bör prioriteras, ”så kallad feministisk snöröjning”. Detta system har redan införts i Karlskoga och anses vara genomfört i hela Sverige genom lag.

”Gubbplogning” är därför mycket diskriminerande. Journalisten Jenny Wennberg i tidningen ”Arbetarbladet” skyddar åtgärden och finner att ”snö handlar om jämlikhet”. Den feministiska supermakten väcker sin väg på sin egen väg.

Referens och källa:
https://resett.no/2018/08/07/malmo-byenes-titanic/

2 kommentarer