Vad är en globalist? – Översättning


”Lauren Southern från The Rebel Media förklarar den verkliga betydelsen bakom ordet vi hör i varje politisk debatt. Den här artikeln är en fri översättning.”

Om du har följt de politiska debatterna har du förmodligen hört orden globalist och globalism kastas runt mycket. Några de människor som använder det är nationalister eller patrioter. De ser denna idé som ett hot mot deras nationers suveränitet vilken nation som råkar vara.

Andra hävdar att termen globalism är bara en läskig ord uppfunnet av Trump-supportrar eller alt-högern, ett ord som inte betyder nånting alls som bäst och är en rasist-kod i värsta fall.

Men vem har rätt?

Verkligheten är att globalism betyder något mycket specifikt och mycket farligt om du värdesätter demokrati, individualism, eller någon av den västerländska civilisationens värderingar.

Ändå kan de flesta människor inte definiera det. Så vad är globalism och varför skulle du vara lika orolig över det som resten av oss?

Politiska forskare skulle vilja ha dig att tror på att globalism är ofarligt, de berättar för oss att det bara betyder att vara en medborgare i världen som låter snällt om du är den typ av person som tar vad du hör i ett politiskt seminarium som evangelium.

Men bakom den innehållsförteckningen finns orättvisa konsekvenser, sålunda vill de mer ”wonky” försvararna av globalism definiera det som sammankopplat av avlägsna kulturella och juridiska hinder eller som sammanslagning av statens suveränitet till överstatliga organisationer.

Om du nu kliar dig i huvudet och undrar vad det betyder, så borde det vara din första varningssignal.

För med globalism finns djävulen i detaljerna, för ju mer djävulska konsekvenserna av  visionen är, ju mer obegripliga blir dess försvarare i att definiera dem.

Så på vanlig svenska, här är vad globalismen faktiskt betyder.

Globalism innebär att behandla varje land i världen som en orubblig bebis med internationella byråkrater som fyller rollen som dagisfröken.

Globalism betyder att din röst inte räknas om inte de vise männen i Bryssel, Wall Street eller i FN- byggnaden bestämmer att den är tillåten att räknas.

Globalism betyder att vilken lag din regering beslutar är föremål för ogiltigförklaring av icke invalda korridor-övervakare som hellre vill bevaka gränserna av yttrandefrihet än gränserna för faktiska länder.

Globalism betyder oändligt krig i den tredje världen och okontrollerad invandring från den tredje världen som alla sponsras av icke-valda regeringar med lika stor respekt för folket de styr som dem i den tredje världen har.

Inte överraskande, har det här systemet katastrofala effekter som jag kommer att komma in på lite senare.

Trots vad du nu  kanske tror är inte globalisterna alla höger eller vänster, båda av dessa grupper kan vilja ha mer centraliserad global planering för deras egna intressen, men en sak de har gemensamt är att globalister nästan universellt antingen hatade i sina egna länder eller mycket kontroversiella som bäst.

Du behöver inte ta mitt ord för det, se bara på den här listan över kända globalister:

 • George Soros
 • Henry Kissinger
 • Angela Merkel
 • Jean-Claude Juncker
 • Jeremy Corbyn
 • Barack Obama
 • George W. Bush
 • Justin Trudeau

Och möjligen original-globalisten själv. Den verkliga originalgangstern själv Woodrow Wilson.

Inte en enda av dessa människor ser medborgarskap i sina egna länder som heligt. Och varför skulle de? Tillsammans med deras förakt för medborgarskap som en pittoresk anakronism, snäser globalister nästan alltid ner näsan på tradition, föraktar nationell kultur, skrattar år religion och förnekar generellt Västs värderingar medan de håller en obehaglig tillgivenhet för den tredje världens värderingar.

De vill ha öppna gränser, billig arbetskraft och anti-nationalism för att gynna deras affärer och politiska visioner och är alltför villiga att trycka ner folket  för att uppnå det.

(Det är här handelsavtal som Barcelonaavtalet och Rabat processen kommer in. Avtal som så många har så svårt att förstå konsekvenserna av.) *RT´s anm.

För dem betyder frihet att de aldrig kommer att vara ledsna över att bygga sin agenda och verksamhet på ryggen av alla andra.

De gör det genom att odla politisk makt och skapa stora supernationella statliga enheter som driver globalist-agendor. Du säkert har hört talas om dessa också.

Du känner till grupper som FN,  EU, IMF, Världsbanken, Afrikanska unionen, Arab League, Unifor, Mercosur och många, många fler.

Och trots den varma och fluffiga ”Vi är alla i detta tillsammans” pratet dessa organisationer använder för att motivera deras existens exponerar även den minsta kritik dem som förenade av ett långt mörkare syfte. Syftet att hjälpa företagen vidare med finansiella erbjudanden, politiska mål och livssituationer för de eliter som driver dem, med de drabbade personerna (du och jag och alla andra) behandlade som avlägsna och bespottade i eftertankar.

I korthet, här är målen för globalisterna:

De vill öppna gränserna för privata företag genom politik som försvagar gränser och handelsavtal. Detta innebär att att om du har ett jobb som betalar skälig lön enligt västliga avtal och ger dig skäliga villkor enligt västliga avtal så är du nu föråldrad och icke önskvärd till fördel för en sweatshop-arbetare i Indien eller en slav vid en afrikansk diamantgruva eller ett offer av människohandel från Kina kan göra ditt jobb billigare och fördömda är deras eller dina rättigheter.

De vill  bli av med guldets standarden så att köpkraften av dollarn kommer att vara värd bara så mycket som vad den bästa bedragaren på den största centralbanken säger att det är värt.

De vill förstöra nationella gränser och tillåta terrorister att flytta in granne med dig i  den kulturella berikningens namn och för mångfald.

De vill svepa nationalism, nationalstater och nationell demokrati under mattan.

De vill lämna lokala samhällen att stå för notan för deras dagordning och stänga av alla lokala röster som klagar över den kostnad det innebär.

De vill använd den falska flaggan av mångfald för att forma dig i hur deras balansräkning och ”Ekonomi 101 läroböcker” ser dig. Som ansiktslös förbrukbar konsument berövad kulturidentitet och egen tanke.

De vill gömma sig bakom fikonlövet av den fria marknaden samtidigt som man driver företagens välfärd, svågerpolitik och ”vi är för stora för att misslyckas” politik, för alla medborgare i världen är lika, men många är mer lika än andra.

Det här är inte en galen konspirationsteori, detta är verkligheten, det här är den världsvy som bokstavligen styrt världen i över ett halvt sekel.

Inte alla globalister är onda eller har dåliga motiv, några är helt enkelt naiva eller  läst för mycket Immanuel Kant. Dessa människor tro verkligen som Kant själv att  skapa en centraliserad världsregering är en väg till evig världsfred. De ser det som deras plikt att kompensera den lilla elitgrupp av chefer för denna modiga nya värld och om de råkar bli smutsiga stinkande rika i processen så må vara.

Plikt och självintresse sammanfaller glatt. Men några av oss känner till denna fars för vad det är och fler och fler människor vaknar upp för att inse att dessa självutnämnda kejsare inte har några kläder.

Jag ber dig att ansluta dig med oss , du  vet att dessa världsomspännande handlingar agerar mot mänsklig natur och att det inte kan fungera i en värld av fallna ofullkomliga människor som är lättkorrumperade av för mycket makt.

Du vet att större och mer centraliserade regeringar inte kan hållas ansvariga och har sett så många av dessa globalistiska organisationer som inte gör något bra för världen utan bara tjänar sina egna själviska behov.

Var de åtta hundra tusen människor som slaktades i Rwandas folkmord på något sätt bättre omhändertagna på grund av att FN var där för att övervaka morden? Samma FN som domineras av diktatorer, islamistiska teokrater och andra flyktingar från historiens askhög.

Är etiopierna bättre skyddade från att vara krossade under hälarna av gerilla -krigsherrar som har köpts och betalats för av globalistiska stödgrupper?

Grupperar som finansierar krig, skapar social oro, billig arbetskraft, stör hela ekonomier och river sönder nationer och människor för deras egna själviska ekonomiska spel.

Har du det bättre för att allt från priset på din iPhone till typen av örngott du kan köpa övervakat från skrivbordet av störande överstatliga byråkrater?

Det är galenskap! Som president Obama ironiskt men korrekt nog sagt:

Vi söker inte att vara styrda, särskilt inte av ansiktslösa upptagna kroppar vars namn och ansikten vi inte ens känner igen.

Vi håller fortfarande fast vid en klassisk liberal vision av ett fritt folk som styrs av tjänstemän i vår tjänst snarare än diktatorer som använder och missbrukar oss. Vi håller fast vid tanken att politiker ansvarar inför oss eftersom de måste titta oss i ansiktet och stå till svars inför oss.

Globalism likt misslyckade ambitioner till en världsregering som gjorde upp Sovjetunionen kan inte längre upprätthålla myten om att den är oundvikligt eller välvillig.

Det är kantat av skandaler, plågat av brist på ansvarighet och konfronteras varje dag av fler människor villiga att avslöja det destruktiva och uppriktigt onda uppförande av dess anhängare.

Det är därför Brexit skrämmer globalisterna eftersom det är deras Waterloo.

Jag säger att vi fortsätter tvinga dem tillbaka tills som med Napoleon, världen är befriad från deras lilla sorgliga skugga.

Tack för att du tittat/läst.

 

2 kommentarer

 • Göran Åkesson

  Ja ett av globalismens syfte är som sagt att genom massinvandringen splittra landet och utrota all sund nationalism. MYCKET BRA ARTIKEL, TACK!

  Gilla

  • Mycket bra sammanfattat vi folket ska krossa dessa fula globalister och bedragare var och en nation ska få va sin herrechef och med ödmjukhet för sitt landsfolks bästa och terrorister och annat asocialt löst folk från alla världens hörn skall sålunda med tyngd kraft ord och handling av byråkratiska mått bekämpas å de hrövsta jag går med i denna grupp räkna med mitt stöd nu ska banditerna globalistgangstrarna in i finkan och få sota för sitt eget ondskefulla bröd raus på dom befria folket från detta helvete brrexit nu sen swexit dexit mfl go for it!!!

   Gilla