Socialdemokraternas Lyxvillor, gods och snabba sportbilar


De före detta toppsossarna kring Göran Persson lever i dag ett liv långt ifrån sina tidigare väljare. Deras sammanlagda inkomster efter att de lämnade politiken uppgår till hisnande 252 miljoner kronor.

Socialdemokrater verkar ha den generella inställningen att partiet, landet och landets ekonomi är deras alldeles egna privata plånbok och bank. Att sko sig själv är ingenting socialdemokrater är rädda för.

Att se lite proppmätt ut och sko sig på befolkningen var i alla fall Göran Perssons paroll och vi ser ju samma beteende idag. Rekordhöglöner, fiffel, kortfusk, regeringsplan till fotbollsmatcher, falska intyg, tömda fonder och mycket mer medan fattigpensionärerna blir fler, assistansen dras in, sjukvården går på knä och medborgare bokstavligen dör i väntan eller i brist på vård.

Skattetrycket har aldrig varit så högt som nu, men politiker höjer sina löner, har skattefria ersättningar, köper gods, lyxvillor, sportbilar och båtar. – Ett liv i överflöd och lyx.

Det handlar om miljonlöner, stora förmögenheter och många har valt att arbeta för Sveriges rikaste finansfamiljer. De flesta som funnits i den inre kretsen runt Göran Persson.

Idag lever han och hans fru Anitra Steen i Sörmland på ett gods värt 50 miljoner kronor, långt borta från mångkultur och samhällsproblem.

Den före detta näringsministern Björn Rosengren höjde sin egen lön från en miljon kronor per år till tio miljoner när han lämnade regeringen och istället började arbeta för finansfamiljen Stenbäck.

Idag bor han i en villa på en av landets mest exklusiva adresser i Saltsjöbaden och sitter i flera bolagsstyrelser, bland annat ett inkassoföretag. Huset köptes 2015 för 31 miljoner kronor och på garageuppfarten står en Aston Martin Rapide för 2 miljoner.

Expressen gjorde ett TV reportage 2016 om Socialdemokraternas lyxliv. En film värd att bli påmind om.

Socialdemokraternas mentalitet att sko sig själva på folkets bekostnad löper som en röd tråd genom hela partiet och har gjort så i alla tider. Vi känner alla till mycket av fusket, falska kvitton, representationer och fiffel med intyg, löner partikassor och stödpengar.

Det är dags att avveckla den korrumperade socialismen nu.

8 kommentarer

 • Förstår inte, ni klagar på att sossar har pengar? Så man får inte ha pengar för att man är en sosse eller har varit en föredetta socialdemokratisk politiker? Är ju bara absurt, skulle nästan säga att någon här är lite avis för att folk arbetar upp sig i karriären

  Gilla

  • Det är inte fråga om ATT de har pengar, det är inte fråga om att vara avis heller.. Det är frågan om HUR de skaffar sina pengar.. Men det flög nog högt över huvudet på dig..

   Gilla

 • Birgit Sjölander

  På 90 talet när jag frekvent flög till Geneva, påpekade en schweizare att en del av de fina villor kring Genevsjön var ägd av Sveriges socialdemokratiska politiker. I Sverige har man ingen aning av detta. Att Persson nu har gjort det så offentligt är bara tecken på hur föraktfull han är mot sitt folk och säkert att man kan numera kommer genom med sånt. Detta hade inte varit möjligt på 60 talet, för då var folket inte så hjärntvättat som nu.

  Gilla

 • Typiskt sossementalitet att först i många år basunera ut ett budskap om folkhem, klasskamp och övrig socialistisk dynga.

  För att sedan dra sig tillbaka på en gård köpt för 35 miljoner kronor, hur tänkte Göran där egentligen?

  Han var och är för mig en typiskt vidrig sosse, som aldrig lever som de lär.

  Sahlin, Juholt och Löfven. Vilken trojka alltså. Att Sahlin gick från fifflare till regelrätt kriminell, det kunde man kanske anat.

  Men när Löfven flyttade in i Sagerska Palatset så beställde han carreramarmor från Italien för 78000.

  Är han lite vek i kabyssen eller?

  Gilla

 • Karsten Nilsson

  Ni ska inte göra som jag gör utan som jag säger! Så sa prästen när han svor…

  Gilla

 • Ingen konst skära breda remmar av andras läder!

  Gillad av 1 person

 • Rebloggar på micaelsblogspot, och skriver : En mycket mycket bra och samtidigt skrämmande artikel.

  Gilla