Varför kräver tro och religion så mycket respekt?


Varför skulle tro ​​vara värt att respektera? Skulle någon kunna visa mig beräkningarna och tabellerna för det, för jag förstår det inte. Människor säger till mig: ”Du borde visa lite mer respekt för tro och religion… Du behöver inte kalla folk psykiskt sjuka bara för att de inte håller med dig.”

Nu vill jag gärna göra en sak absolut klar; Det är absolut inte för att de inte håller med mig som jag kallar dem psykiskt sjuka. Det är på grund av vad de tror om verkligheten, och ännu viktigare, vad de vill göra med dessa övertygelser.

Om det bara handlade om en tro, så skulle jag inte ha något problem att ge religion all respekt den vill ha. På samma sätt som jag respekterar människors klädsel, val av smycken, tatueringar, eller inredningen i deras hem. Även om jag tyckte det var smaklöst, skulle jag respektera dem nog för att inte säga det. Det vore respektlöst!

Men religion är mer än bara en tro. Religion vill införa en universell moral. Det är därför religion alltid har lockat den typ av person som tycker att andras privatliv är nånting de har rätt att involvera sig i. Och att ge respekt för denna mentalitet är precis vad som har fått oss till den röra vi är i. Vi har gett religionsidéer alltför stora rättigheter, och vi har övertalat det att det är något det inte är.

Sanningen är att tro är ingenting annat än det avsiktliga upphävandet av vantro. Det är en vilja. Det är inte ett tillstånd av nåd. Det är ett tillstånd av val, för utan bevis, har du ingen anledning att tro, förutom din villighet att tro.

Så varför är det värt att respektera, mer än din vilja att peta dig själv i ögat med en penna?

Och varför betraktas tro som någon form av dygd? Är det för att det innebär ett visst djup av kontemplation och insikt? Jag tror inte det. Tro är per definition oexaminerad. Så i den meningen måste det vara bland de ytligaste av erfarenheter. Men om det kunde, skulle det reglera varje handling, ord och tanke hos varje enskild person på planeten, för låt oss inte glömma, även en oren tankar är en synd.

Nåja, jag tror att en tro på Gud är en oren tanke. Det förorenar vår förståelse av verkligheten. Det ställer sig i vägen, och det tar ut det värsta i det bästa av oss, så att vi till och med är beredda att sjunka så låg som att förgifta de oformade sinnen hos de människor vi älskar mest – Våra barn.

När de är gamla nog att tänka för sig själva är det för sent. De har då redan blivit grundligt och rikligt hypnotiserade.

Jag är ledsen, men det finns inget trevligt sätt att säga detta. Om du fyller ditt barns sinne med bilder av Satan och grymhetens grymheter, då är du är en sjuk person, och du är psykiskt sjuk.

Och den enda anledningen till att du inte själv ser det, är för att du har varit tillåten och uppmuntrad att göra så alltför länge av människor och institutioner som verkligen borde veta bättre. Sanningen är att din tro är infantil, dina skrifter är lögner, och dina gudar är illusioner.

Och jag kan säga det med all respekt, eftersom ingen respekt faktiskt är förfallen. Dessutom, alla som måste kräva respekt förtjänar automatiskt att förlöjligas. Om du förtjänade respekt så hade du redan den. Du skulle rulla runt i den som en televangelist i andras pengar.

Nej, det du förtjänar är hån. Men jag är en rimlig person, och jag vill göra en insats, så jag ska berätta vad jag ska göra. Jag respekterar dina övertygelser så länge jag kan hålla en normal min i ansiktet när jag tänker på dem, vilket borde vara ungefär en halv sekund. Men bortom det är jag rädd att jag inte kan lova någonting.

Under tiden tror jag inte att Gud finns, jag tycker inte mycket om hans attityd, för att vara ärlig, och om han vill visa sig själv skulle jag skulle gärna berätta det för honom direkt till hans ansikte, om han har ett. Men om nu Gud finns, vill jag att han ska berätta det för mig själv. Jag vill inte höra det från någon annan. Och, om du undrar, så inkluderar det dig.

Så var snäll och citera inte mer skrifter till mig. Jag står verkligen upp till öronen i skriften, och uppriktigt sagt ger jag inte en jävla vitten för vad bibeln eller Koranen har att säga om någonting. Du kunde lika gärna berätta om dina drömmar, vilket är i huvudsak vad du gör.

Jag kan förstå varför människor är drabbade av skrifterna och till religionen, eftersom det är så enkelt och bekvämt. Det är upplagt för dig. Allt tänkande du någonsin behöver är redan gjort åt dig, du behöver inte tänka själv. Du behöver inte anstränga en enda hjärncell. Det är så bekvämt att det är nästan modernt.

Men vad du måste inse är att tro på en sak, oavsett hur stark, gör det inte nödvändigtvis riktigt. Du kan hypnotiseras till att tro att du är en kyckling, men du kan rimligen inte förvänta dig att andra ska dela den tron, åtminstone tills de ser några ägg. Och det är väl det det kommer ner till här. – Bevis.

Om du visar mig några ägg så tror jag att du är en kyckling, eller en kristen eller en muslim, eller vad som helst det är vad det att du tror att du är. Men tills dess, tala inte om för mig att inte håna din tro. Det är som att säga att jag inte ska skratta åt din toupé. Det gör bara den jävla saken ännu mer löjlig.

Du får all respekt som du förtjänar.