Bernt Herlitz – Tandhygienisten som ändå vann!


När tandhygienisten Bernt Herlitz anmälde åldersfusket bland ensamkommande flyktingbarn på Gotland anmäldes han av arbetsgivaren och fick sparken. Sedan dess har rättsprocesserna mot honom pressat honom och hans familj hårt. Bernt förlorade i arbetsdomstolen och ska betala 475.000 kronor i rättegångskostnader. Ett sätt för den korrumperade staten att attackera och tysta en sanningssägare.

Men det är Bernt som går ur matchen som vinnare ändå. Man har inte lyckats tysta honom än mindre straffa honom. Svenska folket har gett svenska staten ”fulfingret” och öppnat sina hjärtan och plånböcker för att rädda Bernt, och det har man lyckats med.

Tidningen Svegot skriver följande:

Insamlingen åt Bernt Herlitz ett fulfinger åt makten.

”När Region Gotland gav sig på tandhygienisten Bernt Herlitz, hyrde in superdyra advokater och Arbetsdomstolen dömde Herlitz att betala rättegångskostnader på nästan en halv miljon kronor, hände något alldeles fantastiskt.

VI SLÅR TILLBAKA. På onsdagseftermiddagen 4 juli kom Arbetsdomstolens dom –  Bernt Herlitz dömdes för sekretessbrott och hans arbetsgivare Region Gotland ansågs vara i sin fulla rätt att avskeda honom. Inom en månad skulle han betala båda parternas rättegångskostnader på totalt 475 000 kronor. Detta är anarkotyranni (staten skapar anarki och straffar sedan dem som påpekar och protesterar mot det) i sin vidrigaste form.

Bernt Herlitz hade i sitt arbete som tandhygienist uppmärksammat att många av de afghanska män som sa sig vara under 18 år hade fullt utväxta visdomständer och fullt utvecklade tandrötter – ett tydligt tecken på att en person är över 18 år. Han hade haft 20-30 afghanska patienter och gjorde bedömningen att 80 procent av dem var vuxna. Personalen på tandvårdskliniken diskuterade detta livligt i fikarummet ända tills chefen sa åt dem att sluta.

Migrationsverket uppmanade Herlitz att anmäla
På Politikerveckan i Almedalen för två år sedan gick Herlitz och hans fru till Migrationsverkets tält och hörde juristen Åsa Carlander Hemingway tala om hur extremt viktigt det är att de asylsökandes rätta ålder fastställs, eftersom det annars kan leda till att vuxna män placeras på boenden för barn vilket i en del fall har slutat med våldtäkter på de yngre pojkarna.

Efter seminariet gick makarna Herlitz fram till Carlander Hemingway och rådfrågade henne. Borde Bernt anmäla till Migrationsverket de fall där han misstänkte att personen ifråga ljugit om sin ålder?”

Tidigare idag meddelade alternativmedieprofilen Nina Drakfors som varit med att arrangerat en landsomfattande insamling via Facebook att man samlat in hela 630.000 kronor för att betala kostnaderna och till stöd för Bernt och hans familj.

36759650_10155753560823247_344379020483231744_o

https://www.facebook.com/nina.drakfors/posts/10155753561013247

Rosa Traktorn skrev om Bernt i Mars i år och berättade om vad som hänt och hur Bernt råddes av migrationsverkets rättsenhetens chef Åsa Carlander Hemmingway efter ett uttalade under ett seminarium i Almedalen 2016 att anmäla missförhållandena. Ett råd som nästan krossat Bernt och hela hans familj. Bernt Herlitz – Om ett rättsövergrepp.

Jag som följt Bernts fall och skrivit om det tidigare är upprörd över hur staten har tillåtits förfölja en man som bara gjort som han blivit rådd av högre instans. För mig är det tydligt att korruptionen kring fusket och skandalerna kring lögnerna om den så kallade ”flyktingkrisen” hela tiden åtföljs av förföljelse av de som som avslöjar sanningen. Regeringens sanna agenda med flyktinginströmningen är inte välvillig. I alla fall inte mot det egna folket. Det finns en annan mörkare agenda bakom den här politiken, en agenda som mer och mer kryper fram i sanningens ljus för alla att se.

Jag vill frambringa mina gratulationer till Bernt som trots nederlag och motgångar som jag ser det är den som kommer ur striden som segrare.

2 kommentarer

  • fy fan vilket rättsövergrepp det hade ja aldrig accepterat går inte det att anmäla till EU domstolen ? det e ju klart ett rättsövergrepp och jäv mm. som staten har varit inblandad i det ska anmälas ! aldrig i livet ja hade betalat dom pengarna ! det är ju staten som har mörkat o indirekt och hans arbetsgivare skulle stå för kostanderna för dom har sparkat han utan varning och staten som har gått in och in och dömt utan rätt och ett demokratiskt beslut var det inte heller utan ett statligt övergrepp på civil person ! detta måste anmälas och spridas ! ja blev dömd för hets mot folkgrupp i januari men ja visste inte mina rätttigheter riktigt hade ja vetat det nu hade ja överklagat dommen men ja kom undan med böter ! men man får lov till o utrycka sig mot blattar o det bruka ja mig av för det ska inte staten bestämma och det var en utryck av känsla skulle ja sagt idag o aldrig godtagit dommen !

    Gilla

  • Nationell solidaritet. Helt fantastisk. Vi kommer göra det igen om det behövs. Och igen. Och igen. Det är nog nu!

    Gillad av 2 personer