Det gick inte som Löfven ville!


När EU-toppmötet om invandringsfrågan inleddes i Bryssel i går den 28:e Juni, ville Stefan Löfven inte höra talas om ”migrantläger” i Nordafrika. Han ville att EU skulle tvinga medlemsländerna att ta emot mer flyktingar från Afrika och lovade att ”driva på” för mer invandring. Löfven ville köra över de ”motsträviga” och tvinga fram en ny våg av afrikaner till Europa.

Detta gör han med säkerhet med stöd av det nya avtalet som skrevs på i Maj i år. Marrakesh politiska förklaring – Euro-Afrikanska dialogen om migration och utveckling”, eller den så kallade Rabat Processen. Avtalet är en överenskommelse mellan EU och de nordafrikanska länderna som liknar det avtal som skrivits med arabvärlden, ett avtal som i princip ger fribiljett till Europa.

Förslagen som Löfven inte tycker om är bland annat förslaget att man ska upprätta migrantläger utanför EU där invandrarna tillfälligt ska placeras. Riktiga ”flyktingar” ska sedan kunna söka asyl, medan ekonomiska migranter ska skickas hem. Syftet med lägren är också att sända signaler till migranter att inte försöka ta sig till Europa. Men detta vill alltså inte Löfven höra talas om. Under onsdagen förklarade Stefan Löfven i riksdagens EU-nämnd att den svenska regeringen inte kommer stödja förslaget om migrantläger, eller ”uppsamlingscentra” för invandrare, enligt förslaget som ligger.

Han verkar fast inställd på att in i det sista göra vad h an kan för att ta livet av vårt land, och nu när det bara är knappt 90 dagar kvar till valet verkar han sätta in en dödsstöt.

Stefan Löfven är inte alls nöjd med detta. Han ville ju tvinga samtliga EU:s medlemsstater att ta emot invandrare genom en proportionerlig omfördelning. Men så blir det alltså inte.

– Jag är inte nöjd, eftersom det inte finns någon uppgörelse om fördelning av asylsökande i alla EU-länder, men det ska diskuteras vidare, säger han till SVT.

Något invandringsstopp blir inte aktuellt om Stefan Löfven får bestämma. Det klargjorde han under torsdagens EU-toppmöte i Bryssel.

Han kräver i stället att det sker en ”vidarebosättning” av asylinvandrare till Europa samt ett solidariskt ansvar mellan EU:s medlemsstater att ta emot migranterna. Löfvens krav efter EU-toppmötet: Europa ska befolkas av afrikaner.

Nu gick det inte som Löfven ville. Det blir ingen tvingande omfördelning av migranter mellan EU:s medlemsstater. Åtminstone inte i dagsläget. Det står klart sedan EU under natten lyckats enas om en gemensam formulering kring migrationspolitiken. I stället går man vidare med frågan om migrantläger i Nordafrika och att stoppa människosmugglingen över Medelhavet.

Kanske har pressen från invånarna i medlemsländerna börjat få gehör trots allt, vi kan alltid hoppas. Samtidigt växer SD sig allt starkare i opinionsmätningarna och är nu Sveriges största parti.

Källor:
http://www.friatider.se/l-fvens-krav-efter-eu-toppm-tet-europa-ska-befolkas-av-afrikaner

http://www.friatider.se/l-fven-missn-jd-eu-kommer-inte-tvinga-l-nderna-ta-emot-invandrare

http://www.friatider.se/l-fven-st-djer-inte-migrantl-ger-vill-tvinga-eu-l-nder-ta-emot-invandrare

3 kommentarer

 • Tack Thomaz!

  Gilla

 • sjukt som sasja säger ! samhällsomstörtande och antidemokratiskt löfwen kan ju ta hem blattarna till sig men det skulle han aldrig göra det feta kräket han vill bara tjäna röster och godhetspoäng det är genomskinligt han talar inte för folket det kan ja säga rakt ut ! och att en sån demagog och amöba får bestämma är folkföräderi på högsta nivå ett sant ärkesvin är va han e ! alla åklagare är käpta av regeringen och åklagarsamfundet som i sin tur är sponsrade av myndigheterna och lobbyister skulle ja tro ! Löven är en sann landsförädare som skott sig på svenska folkets godhet allt för länge !

  Gilla

 • Utan tvivel samhällsomstörtande verksamhet i nivå med Vidkun Quislings ökända agerande! (Även han socialist …) Dags för en folkdomstol och utbyggnad av Kumla-anstalten … eller Hinseberg … Finns det några åklagare med ryggrad kvar i landet, som inte är fullt sysselsatta med att tjäna pengar på migrationskrisen …?

  Finns inte den Internationella Domstolen i Haag kvar? Man kan undra med tanke på en svensk domstol som i veckan dömde en person för krigsbrott. (Ligger det inte rimligen helt utanför svenskt rättväsendes område, att döma i brottsfall som inte har ägt rum inom svenskt territorium?)

  Gilla