Vi Finns För Våldtäktsoffren (VFFV)


Det har kommit en ny grupp på Facebook som jag vill slå ett slag för. Gruppen heter: Vi Finns För Våldtäktsoffren (VFFV). Gruppen är skapad av två personer som tröttnat på bristen för stöd för våldtäktsoffren. I beskrivningen av gruppen skriver grundaren Jacob Nielsen:

”Har du också tröttnat på att ingen gör något åt våldtäkterna/gruppvåldtäkterna? Varken Polis, Domstolar eller Politiker gör ett dugg för att skydda Svenska barn, kvinnor och även män mot detta vidriga brott.

 TILL BROTTSOFFRET;

Har du blivit utsatt för våld, sexuellt övergrepp, våldtäkt, gruppvåldtäkt och vill ha stöd vid eventuella rättegångar?

Vill du hitta andra som gått igenom det du utsatts för? Behöver du ”tala/skriva” av dig med någon privat? Då är detta en grupp för dig!

 TILL DEM VIKINGAR SOM FINNS KVAR I VÅRT AVLÅNGA LAND;

Är du beredd att ta upp ett basebollträ och visa vad du tycker, för att hårdra det? Men faktiskt, är du beredd att ta till basebollträet om du hamnar i situation där du blir vittne till en gruppvåldtäkt?

Är du beredd att tillsammans med en grupp män följa med en som utsatts för våldtäkt till domstolen, visa omgivningen att brottsoffret inte är ensam?

Är du beredd att kliva ur det skydd som sociala medier ger och faktiskt göra skillnad i många brottsoffers liv men också övriga kvinnor och barns liv? Är du det, då är detta en grupp för dig!

 VÄLKOMNA – TILLSAMMANS KAN VI GÖRA SKILLNAD!”

Gruppens syfte är att finnas till som stöd och hjälp, följa drabbad till domstol eller följa med som stöd vid förhör och liknande situationer, eller bara att finnas där som stöd och hjälp, en axel att gråta ut mot och någon som lyssnar när det känns som jobbigast.

I ett av inläggen i gruppen beskriver Jacob närmare hur man tänkt:

”Detta är ingen vanlig grupp, visionen är helt enkelt att starta upp ett rikstäckande nätverk där vi finns till hands på de sätt som man har möjlighet till men ändock mer än en ”låtsasvän” på Facebook.”

Jag fick tanken utav en artikel jag läste skrivet Bianca Muratagic & finns här på Katerina Janousch Webbsida

Där kommenterar Inger där hon beskriver en teori som jag tyvärr är rädd för är väldigt nära sanningen. Kopierat från inlägget om Biancas artikel;

”Så sant. De attackerar kvinnorna först för att se om våra män kommer till försvar. Ingen reagerar så de förbereder grövre attacker på fler i befolkningen framöver. Likadant över hela Europa. De backas upp av politiker, rättsväsende, marxister och feminister.”

– ”Och det fick mig att haja till. Bara för att jag lyckosamt inte har någon anhörig som råkat ut för våld, våldtäkter eller mördats så är det ta mig tusan dags att stå upp för alla andra som utsatts! Det är dags att vi ser oss som en enda stor familj, dvs vi som är vakna, vi som ser vart samhället är på väg & ifrågasätter dagens Landsförrädare till Regeringspolitiker.”

Rosa Traktorn vill visa stöd för den här typen av arbete och initiativ så därför vill jag tipsa om den här gruppen. 

35463425_1570515193058892_6939436796824518656_o