Att förolämpa religion.


Det här blir ett kort inlägg för de som fortsätter att kräva av mig, av skäl som jag aldrig någonsin kan förstå att jag inte har någon rätt att förolämpa deras religion. Jag vet inte vem som hittade på den regeln när ingen såg på, men tydligen gjorde någon det, så låt mig ge dig mitt perspektiv på det nu.

Jag ger din religion lika stor respekt som din religion ger mig. Det finns inget komplicerat i det. Och jag har all rätt i världen att förolämpa en religion som gör allt för att förolämpa, döma och fördöma mig som en otillräcklig och andra klassens människa, vilken din religion gör.

När det gäller förolämpningar, så var det din religion som började detta, inte jag. Om din religion höll sin stora trut, så skulle jag också göra det, men med tanke på att din religion inte gör det och det får den enorma skadan som din religion har åsamkat världen, så skulle jag vilja säga att jag inte bara har rätten, utan även en skyldighet att förolämpa din religion, liksom alla rationellt tänkande människor på planeten.

Faktum är att jag tycker att det borde vara obligatoriskt för alla att förolämpa din religion varje dag. Nej, inte varje dag – Fem gånger varje dag. Och inte ens det skulle vara tillräckligt.

För i det ögonblick som din religion hävdar någon slags form av jurisdiktion över min erfarenhet, förolämpar du mig på en nivå som du inte ens kan börja förstå. Även om din tro hade substans, skulle arrogansen av det vara förolämpning nog, men det faktum att det inte har någon substans, och bara är en transparent vägg av villfarelser och lögner, förstorar det bara förolämpningen till enorma proportioner.

Och av den anledningen har jag inte bara rättighet att förolämpa din religion, jag har rätt att förolämpa dig personligen i det ögonblick jag tvingas höra om din poxyreligion.

I det ögonblick som du erbjuder mig någon form av skrift-baserad åsikt om vad jag ska tro, eller de värden jag borde hålla, eller särskilt de moraler jag borde uppvisa, då kan du förvänta sig att bli grafiskt och omfattande förolämpad för besväret.

Och jag hoppas verkligen att det gör ont i dina känslor, skadar ditt emotionella välbefinnande och skadar din självbild i den mån att du måste gå och ligga ner i tio minuter innan du ens kan be.

Om jag inte får uttrycka min uppriktiga tro att din religion är en blandning av farlig ondska och avhumaniserande vidskepligt sopor, då verkar det för mig som att jag inte har religionsfrihet, men det har tydligen du. Och jag kan försäkra dig om att jag håller den uppfattningen med en passion och en högtidlig intensitet som kan matcha allt du har att erbjuda.

Det är för mig en grundläggande definition och en pelare i hela min verklighet; en helt oföränderlig grundläggande övertygelse som resonerar till varje fiber i mitt väsen att din religion faktiskt är en blandning av farligt onda avhumaniserande vidskepliga sopor som förorenar och försämrar världen jag måste leva i. – Och jag är inte glad över det.

Och jag känner mig moraliskt skyldig, nej tvungen, att göra detta känt högt, tydligt och ofta, oavsett vem som hävdar att han är förolämpad, för om jag inte gjorde det skulle det bryta mot allt jag är och allt jag tror på. Jag skulle inte kunna leva med mig själv.

Jag skulle känna mig som en lögnare och en fegis, och, ja, något av en moralisk kackerlacka att inte förolämpa din religion, och det skulle väga väldigt tungt på mitt samvete.

Jag är säker på att du förstår.

insult-145142_960_720

 

5 kommentarer

 • Jag tycker att du har den rätten, men om du får den rätten är tveksamt. Den rätten kan nämligen skapa ”oordning”. Överväg följande!

  Vetenskaplig metod är en ödmjuk förolämpning mot all dogmatisk vidskepelse, men egentligen utan att skapa allvarlig konflikt. Darwinismen har ex. miljontals evidens för teorins riktighet, är samtidigt öppen för falsifiering av evidensen, men de religiösa har enbart dogmatiska verser skrivna av vidskepliga människor för ca 1500-2000 år sedan, som med stor sannolikhet hallucinerade, p.g.a. fasta eller schizofreni.

  Striden är över. Förbi. Förolämpningen ligger i att vara religiös efter upplysningen om detta. Man behöver enbart le ett halvt leende, samt i frågor om tro fråga personerna om vad de själva tror om olika saker och varför, samt upplysa om argumentationsfelens namn då de visar sig.

  De religiösa har dock funnit ett nytt halmstrå, kvantfysiken och teorin om Big Bang som också är en slags religion och innehåller det där skapelseögonblicket ur ingenting som de tror att de behöver. Det kan vara bra att låta dem ha detta för det kan leda dem in på vetenskapens domäner. När de är klara med de beräkningarna kan de räkna vidare på andra saker.

  Gillad av 1 person

  • Thomaz Wiberg

   Min poäng är egentligen ganska enkel. ALLA ska ha rätt att kritisera alla religioner om man så väljer.. vad som därmed räknas som tt förolämpa är ju subjektivt, Det som förolämpar en, förolämpar inte en annan så vad som är förolämpning är ju väldigt diffust egentligen.

   Att då t.ex. lagstifta om vad som är förolämpande gör det hela absurt.

   Vi lever med en religion som inte har plats i vårt samhälle av flera skäl som kan listas som rent hat, hatpropaganda och bakåtsträvande ideal. Vad i det är inte värt att förolämpa? Eller kritisera.

   Vi kan förolämpa kristendom i vårt egna kristna land, det kallas då självinsikt, distans, självkritik, humor eller vad du nu vill sätta för etikett på det.. men du ser ingen bli åtalad för att förolämpa kristendom. Varken kristna eller icke-kristna. Själv är jag ateist.

   Men just denna enda ”fredens” religion har lagskydd mot kritik och förlöjligande. Det reser en del varningsflaggor hos mig i alla fall. Varför skulle en religion alls behöva lagskydd mot kritik? Om det inte är så att där finns nånting att dölja, något så otroligt hemskt att det med alla medel måste hållas borta från människors vetskap.

   Att förolämpa denna religion som gör allt för att förolämpa och förnedra icke-troende, kvinnor, barn o.s.v. borde vara obligatoriskt, den är värd all förolämpning den får.

   Gilla

 • 😜Wow!
  Där i varenda stavelse klädde du av och exponerade ideologins jävla hyckleri i mötet med övriga värld och om dess konstanta hjärntvätt i hot och förnedring i tvång som genomgående bevisas/framställs i den människogjorda paranoida självupptagenheten i bl a villfarelser och rasism och hat och förakt för varenda oliktänkare som vägrar underkasta sig diktaturen.

  Ord/meningar som tydligt svart på vitt syns på varje sida i den ideologins böcker!!!

  Är det något fint som står skrivet däri så gäller de orden endast emellan de inblandade i kontakten med varandra där de hela tiden uppmanas att undvika vänskap med sin övriga omgivning, så länge den inte lyder denna ideologi bokstav för bokstav?

  Så avslöjat fördärv för ett mänskligt annars eget tänkande sinne som pga indoktrinering i lögn hat och hot fördunklar verklighetens livssyn, där det överhuvudtaget aldrig handlar om fred ifrån ett ärligt hjärta i konfrontationen mellan människor med olika livsåskådningar.

  En sorglig men livsnödvändig insikt i kunskap för att veta varför självisk ideologi alltid är till skada oavsett vem som väljer att följa den.

  Högmod går alltid före fall heter det och dess fall lär bli gigantiskt när dess tid är ute äntligen, då frihet för människor kommer att applåderas i åratal.

  Önsketänkande?

  Drömmar slår ibland in det vet vi så än är inte kampens tid i motvind över, genom den godhet som faktiskt finns mellan människor som ska övervinna onda ideologier som vi ser bara är till människans eget bedrövliga fördärv i förakt för varje vänlig själs existens.

  Tack för ditt inlägg.
  Hurra för dig!!!👏👏👏

  Gillad av 1 person

 • Krasst sett, så kan inte en religion bli förolämpad el. kränkt, då den inte har ett medvetande (den är ingen person). Det är en tankemodell och inget annat.

  Gillad av 2 personer

  • Thomaz Wiberg

   Jag talar naturligtvis om att förolämpa religionen till dess utövare och till alla andra som vill lyssna.

   Gillad av 1 person