Anders Lindberg – Med Moderaterna får du inte träffa doktorn.


Under min morgonrutin med att gå igenom nattens flöde på Facebook, fastnar mina ögon på en artikel i en av grupperna jag är med i. Det är Jenny Piper som tidigare har bidragit med inlägg på Rosa Traktorn som skriver om en Ledare i Aftonbladet skriven av Anders Lindberg. Anders som aldrig förnekar sig och ständigt lyser med sin intelligensfrånvaro och totala brist på verklighetsförakring. Jennys artikel på Facebook var så bra att jag tvunget måste återge den här. 

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/ngJnM5/med-moderaterna-far-du-inte-traffa-doktorn 

Dagens ledare i Aftonbladet, signerad Anders Lindberg, får mig att undra hur lite som krävs för att bli journalist i dagens läge? Inte för att jag har några journalistiska ambitioner, men jag är övertygad om att jag hade kunnat skriva ihop en betydligt bättre text om gårdagens presentation av vårbudgeten än den flummiga som herr Lindberg levererar.

Hela texten genomsyras av en sorts fanatism och verklighetsförnekelse och Lindberg försöker inbilla oss att landet mår prima tack vare att Socialdemokraterna sitter bakom spakarna.

”När Magdalena Andersson (S) i går presenterade regeringens vårbudget pekade nästan alla kurvor åt rätt håll. Arbetslösheten går ner, ekonomin är urstark och statsskulden har minskat. På fyra år med Stefan Löfven (S) har 250 000 fler fått ett jobb att gå till och ytterligare 100 000 börjat arbeta i välfärden. Den svenska miljöbudgeten har fördubblats och nyanlända invandrare kommer in på arbetsmarknaden allt snabbare.”

Enligt Lindberg har valets viktigaste fråga förbytts från att handla om migration till att istället fokusera på vården. Han ägnar flera spaltmetrar åt att påvisa Moderaternas skuld till att vården ser ut som den gör och drar bland annat upp Nya Karolinska som praktexempel.

”Moderaterna står inför ett olösligt politiskt dilemma. Med stöd av Sverigedemokrater och övriga borgerliga partier vill de sänka skatten – mycket. De har utlovat ett sjätte jobbskatteavdrag och andra skattesänkningar som främst gynnar de med höga inkomster. Men det går inte att finansiera kortare vårdköer eller mer tillgängliga akutmottagningar med sänkt skatt. Fler poliser kostar pengar, bättre skola kostar pengar, ett trovärdigt försvar kostar väldigt mycket pengar. Elisabeth Svantessons retorik skriver ut checkar hennes politik inte ger täckning för.”

Nu ger jag inte mycket för Moderaternas politik längre och visst har de del i att vården går på knäna, men det har även den rödgröna röran med Socialdemokraterna i bräschen, något som Lindberg givetvis utelämnar med vilje. Hur länge kan man skylla på sina företrädare innan det är dags att själv leverera? Efter fyra år vid makten liknar vården i Sverige alltmer ett skämt och gemene man vet att det bästa rådet är att inte bli sjuk alls!

Det är möjligt att sänkta skatter inte kommer att få vårdsektorn på fötter igen, men jag skulle gärna höra herr Lindberg precisera på vilket sätt regeringen Löfvéns politik kommer att göra det? Det som behövs främst är givetvis högre löner till vårdpersonalen så att man kan fylla tomrummen efter alla som lämnat i vredesmod. Självklart blir vårdköerna långa och operationer inställda när man inte har tillräckligt med personal! Detta är något som både de borgerliga och de rödgröna ignorerat i alla år och därför sitter vi nu i det sjunkande vårdskeppet, medans alla landstingsdirektörer ler i mjugg och cashar in feta lönecheckar varje månad. Samma dilemma gäller även för poliskrisen!

Således undrar jag hur man stolt kan slå sig för bröstet och anse att S har gjort ett bra jobb för landet? Som herr Lindberg själv tar upp: ”Fler poliser kostar pengar, bättre skola kostar pengar, ett trovärdigt försvar kostar väldigt mycket pengar” – så var ska regeringen, som så innerligt önskar sitta en mandatperiod till, hitta alla dessa pengar när alla pengar numera går till nyanlända? Lindberg glömde givetvis att nämna att den största posten i vårbudgeten var migrationen och att anslagen till vård, skola, rättsväsende, försvaret och pensionärer är en ren skymf i jämförelse!

Det är vi som betalar! Vi skattebetalare som varje dag går till våra jobb och sliter, betalar alltså inte till välfärden för svenska medborgare längre – tänk på det när ni går till valurnorna i höst. Det finns bara två seriösa partier på spelplanen som har ryggen fri och förtjänar folkets röst – Sverigedemokraterna och Medborgerlig Samling. Läs på inför valet gott folk och glöm inte att de övriga sju har haft åratal på sig att prestera, men ändå sitter vi här med allt elände i knät.
Det är dags att ge någon annan chansen att ta över stafettpinnen i höst oavsett hur mycket herr Lindberg och övriga i mediaetablissemanget motsätter sig detta!

För övrigt uttalar sig Margot Wallström idag i finska Hufvudstadsbladet och menar att hennes feministiska utrikespolitik har haft betydelse för fred och säkerhet.

En kommentar