Med anledning av mitt förhör idag den 8:e Mars.


UPPDATERING!!
Fallet är nedlagt, man valde att inte gå till åtal.
Vilket jag tar som en seger så klart.

Jag var alltså på förhör hos polisen idag med anledning av misstanken om ”Hets mot folkgrupp”. Jag har tidigare skrivit vad jag tycker om denna ”Häxjakt” på oliktänkande och sanningssägare. Det man lägger fram som grund till brottsmisstanken vid förhöret var den bild ni ser här! 

islamofob

Man menar att bilden framställer muslimer i dålig dager och att detta ska anses som ”Hets mot folkgrupp”.

Själv anser jag att det jobbet sköter de så bra själva. Jag BEHÖVER inte hitta på eller hetsa, bara berätta sanningen och hänvisa till Korancitat. 

Bilden postade jag enligt polisen första gången den 16:e September 2017 på min FB vägg och jag postade den offentligt. Bilden har sedan spridits och delats otaliga gånger, man nämnde antalet gånger men det minns jag inte just nu.

Bilden finns även i en artikel här på bloggen De tycker du är en islamofob 

Det var inte mycket lönt att neka till detta. Så att börja bråka om advokat i det läget kändes onödigt, när man visade bilden så visste jag var jag stod i förhöret.

Jag påpekade i alla fall bristen i kallelsen, där det inte framgick att jag har rätt till offentigt försvar, och jag visade fram ett papper jag skrivit med en officiell begäran om offentligt försvar, för att visa att jag är medveten om min rätt och den brist man visat genom att inte informera om det i kallelsen, vilket polisen MÅSTE göra. Man menade att detta varit ett förbiseende.

Det var lite hård ton i början av förhöret. Det frågades lite om min bakgrund, min familj och uppväxt och min syn på invandrare och man ville veta om jag ansåg mig själv som ”medborgarjournalist” när man förstod att jag även skrev blogg . Och man ville veta om jag hade anknytning till SD eller NMR. 

Om min politiska inställning svarade jag att det har ingen med att göra och att ingen har rätt att fråga mig det. Jag är skyddad i grundlag till min politiska uppfattning och den har ingen med att göra,  inte ens i ett föhör, det är därför vi har skydd i vallokalerna för att ingen annan ska se vad vi röstar på.

På frågor om min barndom bev jag lite irriterad och faktiskt lite ”kränkt” Jag svarade  med att: ”Det är orelvant, men min mamma har säkert en del att säga om min väldigt bra barndom om man frågar henne.”

Och på frågan om jag ansåg mig själv som ”medborgarjournalist” svarade jag att jag är bloggare och kommer naturligtvis att skriva en ganska utförlig artikel om hela förhöret så fort jag kom hem.

Jag förklarade att jag har både Afrikaner och Afroamerikaner i min släkt och har inga problem alls med invandrare, jag har flera väldigt trevliga invandrare i min vänskapskrets.

”Jag tycker däremot inte om en misogyn ideologi som kallas Fredens religion”.
”Och det står mig fritt att tycka illa om misogyna ideologier om jag vill. Det finns ingen lag mot att jag inte får tycka illa om misogyna ideologier.”

Under förhörets gång svarade jag mest med motfrågor i övrigt, som inte verkade gillas. Men för att poängtera min oskuld svarade jag med följande frågor och motiveringar:

(Jag bryr mig inte om att återge alla källor här, de har jag refererat till så många gånger förr att ni vet att jag kan det där)

 • Står det i koranen att muslimer ska förfölja och utplåna kristna och judar?
  (Ja det gör det, Jag refererade till källor på det.)
 • Står det i koranen något om det jag påstår om deras inställning till homosexuella? (ja det gör det, jag refererade till källor på det.)
 • Firar muslimer våra helgdagar?
  (Nej, och det har förekommit hot och trakasserier mot svenskar, och uttalanden från imamer som påstår att vårt firande är kränkande mot mulismer, jag refererade till källor på det.)
 • Får muslimer äta Gris? (Nej, Jag refererade till källor på det.)
 • Respekteras våra lagar när 52% av landets muslimer föredrar Sharia?
  (Jag refererade till källor på det. Bland annat genom att hänvisa till nyligen uppmärksammad händelse i Solna)
 • Får Muslimer dricka alkohol? (Nej, Jag refererade till källor på det.)
 • Förespråkar islam FÖR demokrati? (Nej, tvärt om. Jag refererade till källor på det.)
 • Erkänner islam de mänskliga rättigheterna? (Nej, Jag refererade till källor på det. Kairodeklarationen)

Med andra ord, jag styrkte varje påstående på bilden i fråga.

Jag påpekade dessutom att ordet Islamofob är en Oxymoron, vilket jag fick förklara vad det betydde Wikipedia.

Vi talade även lite om Barcelona-avtalet som jag hänvisat till som källa,  samt MSB’s utredning av Muslimska Brödraskapet. Vi talade även lite om den utredning av Joakim P Jonasson om kopplingen mellan våldsbrott och den ökade invandringen när vi ända talade om invandrare på hans fråga.

Man ställde ett par frågor om FB grupper och olika personer associerade med dessa grupper, på detta svarade jag att jag vet ingenting. Vad andra skriver får de stå för.

Jag vägrade kategoriskt att svara på några som helst frågor om FB-grupper eller andra personer, och om jag kände dom han nämnde eller inte.

Efter dessa argument fick jag gå. Man menade att det var tämligen meningslöst att fortsätta. När inspelning av förhöret stängdes av passade jag på att fråga avslutningsvis om hans bedömning om det påstådda brottet och han svarade med att det verkade allt för svagt då det ”verkade” vara fakta bakom påståendena på bilden och i artikeln.

Men han sa det var åklagarens beslut, slutgiltigt svar om utredning och förhör kan jag vänta inom 3 veckor,  Så nu väntar jag på det avgörande beslutet, dom, åtal eller nedläggande…inom 3 veckor.

40 kommentarer

 • Viva Thomaz!! 💙💙💙

  Gilla

 • Tvivlar mycket hårt på att de är intresserade av att dina goda grunder och argument skall få släppas fram i en rättssal. De ville säkerligen bara skrämma och tysta. Men, om de nu är så pass dumma att de går vidare, då riskerar de att du frias och det blir en s.k. ”prejudicerande dom” som tidigare påpekats…som sagt, jag tvivlar att det går så långd (det skulle vara om de på något vis kan bestämma domen på förhand genom att kontrollera att nämndemän och domare är PK-extremister…allt verkar möjligt i dagens Sverige…)

  Gilla

 • Svårt fall.
  Jag hoppas det läggs ner så klart men jag ser en lucka i ditt försvar om koranens texter kontra bilden.
  På bilden syns en grupp individer som man kan tolka hör ihop med texten.
  Om man identifierar dessa och de säger att de inte följer koranen så kan detta vara både hets mot folkgrupp och förtal.
  Med en text längst ner på bilden, ”Personerna på bilden har inget med texten att göra” så hade det varit juridiskt mer hållbart.

  Personligen tycker jag det är bra att du påtalade offentlig försvarare och vi bör göra allt för att dessa rättsliga processer blir så många och för samhället, så kostsamma som möjligt.

  Gilla

  • kentbengtsson0

   Mark Stevens har en lite annorlunda anfallsvinkel. Något som fungerat världen över – men troligen inte i polisstater.
   Kanske inte i Demokraturer heller. 🙂
   Här är en bra intervju av honom. https://www.youtube.com/watch?v=_9Fu5x3TO2E
   Här är en av hans lärjungar som också ger en bra intervju:

   Det bästa i min erfarenhet är att få motståndarens tysta eller uttalade medgivande att de inte har ett giltigt fall och att deras anklagelser saknar grund. Detta kan fås med korrespondens eller om man är snabbtänkt – telefonsamtal.

   Om man är i en domstol så är det bäst att ställa frågor om allt som är relevant.

   Personligen anser jag att dessa frågor är relevanta:
   först och främst dessa ( http://fredofrihet.blogspot.co.za/2014/03/kluriga-fragor-dethander-da-och-da-att.html )
   När det gäller vad Thomas är anklagad för, så borde detta vara frågor som behöver svarÖ
   Är Kristna en folkgrupp? Är Ateister en folkgrupp? Är Vegetarianer en folkgrupp? Är Somalier en Folkgrupp? Är Amerikaner en folkgrupp? Är Buddister en folkgrupp? Är Katoliker en Folkgrupp? Är Protestanter en folkgrupp? (för varje ”Ja” fråga vad som gör dem till en Folkgrupp, ta anteckningar.) När det verkar lämpligt, fråga om Svenskar är en folkgrupp.
   De kommer troligen att säga emot sig själva här, och detta kommer att leda till en massa frågor som kommer att avslöja hur löjligt detta är.
   Avsikten här är att få dem att själva avslöja hur anklagelserna är grundlösa eller motsägelsefulla, eller hur jäv föreligger.
   Spela dum eller oförstående. Fråga alla dessa frågor så att du kan förstå vad det hela rör sig om.

   Personligen är jag inte en vän av att använda advokater. De har svurit en ed till sitt ”samfund” och kommer alltid att agera i första hand för domstolen och advokatsamfundet. Du kommer alltid att ta andra plats om du utmanar rättsväsendet och dess agerande. När man tar en försvarsadvokat, så säger man med sina handlingar ”Jag är inkompetent att föra min egen talan eller kan inte förstå lagen och vad som händer här, så jag överlåter mitt öde till denna advokat som kommer att tala å mina vägnar som on han/hon var mig i det här fallet.”

   I min Engelska blogg har jhag denna sida som handlar om hur man kan lära mer om dessa ”alternativa” strategier.
   http://safreedomseeker.blogspot.co.za/p/educate-yourself.html

   Gillad av 1 person

 • Pingback: Vreden och sorgen | Invandring och mörkläggning

 • Pingback: radio bubb.la – 11/3 – radio bubb.la

 • swedengoodbye

  Stå på dig Thomaz, det är en ren häxjakt som du säger och jag har själv varit misstänkt för hets mot folkgrupp tre gånger men efter att jag gav min syn på saken i polisförhör så valde åklagaren att lägga ner förundersökningarna. Det är dags att avskaffa den lagen, då det enbart blivit ett instrument för att kväva oliktänkande, så stå på!

  Gillad av 1 person

 • Bra, det är sant som du säger om det står i koranen. Jag vet inte men du har säkert undersökt. Skall de fälla dig trots sanningen så är det absurt, de måste väl stå för sin religion. Nu verkar religionen vara sparkad från Solna tingsrätt. Själv blev jag i dag avstängd 30 dagar för att jag uttalade att jag inte tycker om rasblandning. Det är dock inte olagligt, men PK robotarna blinkade rött.

  Gilla

 • Tore Lundqvist

  Du har på fötterna Thomas, så jag hoppas att det blir en knickedick till åklagare som låter det gå till rättegång utan muslimska nämndemän. På detta sätt kan vi få ett prejudikat som möjligen kan stoppa en del av det fullständiga vansinnet som pågår i detta land. Keep up the good work!

  Gilla