Iskallt lidande i Sverige


Gästbloggaren ”Louise” är tillbaka med ett nytt gästinlägg. Den här gången handlar det om den isande kylan för ensamstående mammor med barn som inte får det stöd de behöver…

Så med utan vidare dröjsmål, över till Louise:bar2

Iskallt lidande i Sverige

Snöbänk

Ensamstående mammor med barn har inte tak över huvudet i det här landet.

I Sverige, ett land som betecknas som ett välfärdsland? Det råder en kall bris med sträng vinterkyla runtom i Sverige. Men någon ”stugvärme” är inte självklar för dessa familjer, som inte tycks tillhöra den grupp som prioriteras med ett akut hjälp-behov från välfärden? – Det är fullständig skandal. Skamligt!

Att vi som s.k. humanitär stormakt inte ens kan bistå med humanitär hjälp till de fattigaste barnfamiljerna i Sverige, de fryser, de saknar tak över huvudet, och de går hungriga. – Var är humanismen i den ”rödgröna” regeringsmakten?

Och barnkonventionen finns inte den längre undrar man?

Barn lider mycket då de också saknar vinterskor och varma vinterkläder för denna kyla, samt att det även saknas mat på bordet. Stadsmissionen ber om akut hjälp för dessa familjer i form av gåvor, något som de kan sälja för att kunna hjälpa till. – Man kan också skänka pengar till deras Bankgiro.

Andra organisationer är Giving people, som finns på Facebook, dit man kan swisha pengar till olika familjer.

Det här visar väl på det tydligaste sätt hur illa det är ställt nu i Sverige. Hur man medvetet omprioriterat och snedfördelat resurserna. Behöver man fler bevis på att vi nu är på väg mot en välfärdskrasch?

Vi har en regering som kategoriskt ”sjabblat” bort välfärden på vansinniga projekt, i flera fall med att skänka bistånd med skattefinansierade pengar till ett flertal tvivelaktiga organisationer. Som ex. Ibn Rushd, Islamic Relief, som verkligen inte är skapade för att hjälpa utsatta svenska barnfamiljer.

Då vi dessutom luras att tro att biståndet går till goda ändamål som folkbildning (vilket det inte gör) hos dessa organisationer / studieförbund etc.

Det har skrivits spaltmetrar om dessa ljusskygga organisationer, som tillåts sko sig på medborgarnas bekostnad, något som även finns att läsa i mina tidigare krönikor. Inte att förglömma vad som möjliggjordes med hjälp av MP och Kulturministern Alice Bah Kunkes stora bifall.

En hutlös kapitalsvindel med skattemedel som skulle varit öronmärkta som bistånd till just välfärd. Ansvaret som skall vila på våra politikers axlar verkar dessa ha skakat av sig för länge sedan. Och något samvete eller humanitet har de heller aldrig begåvats med.

Om det finns någon sans och balans och rättvisa i det här landet, så har de ”Röd/Gröna” för länge sedan förverkat rätten med att i framtiden styra som regeringspartier i Sverige. Det kommer säkert att aviseras i framtidens ”historieböcker” hur det gick med vanstyret i det här landet under dessa fyra åren. (Om det nu finns historieböcker i framtiden).

Det är vi, folket som till skillnad från våra politiker är de som har humankapitalet! Och det är vi som får städa upp efter det stora politiska fiaskot och slöseriet i landet. Det är vi som får gå in och hjälpa våra utsatta medmänniskor.

// Louise – Partipolitiskt obunden / Samhällskritiker

Läs även GP  http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/iskylan-g%C3%B6r-behoven-akuta-hos-g%C3%B6teborgs-utsatta-1.5231724