Varför är vi vänner med Saudiarabien?


Trots det pågående kriget mot terrorismen, eller islam, eller vad man nu vill kalla det, är vi fortfarande mycket goda vänner med vissa arabländer eftersom dessa länder ger oss en mycket värdefull service.

Ett av dessa länder är Saudiarabien, som är väl känd som ett uteslutande islamiskt land. Inget mångkulturellt nonsens där inte. Inte för dem. I själva verket är det mot lagen  att ens predika kristendom i Saudiarabien, och straffet är döden.

Detta beror på att de prenumererar på sharialagen, vilket vi naturligtvis vet är den islamiska lagsamlingen, som har utformats för att sätta gudsfruktan i män och att sätta rädsla för män i kvinnor, särskilt rädslan för män med skägg.

Men det finns en ironi här, alla vet att muslimer inte dricker alkohol. De kommer inte att ta en drink, inte ens vid jul. Ändå har sharia en hel del gemensamt med Ölreklam. Båda utarbetades av män med skägg till förmån för män med skägg. – Den stora skillnaden är naturligtvis är att i ölreklam stenas inte kvinnor till döds utan anledning.

Trots att de flesta av 9/11 galningarna var saudier, och en hel del framstående saudier blev snabbt utforslade från USA av familjen Bush innan FBI kunde fråga dem varför de gjorde det, så är vi fortfarande vänner med Saudiarabien eftersom de har fått massor av olja. – Det är svårt att tänka sig ett mer ”oljigt” land än Saudiarabien.

Man kan undra: ”Varför vara vänner med dessa människor alls? De är ju uppenbarligen kriminella terrorister hela högen.” ”Varför inte bara gå in där och ta oljan som vi i väst brukar göra?”

Men ser du, det går inte. Om vi gjorde det, skulle de inte köpa våra vapen, och då skulle hela vår ekonomi förmodligen kollapsa. Och det är därför saudierna kunde genera vår regering nyligen, genom att hota att avbryta en massiv vapenaffär om vi inte slutade att utreda anklagelser om mutor mot flera regeringsmedlemmar, som t.ex. Stefan Löfven.

Naturligtvis gav vår regering vika som en pappersmugg inför dessa hot eftersom det är tydligt att vårt lands ledares intressen att slicka ett gäng äckliga medeltida gangsters i rumpan är viktigare, och enligt min mening gör det vår regering lika obehaglig som Bush-familjen, om nu det kunde vara omöjligt.

Jag säger inte att det är något fel på Saudiarabien, som inte skulle kunde botas med lite civilisation. Det inte är min sak att döma. Sanningen är att jag inte har besökt landet ens. Så jag har till exempel aldrig haft förmånen att få delta i en offentlig avrättning. Att se någon bli av med huvudet med ett svärd – Vad är så ociviliserat med det? Bortsett från det faktum att man inte kan få en kall öl att njuta medan man tittar på det. – DET är verkligen ociviliserat.

Nej, jag har aldrig varit i Saudiarabien, så jag har aldrig haft en chans att få bevittna hur den religiösa polisen hindrar att rädda unga kvinnor från en brinnande skola eftersom de inte bar rätt huvudbonader. Jag var faktiskt inte där när 15 unga flickor brändes till döds av absolut ingen som helst annan anledning än att de inte bar hijabs, så jag kan inte kommentera det, och jag skulle inte drömma om att göra det heller – Eftersom det skulle vara respektlöst.

Bara för att Saudiarabien ensamt är ansvarig för det giftiga Wahhabi varumärket, fundamentalistisk islam som har plågat den här planeten som AIDS-viruset under de senaste decennierna, och bara för att Saudiarabien finansierar alla terroristers bombattacker där de lärt sig sin gudlösa ideologi. Betyder inte att jag har något emot platsen eller dess härskare – Långt därifrån.

Men om jag kunde få komma med bara ett liten positivt förslag: Alla vet att Saudiarabien är mycket rikt på vissa mineralfyndigheter, särskilt sand. Herregud, de har så mycket sand att de kan exportera skiten. De kunde importera en enorm mängd vatten och cement och sen blanda sig själva till ett gigantiskt block av betong. – Och göra oss alla en enorm tjänst.

Och en sak till; Ingen kommer att kunna övertyga mig om att kungen av Saudiarabien aldrig har tagit en drink. Jag bryr mig inte vad de säger. Med sina pengar finns det inte chans att han bara begränsar sig till kokain och horor. – Han ser ut som en Jack Daniels man tycker jag. – Självklart kan jag inte bevisa det påståendet, men vi vet ju alla att man inte behöver ha bevis när man har tro.