Vad är en ”snöflinga”?


Du har säkert hört talas om termen ”snöflinga” i olika mediesammanhang. Att vara en ”snöflinga” är definitivt det moderna att göra nu för tiden. Så jag har gjort en del forskning om vad det innebär och hur man kan bli en lyckad ”snöflinga”, och jag bestämde mig för att dela med mig av allt jag hittat om ämnet.

För det första ska man ha klart för sig att det inte är lätt att vara en ”snöflinga”. Det kräver en hel del arbete och man måste ha de rätta egenskaperna. Men först tänkte jag att vi skulle ta reda på vad begreppet betyder och var det kommer från.

Förutom fruset regn, är en ”snöflinga” en term som används för att beskriva en alltför känslig person som tror att världen kretsar runt dem. Snöflingor ryser i skräck när de hör en åsikt som de inte tycker om, och tror att de har rätt att vara skyddade från allt som är obehagligt.

Dagens generation av känsliga universitets-studenter är ofta utmärkta snöflingor eftersom de får ”triggervarningar” på allt från böcker till föreläsningar som kan innehålla störande ämnen.

Snöflinge-ungdomar blev förskräckta av skämt som inte var helt PK under 90-talet från tv serier som t.ex. Friends. Termen användes också när folk började klaga på gamla James Bond-filmer med Sean Connery.

Namnet kommer från frasen ”speciell snöflinga”, vilket betyder någon som är självbesatt och ömtålig, lätt förolämpad eller inte kan hantera motsatta åsikter. Termen blev populärt runt 2016 när vissa äldre generationer spottade på ungdomars ”hysteriska” reaktioner av EU: s folkomröstningsresultat.

Men var kommer det ifrån?

Ordet har blivit så populärt att det lades till i Oxford English Dictionary nu i januari 2018. Experter säger att ”snöflinga” nu används som en förolämpning för att beskriva någon som är ”alltför känslig eller som känner sig berättigad till särskild behandling eller överväganden”.

Ordet hade en gång positiva konnotationer och användes för att beskriva barn med en unik personlighet och potential.

”Snöflinga” blev först populär som en förolämpning i USA efter Brad Pitt’s film Fight Club 1996. En av de framstående linjerna, ”Du är inte speciell. Du är inte en vacker och unik snöflinga”, slog klart ett ackord och frasen tog sig.

Chuck Palahniuk, som skrev kultboken filmen baserades på, har hävdat att han uppfann termen. Han berättade för ”Evening Standard” att det ”kommer från Fight Club”, och lägger till att det resonerar ännu mer nu, två decennier senare.

Han sa: ”Det finns en slags ny viktorianism.

”Varje generation blir förolämpad av olika saker men mina vänner som undervisar i gymnasiet berättar för mig att deras studenter är mycket lätt förolämpade.”

America’s Miriam-Webster-ordboken anser att snöflingan har använts som en förolämpning i nästan 150 år, men med en annan mening. Där står: ”På 1970-talet var snöflingan en nedslående term för en vit man eller en svart man som agerade vit. Den användes också som ett slangord för kokain.

”Men tidigare än så användes termen för en tid med en mycket politisk mening. I Missouri i början av 1860-talet var en snöflinga en person som motsatte sig avskaffandet av slaveriet, implikationen är att sådana människor värderade vita människor över svarta människor.

”Snöflingorna hoppades att slaveriet skulle överleva landets inbördeskrig och stod i motsats till två andra grupper.”

Under tiden spåras användningen av ”Generation Snöflinga” ofta tillbaka till Claire Fox och hennes bok: I Find That Offensive.

Hur blir man en framgångsrik ”Snöflinga”

Det finns en del att tänka på om man ska vara en ”snöflinga”, det är inte vem som helst som kvalificerar sig till att bli en framgångsrik ”snöflinga”. Har man svårt för att bli kränkt av det mesta som händer runt omkring sig så har man definitivt inte de rätta kvalifikationerna. – Att vara lättkränkt är nämligen ett krav för att kunna bli en framgångsrik ”snöflinga”. Men det finns bra sätt att lära sig.

# 1 Hitta det negativa.

Vaknar du varje dag glad och redo att starta dagen på bästa sätt? Då gör du det hela på fel sätt från början. Det finns så mycket dåligt i världen och det är ditt jobb att hitta det.

Har du har en långsam start på dagen och försöker räkna ut vad du kan bli upprörd över, försök börja dagen med att kolla in alla nyhetskanaler på morgonen. Det bör inte ta mer än ungefär två minuter på varje kanal innan du bör ha en hel lista över anledningar att välja från. – Så låt oss nu komma igång.

Börja med att konstruera alla dina argument i ett vakuum, men som med alla argument kommer du att behöva stöd. Hitta någon särskilt internationell ledare och samhällsgrupper som håller med din agenda för dagen.

Se till att helt ignorera allt som missbrukas eller de övergrepp som begås av dessa ledare eller samhällsgrupper i den specifika frågan, de är på din sida så se till att utnyttja att de stödjer din vy. Så erkänn endast allt det negativa i ditt eget land och de personer som du i allmänhet inte håller med.

# 2 Var kränkt.

Du har känslor och ALLA bör veta vilka de är. ALLA ord, bilder, videor, skämt, utseende, lukt, ljud eller även tankar som du inte gillar bör märkas som stötande och kränkande. – Ha i minnet att livet HELT handlar om att se till att DU har det bekvämt.

 Låt inget glida förbi! DINA känslor är långt viktigare än trams som: yttrandefrihet eller andra perspektiv. Det är det viktigaste, att du förstör allt som ens i den mildaste grad retar upp dig och kränker dig. Världen kretsar kring DIG och av intresse för världsfreden är det viktigt att ditt personliga godkännande förtjänas av ALLA om de har för avsikt att existera i den här världen.

Det bästa sättet att bli förolämpad är att föregripa någon baserat på den grupp de tillhör, Dela upp alla omkring dig i grupper så du enkelt kan sortera ut de som inte platsar i din världsbild. – Politisk vy, män, kvinnor, vita, färgade, rika, fattiga, homosexuella, transpersoner eller vem det nu är du är kränkt av. – Det är bara ett bra sätt att börja, att ta anstöt av en större grupp personer genom att gruppera dom.

Nu går vi in på krigarstatusen

#3 Demonisera motståndet.

Något jag hatar är nazister och Hitler. När jag var 17 år gammal var det två saker som stod ut som absoluta tack vare ”Indiana Jones” Piska är det bästa vapnet och att nazister är onda.

Eftersom sammanhängande argument är tidskrävande och mödosamt är det mycket effektivare att peka på en person eller grupp som du inte håller med och likställa dem med en allmänt hatad bild eller personer ur historien som t.ex. Hitler, Stalin eller Gandhi. Eftersom människor inte tycker om att stämplas och etiketteras som dessa kommer de att lägga fram argument med hjälp av fakta och reson, är det extra viktigt att du förstärker demoniseringen.

Etiketter är din bästa vän så var noga med att blanda och matcha dina retoriska etiketter på varje punkt med något av följande gensvar:

Rasist, sexist, kommunist, nazist, Hitler, Eichmann, altertiv-höger, alternativ-vänster, populist, trädkramare, homofob eller islamofob.

Förstärkning av en svart/ vit kontrast av DINA åsikter kontra motståndet är det bästa sättet att få blint stöd för din kamp. Kom ihåg det inte finns utrymme för gråzoner när man diskuterar potentiellt komplicerade ämnen. Det är antingen din sida eller den onda sidan som gäller.

Nu när du har etablerat etiketterna du ska använda, förorda varje punkt du gör med dessa etiketter.

# 4 Överallt, någon annanstans i världen är bättre än här.

Att växa upp och leva i Sverige är svårt, visste du att det fortfarande faktiskt finns många gathörn utan tiggare, pizzerior och kebabställen. Resten av världen fattar och de lever i stor harmoni medan folk här hemma bara säger kränkande och sårande saker överallt och hela tiden. Det är så lätt att se varför alla andra länder bara hatar oss då vi tillåter kränkande tal och yttrandefrihet att få fortsätta fritt, det går inte för sig.

Se till att ”freaka ut” offentligt om du hör någon dra ett skämt som du inte tycker är roligt, men också se till att du ignorerar att barn attackeras av giftgas i andra länder.

# 5 Var dygdig.

Kom alltid ihåg att den andra killen bara gnäller, medan DU är en frihetskrigare. Varför kan de inte bara se hur löjliga och småsinta DE är, se till att påpeka allt i breda generaliseringar baserade på att identifiera smala synvinklar och skillnader.

Så om någon kommenterar t.ex. att de inte stöder att höja omsättningsskatten med 0,5% för att öronmärka dessa till offentliga skolor och konstnärs-program, se till att kalla honom en klassisk troglodyt som inte bryr sig om barn eller utbildning.

Vem bryr sig om att regeringen inte kan navigera sin väg ut ur en kartong och oavsett hur mycket pengar de samlar in skulle de misslyckas med att utforma en plan för att effektivt utnyttja de skatteintäkterna, så att folk är tveksamma när det gäller att kasta mer pengar på fel saker och förvänta sig andra resultat. Oroa dig inte över det, det är de andra som är det verkliga problemet här.

De som inte bryr sig om barn eller konst eller fattiga eller världsfred. Se till att förgöra dom.

# 6 Trollning

Din kamp börjar hemma! Specifikt på din Facebook-sida. Hälften av dina vänner och familj är okunniga idioter och det är dags att ändra på deras åsikter och peka ut deras offensiva världsbild. Om din vän postar ett inlägg och en bild av sin son som haft en framgångsrik fotbollsmatch, se till att påpeka att deras frihet att spela fotboll snart kommer att tas bort, tack vare nazisterna och driv på att de stöder fotboll.

Se till att du ger bränsle åt elden i debatten. Det är lätt att ta någons kommentar som förolämpar dina åsikter eller dina stödjande ledare och minimera den genom att ange att den andra killen är dubbelt så dålig.

När folk hör ordet rasist tycker de automatiskt att det är värre, oavsett vilken åsiktsskillnad i social fråga de har. Människor hatar rasister mer än de bryr sig om eller stödjer någon specifik fråga.

Använda detta till din fördel. Använd avskyn till termen rasist för att vinna alla argumentationer.

#7 Sluta fungera.

Alla är så sårande och kränkande att det verkligen tar musten ur dig. Mer än någon annan, helt säkert. Att försöka göra världen till en bättre plats genom att förstöra motsatta åsikter är ansträngande och skrämmande. Om det bara fanns en plats där du kan gå där alla motsättningar och offensiva synpunkter och idéer kan blockeras ut helt.

Du behöver hitta en plats för din själv där du kan känna säkerhet och där dina åsikter alltid är rättfärdiga. Där du kan leva fritt i en eko-kammare av positivt stöd.

Se till och ta tid från arbete, din chef bör respektera det faktum att du har varit mycket förolämpad på sistone och ge dig rätt tid och stöd för att läka, du måste få massor av filtar och kuddar och en liten söt valp för att hjälpa dig under denna läkningsfas. Du måste få ta så mycket tid som du behöver i din kamp. Medan andra kämpar mot förtryck och krig runt om i världen, har du gjort samma sak här på hemmaplan. – Post traumatiskt stressyndrom är ett allvarligt resultat av din uthållighet och ditt mod.

När du slutligen känner dig redo att återvända till världen och kampen, sannolikt inom några veckor eller månader och det är dags att stå upp igen och tvätta dessa tårar från alla kuddar och filtar och hitta fler möjligheter till bli förolämpad, minns då att kontrollera nyheterna för dagens samtalsämnen.

# 8 Vänner ❤

Dina bästa vänner är alltid de som tycker precis som du.

Du behöver inte komplicera ditt liv och stressa över att försöka hålla vänner som inte fattar, men du måste ha en uppsättning av olika vänner, så gå ut och hitta folk med olika bakgrunder, det viktigaste är dock att se till att de alla tycker exakt samma sak som du gör.

Mångfald handlar om utseendet inte åsikter. Harmoni i livet hittas genom att bara associera med människor som är precis som du själv, medan du också kämpar för integration. – Integration är stort, men bara så länge som de inte förolämpar DIG.

Är du förolämpad av denna artikel? Bra jobbat!!  

Det är trevligt att se att du redan använder dessa tips och tricks för att bli den mest effektiva och framgångsrika ”snöflinga” du kan vara.

Tack så mycket för du läst! Vänligen ”gilla” artikeln och lämna ett meddelande av hat i kommentarsfältet nedan så ses vi på en säker plats!