Terrorism – Rasism?


Min gästbloggare ”Louise” är tillbaka med ett nytt gästinlägg. Idag är ämnet ” Terrorism – Rasism?”, kan de två verkligen sammankopplas?

Så med utan vidare dröjsmål, över till Louise:

 Terrorism – Rasism?

 Vad är terrorism? Om man vet det. Hur kan det då sammankopplas med rasism? Om man inte uppskattar terrorism är det då detsamma som att vara rasist?

Våra politiker fällde krokodiltårar och fördömde all terrorism under det fruktansvärda terrorattentatet i Stockholm 7 april 2017. Samtidigt vill man hävda att det är ” rasism” att spana på och undersöka och kontrollera eventuella misstänkta kopplingar till terrorceller i Sverige?

Man har under flera år förhindrat identitetskontroller som t.ex. tidigare ”Reva” som polisen då utförde mot misstänkta personer. Det tvingades man genast upphöra med. Kontrollen av misstänkta som nu undkommer, kan lugnt promenera under radarn.

Enbart för att våra politiker inte aktivt vågar stå upp mot terrorismen när det verkligen gäller! I stället för att vara handlingskraftig, agera och bekämpa med all kraft som kan uppnås. Att utforma ett starkt och bra stöd för Säpo och poliser som att förstärka lagar etc. Istället lägger man in handbromsen?

Men det här är ju vår kultur i ett nötskal i ”Lätt & Lagom ”och ”Mellan-mjölkens Sverige” Förresten, mjölk har ju nu klassats som högerextremt och rasistiskt, det också.

Är man så otroligt rädd för att bli kallad för ”rasist”? Även i ett kritiskt sammanhang som när det gäller att bekämpa terrorism. Även när syftet med dessa viktiga kontroller främst är till för att skydda medborgarnas och nationens bästa och säkerhet.

Bevakning och kontroller är vad man borde kunna förväntar sig att vi i Sverige klarar av att utföra och har så pass mycket ”kurage” att vi vid minsta misstanke kan agera.  – Men vi har krafter i det här landet som jobbar mot allt ”vett och sans”

Vi har makthungriga, svaga och fega politiker. Feminist-S och ungdomsföreningen -MP som i det mesta bedriver en nations-skadlig politik – Som inte agerar ens när det finns ett skarpt läge?

Det hjälper ju som bevisat inte med enbart fördömande media-tårar…

Som det ser ut i dag så riskerar man ju (bara) medborgarnas liv och säkerhet. Då har man i alla fall inte varit ”rasister” – Hur naivt får det bli egentligen? Man offrar sitt folk och land till priset av att åtminstone aldrig bli misstänkt för rasism?

I dag har vi en barnkammare i Sverige med terroristgrupper som implementerar ”Jihadism”. Som kan slå till var som helst! Och när som helst. Överlevande från IS återvänder också utan någon större notis eller konsekvenser? Här väntar, försörjning, psykolog och bostad, utbildning och jobb.

Är det så att vi är så hungriga på ”Islamism” och ”Sharia” att vi inte ens har vett eller mod att skydda oss själva från den omänskliga farsoten?

Det finns en agenda för terrorister som utför attentat i Europa – Glöm inte det!

// Louise – Partipolitiskt obunden / Samhällskritiker

”Riskerade att bli utpekad som rasist” – Forskare om hur Sverige blev terroristernas fristad.
En artikel om terrorism skriven av: Jonathan Norström – Nyheter Idag

terrorism-rasism

SVERIGE Vid flera terrordåd utomlands har det framkommit en koppling mellan gärningsmännen och Sverige. Här har rekryteringen kunnat ske ostört, till stor del på grund av politikernas rädsla att ta i frågan, menar forskaren Peder Hyllengren.

I en artikel av SVT intervjuas Peder Hyllengren, forskare på Försvarshögskolan, om varför så många terrorister har haft en koppling till Sverige. Landet har kunnat användas som en bas för rekrytering av våldsbejakande, islamistiska extremister.

Som exempel ges Mohamed Belkaid och Osama Krayem, tidigare bosatta i Märsta respektive Malmö, och misstänkta för delaktighet i terrorattentaten i Paris 2015 och Bryssel 2016. Sverige sticker också ut vad gäller antal medborgare, omkring 300 enligt Säpo, som har rest till Syrien och Irak för att strida för Islamiska staten.

– Det har funnits möjligheter att agera från Sverige och så har det funnits nyckelpersoner som har drivit på på ett sätt som man inte riktigt kunnat se i alla europeiska länder, säger forskaren Peder Hyllengren, som också pekar på att lagstiftningen här har släpat efter.

Rasistanklagelser satte stopp för diskussion

Han menar att frågan om terrorism i Sverige har varit känslig sedan terroråtal väcktes i början av 2000-talet, vilket ledde till kritik och misstro mot Säpo.

– Jag tror att den aktivism som fanns mot både Säkerhetspolisen och de som försökte lyfta allvaret i de här frågorna. Det gjorde att tröskeln blev högre för både politiker och andra att ge sig in i det här området, säger Peder Hyllengren.

– Man riskerade att bli utpekad som rasist på ett sätt som man inte såg i andra europeiska länder. Där var den här frågan lika okontroversiell som vikten av att bekämpa nazism och högerextremism. Men i Sverige tog det lång tid innan det gick att diskutera jihadismen på samma sätt som vi under lång tid diskuterat nazism, säger han.

https://nyheteridag.se/riskerade-att-bli-utpekad-som-rasist-forskare-om-hur-sverige-blev-terroristernas-fristad/

 

 

2 kommentarer