Strävan mot en ny totalitarism


Min gästbloggare ”Louise” är tillbaka med ett nytt gästinlägg.

Idag är ämnet ”Strävan mot en ny totalitarism” , om Eu, lagar och massinvandring.

Så med utan vidare dröjsmål, över till Louise:

Strävan mot en ny totalitarism

Det är skrämmande när man läser vad som är på gång i Europa – EU- Bryssel! Man börjar undra vart man skall emigrera. Månen? När man nu stiftar lagar mot själva ”Yttrandefriheten” under etiketten ”Fake News” som alla EU-nationers stora medieföretag/bolag runt om i Europa och även SVT nu krävs att arbeta mot. Något de kanske inte heller direkt protesterar mot. – Att censurera andras åsikter!

Man vill bl.a. genomföra censur av oppositionella åsikter som förs fram mot ex. den förda immigrations-politiken, Integration etc. Man angriper alltså grundstenarna i vår demokrati genom att:

  • Vi inte längre skall få behålla vår yttrandefrihet, som faktiskt står inristat i svenska grundlagen?
  • Man skall polisanmäla personer och stänga ned sidor för alternativmedia etc.

Ta ställning och protestera! Det är inte ens en debatt…Det är beslut det handlar om!!  Här är en av paragraferna i grundlagen som EU vill radera bort för oss i Sverige?

 Svensk Grundlag:

5 § Den som skall döma över missbruk av yttrandefriheten eller på annat sätt vaka över att denna grundlag efterlevs bör betänka att yttrandefriheten är en grundval för ett fritt samhällsskick. Han bör alltid uppmärksamma syftet mera än framställningssättet. Om han är tveksam, bör han hellre fria än fälla.

Men.

  • EU har implementerat ett program som ämnar influera allmänna nyhetsmedier och journalister med sin egen agenda – till exempel när det gäller massmigrationen till Europa från Afrika och Mellanöstern. För detta ändamål finansierade Europeiska kommissionen nyligen utgivningen av en handbok med riktlinjer för journalister om hur man ska skriva om migranter och migration.
  • Det verkar vara i dessa medierepresentanters intresse att sätta etiketten ”fake news” på konkurrenter från alternativ eller nya media.
  • En föreslagen fransk lag skulle låta myndigheterna blockera hemsidor under kvalsäsongerna – en drakonisk åtgärd för att bekämpa politiska motståndare som skulle placera Frankrike i samma kategori som länder som Kina och Iran som blockerar hemsidor som inte passar deras regimers agendor.

Citat: ”Kampanjen har som mål att: ”Förbättra mediebevakningen som relaterar till migration, flyktingar, religion och marginaliserade grupper. Ge motstånd till hets mot folkgrupp, intolerans, rasism och diskriminering. Förbättra implementeringen av juridiska ramar som reglerar hets mot folkgrupp och yttrandefrihet.”

Jag bifogar länkar till läst artikel i Gatestone Institute av Judith Bergman
7 februari, 2018  Europa: Strävan mot en ny totalitarism

https://sv.gatestoneinstitute.org/11854/europa-ny-totalitarism

Den engelska originaltexten finner du här:

http://www.gatestoneinstitute.org/11814/europe-totalitarianism

 

// Louise – Partipolitiskt obunden / Samhällskritiker