God fortsättning på det mångkulturella 2018.


svensk_kriminalvard-1

Så här efter jul och nyårsfirande när helgerna lagt sig så funderar jag på varför jag firar jul trots allt. Om du är ateist som jag så är det speciellt en fråga som kommer att dyka upp med förutsägbar regelbundenhet vid denna tid på året, och det är: ”Varför firar jag jul över huvud taget?”

Tja, jag kan inte tala för andra ateister, men jag skulle vilja tro på att alla ateister som firar jul gör det av samma orsak.  Inte för att det är en kristen festival, vilket det inte är, och inte för att det är en hednisk festival, som det är om det är något alls, utan helt enkelt för att det är en bra ursäkt för att fira något alls och dricka ett par öl under de mörka dagarna av midvinter. Om julen inte fanns skulle jag personligen gärna uppfinna julen just bara därför.

Naturligtvis är jag inte helt övertokig i den kristna mask julen tvingas bära. Men då Julen under tiden som vi firar den, med säkerhet kommer att förolämpa någon skrävlande islamistisk tygtrasa eller någon självhatande PK korrekt tumsugare. Så är jag mer än villig att fira jul med alla klockor och visselpipor jag kan uppbåda, inklusive Jesusbarnet och hela paketet.

Så man kan säga att jag firar jul åtminstone delvis av religiösa skäl, vilket jag aldrig trodde jag skulle höra mig själv säga. Tja, okej då, kulturella skäl är kanske mer korrekt, men i dessa dagar är det så svårt att se skillnaden, eller hur?

Med detta sagt, måste jag undra varför kristendomen tillåts kapa hela den religiösa kakan vid jul. Vad hände med mångfald och ömsesidig förståelse och kulturell medvetenhet och respekt och brobyggande och bla, bla, etcetera, etcetera? – Säg inte att dessa ord alla bara är tomma slagord.

Någon måste ju få bollen i rullning här, så jag har nu efter ett par dagars funderande bestämt att NÄSTA år jag ska ha ett islamiskt tema på min jul, men jag ska kalla det en mångkulturell jul så att ingen blir alltför kränkt.

Dessutom, så här i förtroende mellan dig och mig, så hörde jag ett rykte om att Jultomten har konverterat till islam efter årets jul och alla ska få en fatwa i sin julstrumpa nästa år.

Jag vet inte hur sant det är, men ärligt talat, det sista jag behöver är att stå på fel sida av en muslimsk Jultomte. – Vi vet ju hur dessa konvertiter kan vara.

Så även om jag naturligtvis kommer att få i mig några öl även nästa jul, eftersom jul utan öl är som Eid utan blod – Det  skulle bara inte fungera. Så ska jag försöka kompensera för det med andra mer muslimska sätt att fira jul nästa år.

Jag ska se om vi kan hitta en ängel med homosexuellt utseende att sätta i toppen av granen som jag sen kan stena till döds när jag har fått i mig ett par bärs. Och jag ska försöka få tag i en del av de där islamiska ballongerna jag hört talas om, de som spränger sig själva. – Det borde bli en riktig brakfest.

Om jag ​​väljer att bjuda hem lite vänner och deras fruar – Så är det självklart att vi sätter kvinnorna att ha sin egen separata jul i ett mindre rum i en mindre bekväm del av huset utan vare sig mat, öl eller gran med homosexuell ängel i toppen som de kan stena till döds, eftersom de bara är värda hälften av oss män, och inte behöver lika mycket uppmärksamhet. Vi män kommer istället sitta runt bordet och stryka våra skägg och gratulera varandra och tala om hur viktiga vi är. – Vilken underbar harmonisering av kulturer.

Naturligtvis handlar julen inte bara om fest och flärd, det är också en tid för reflektion. – Vilket inte betyder att vi ska bära speglande solglasögon.

Nej, det innebär att tänka på saker – såvida det inte är emot religionen, i så fall får vi förmodligen nöja oss med speglande solglasögon. Nästa år kommer jag att ta mig tid att ägna en tanke åt de mindre lyckligt lottade, som skulle omfatta alla de stackars islamister i Sveriges muslimska råd.

Det blir ingen alkohol för dem nästa jul, stackars jävlar. Tja, inte i offentligt alltså! Detsamma gäller för kostym-och-slips jihadister i den Hamas grupp som uppsluppet kallas rådet för amerikansk-islamiska relationer.

Eftersom det är säsong av välvilja och presenter, tänkte jag skicka båda dessa grupper en liten gåva i form av Gillette produkter så att de kunde snygga till sig inför högtiden, men det skulle kanske kunna tas på fel sätt, och jag vill ju inte väcka anstöt, eftersom det skulle göra mig till en rasist, och ingen vill vara rasist. Särskilt inte vid jul. – Vad skulle lilla Jesusbarnet tycka om det? Så istället får jag kanske nöja mig med en enkel vänlig hälsning och säga god jul, pojkar. Jag önskar er all lycka och psykisk hälsa. – Med andra ord, bli friska snart.

Till alla andra skulle jag vilja säga att julen är en kulturfestival med en lång tradition i västvärlden, och jag tycker att julen borde aktivt bevaras av kulturella skäl, eftersom vi alla vet hur viktig julen ändå är.

Jag tror inte att det spelar någon roll att de kristna insisterar på att det handlar om lilla Jesusbarnet eftersom jag tror att de flesta inser att kristendomen införde den genom att kapa en äldre religion och genom att kapa dess festivaler, ändra dess namn, och ihärdigt förfölja dess anhängare, och att uppriktigt sagt, kristendomens fordran på julen är inget mindre än en skymf mot mänsklig anständighet, men eftersom det är jul och vi är alla på så gott humör så bryr vi oss egentligen inte.

Personligen tror jag det är en bättre idé att fira vintersolståndet eftersom vi vet att det faktiskt är något riktigt. Och naturligtvis, påminner det oss om en större verklighet som att denna jord i själva verket flyger genom rymden i en årlig bana runt solen, som bara en stjärna bland miljarder andra stjärnor i omloppsbana runt det svarta hålet i mitten av vår galax. Som i sig är en del av ett kluster av galaxer, och att någon gång i framtiden kommer vår galax att kollidera med Andromedagalaxen som för närvarande rusar mot oss med en kvarts miljon km i timmen.

Och det finns inget Gud eller Allah eller lilla Jesusbarnet eller någon annan kan göra åt den saken, oavsett hur många gånger vi kastar oss på marken eller hur många böner vi erbjuder från och med idag tills det händer om ungefär fem miljarder år.

Och det är bara om vår sol inte redan har svällt upp till en röd jätte då och förbränt hela det inre solsystemet, tillsammans med Gud, Allah, lilla Jesusbarnet och alla andra diverse pantomimtecknen i den mänskliga fantasin, som då inte ens längre är ett minne blott.

Så till nästa mångkulturella jul: God fortsättning på det mångkulturella 2018 och må tomten bevara alla barnen.