Lite tankar – Dr Johanzon tänker till.


drjohanzon

Jag fick ett mejl från en läsare som frågade mig om jag skulle vara intresserad av att lyssna på en låt han skrev redan för 10 år sedan med titeln – ”Lite tankar”. Jag lyssnade på låten och tyckte direkt att den borde fler lyssna på. Han hade egentligen bara bett om att få in låten i min låtlista längst ner på sidan, men jag tyckte låten hade ett så bra budskap att jag ville veta mer om honom och låten.

Den har en stark ironi och ett högaktuellt budskap som för tio år sedan var lite ”före sin tid” men med facit hand visat sig ha mer sanning än ironi. Så jag kontaktade Dr Johanzon och frågade honom lite vem han var och vad som fick honom att skriva låten redan för tio år sedan.

– Vem är du och var kommer du från?
– Mitt artistnamn är alltså Dr Johanzon och jag är född och uppvuxen på Tjörn som ligger på väskusten!

– När började du göra musik då?
– Jag började spela in musik redan 1998 men hade på den tiden inte så avancerade prylar som man har idag vid inspelning, så många av de låtar jag spelade in på den tiden är väldigt dålig kvalité men i framtiden ska jag spela in dem på nytt och hoppas de går hem hos publiken. Jag har spelat i många diverse band sedan jag lärde mig att spela gitarr 1994 och har alltid haft Blues och Rock and Roll som förebild och grund till min musik.

– Och den här låten då? ”Lite tankar”. Du skrev den redan för 10 år sedan, men hur kom det sig att du gjorde det och vad tänkte du alltså redan då om framtiden? För den här låttexten är ju väldigt aktuell med tanke på hur det ser ut nu, tio år senare.
– Ja, låten ”Lite tankar” skrev jag och spelade in när jag bodde på Hisingen mellan (2004-2011) och den handlar om verkligheten som jag upplevde under dessa år. Men det är mycket mera som skulle varit med i låten men då kunde den blivit väldigt väldigt lång, så mitt budskap genom låten är att försöka säga på ett ironiskt sätt att man är inte säker längre när man går till t.ex. Affären, lämnar barn på dagis eller vistas i stora folksamlingar eller i större köpcentrum för man vet inte om det smäller av en bomb eller en pistol tas upp och avfyras när man plötsligt står där med sin familj! Helt plötsligt står ett gäng som vill döda varandra bredvid och man blir skjuten eller söndersprängd. Tyvärr drabbas oskyldiga människor mitt detta hat och förstörda Land vi nu lever i.

– Så det var av rädsla för framtiden som tankarna kom när du skrev den?
– De tankar jag hade när jag skrev låten uppkom när jag såg hur människor misshandlades på öppna gator mitt på blanka dagen. Tyckte även det var så hemskt när man såg kvinnovåldet och hur mycket hat det kom från dessa personer som våldtog unga småtjejer och spottade och hånlog åt dem för att de var svenska ock kristna! Och även våld mot pensionärer som inte kan försvara sig när det står 10 ungdomar och sparkar och slår utan minsta tecken på respekt att dessa äldre människor har jobbat och slitit hela deras liv för att njuta av ålderdomen men istället behandlas de som luft av regeringen!! Detta såg man redan för 10 år sedan och vad har hänt sedan dess?

– Ja du, det har ju inte blivit bättre i alla fall.
-Nej, ALLT HAR BLIVIT VÄRRE!!! Medan rika och korrupta politiker lever lyxliv och bor i fina hus eller lägenheter så varken de ser eller vill de se vilken mardröm man nu lever i med gruppvåldtäkter, rånmord och terror-attentat som bara blir mer och mer. Och media mörklägger allt som har med icke-européer att göra och det är det som är det värsta!! När jag läste om Barcelona-avtalet förstod jag att allt gott som skapats i detta land kommer att vara helt borta om några år.

– Jag kan bara hålla med dig Dr. Johanzon. Jag tackar dig för det här samtalet och naturligtvis ska vi spela låten du spelar och sjunger. Den ligger här under och som ”veckans video” här på Rosatraktorn nu, och även i videoarkivet.

Jag har lagt upp hans låt som veckans låt nu lagom till nyåret och låter den sitta uppe en vecka. Du finner den även i musikspelaren i botten på sidan, där får den ligga kvar så länge Rosa Traktorn kör..

En kommentar

  • bra text men för mycket Vilmer X stuk, det stämmer att regeringen inte bryr sig om oss alls och vad vi gör dom vurmar bara för islam o analkar islam o försvarar islam allt för o ta hit massinvardnigen dom skiter i sitt eget folk rena folkförädar är dom och dom har ingen moral alls eller dilemma när det gäller den egna agendan utan hänsynslöst slukar dom allt som är svenskt och dom är fega uslingat och skiter i om vi dör eller inte vi svenskar håller inte ihop ! drömmen om ett helt land har gått i kras ! och dom har eldat på jävla landsförädare e va dom är ! ja e trött på det så ja ska flytta !

    Gilla