Julafton – För många den sorgligaste dagen på året .


santa

Den ökade polariseringen i samhället har effektivt krossat familjer och släktband vilket märks allra tydligast på självaste julafton – En dag som tidigare symboliserades av släkt och vänner, njuta av mat, och se de små barnens tindrande ögon när tomten anlände med julklappar efter Kalle Anka.

Idag får många människor sitta ensamma och övergivna. Människor som av olika anledningar inte längre har familj och vänner att dela sorg och glädje med. Många som öppet visat sina politiska åsikter eller motstånd mot etablissemang och system på sociala nätverk som Facebook / Twitter / Instagram får uppleva hur de som släktens och familjens svarta får inte längre blir inbjudna till gemenskapen över jul.

Denna grupp individer som öppet valt att sätta sig emot och hålla fast vid sanning och rätt och vägrar låta sin rätt till yttrandefrihet inskränkas får idag ta straffet. Det kan vara föräldrar, barn, och syskon som brutit kontakten.

Idag önskar jag att alla fränder ska vara starka, visst kommer det kännas att vara utstött på självaste julafton men vi ska inte misströsta, vi har varandra. De politiskt korrekta firar sin jul idag, jag önskat dem en God Jul och min julklapp till dem blir att jag under 2018 kommer fortsätta att mata mina nya som gamla läsare med artiklar och inlägg som tar upp sanningar och frågor kring etablissemanget och systemet.

För alla fränder som firar jul annorlunda i år på grund av att släktingar tagit avstånd så önskar jag att ni fortsätter att vara starka, vi nationella kommer under 2018 att enas mer och mer och till slut så kommer vi alla att ha en helt ny familj med underbara människor som älskar Sverige.

Jag sänder även en tanke till de 355.000 fattigpensionärer som lever under EU´s fattigdomsgräns och kanske får fira jul ensamma då deras barn och barnbarn glömt bort dem på något ålderdomshem.  – Om ni har äldre släktingar som ni inte besökt på länge, planera då in ett besök.

Sist men inte minst, skänker jag en tanke till Sveriges 40.000 hemlösa. Om du är ute idag och ser en hemlös, passa på att köpa en tidning från dem eller varför inte ge dem ett ekonomiskt bidrag så de kan få fira jul med mat i magen.

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA

 

 

3 kommentarer

 • Margaretha Wiberg

  Fint skrivet Thomaz och tyvärr så är det nog väldigt många som sitter ensamma under hela julhelgerna, om det är frivilligt så är det ju inga problem då har man valt det själv och trivs med det, men de som är bortglömda eller inte längre har familj, vänner eller någonting måste hela julen kännas som en enda plåga. Som du också skriver alla hemlösa, vad gör dom, sitter i en port eller ligger på en parkbänk i kylan och vet att det är julafton, det är något som vi andra inte ens kan föreställa oss hur det skulle kännas

  Gilla

 • Anne-Marie G Wouda

  Tack Thomaz

  Gilla

 • Ja stanna hemma idag thomaz pga att ja har social fobi och panik bland människor och xenophobi och det sitter djupt men farsan ringde ändå även om vi inte har bra kontakt o relation ! media förstorar upp kulen också så dom spär på ensamheten !

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.