Paradis-Sverige – En guldgruva för asylsökare.


guest

”Louise” är tillbaka med ett gästinlägg. Hon har uppmärksammat hur asylsökande med ”fabricerade historier”  får uppehållstillstånd. Och reagerar på att när de väl fått uppehållstillstånd kan de inte utvisas.

Så utan vidare dröjsmål, över till ”Louise”

Paradis-Sverige – En guldgruva för asylsökare.

Att Paradis-Sverige har blivit en ”guldgruva” för asylsökande är ju ingen statshemlighet precis. Men att det kan få gå till så här, med fusk lögner och bedrägerier är inte acceptabelt. Det är och skall vara kriminellt, och borde inte belönas med annat än utvisning. Landets skattebetalare skall inte  behöva bekosta förvaring eller fängelse för dessa kriminella.

Varken de som köper dessa tjänster eller säljer dem! Att med falska, påhittade skäl, kunna köpa sig ”fabricerade historier” för att få stanna i Sverige. –Uppfinningsrikedomen för att få stanna i Sverige är bottenlös!

Det här skulle inte ens vara möjligt om vi hade ett fungerande system och om personalen på Migrationsverket var kompetent. Det här visar bara en sak. – Vi har förlorat kontrollen!

Det finns ingen riktig och fungerande asylpolitik i Sverige, och fråga är om det nånsin gjort det!

Louise Oberoende Partipolitisk – Samhällskritiker

Jag reagerade hårt på den artikel som jag också bifogar från Nyheter Idag
av: Markus Allard.

Systematisk handel med falska asylberättelser: För 60 000 kan du lura migrationsverket

Saknar du skyddskäl för att få stanna i Sverige? Inga problem, nu erbjuder ”asylförsäljare” falska asylberättelser innehållandes regimkritisk näthistorisk, genomgående träning och rådgivande samtal i hur man kan lura handläggarna på migrationsverket.

– Jag hade fått avslag och var rädd att de skulle utvisa mig till Iran. Så fick jag höra om att det fanns de som kan hjälpa en att få asyl, säger en man, som köpt lögner för att kunna lura svenska myndigheter och stanna kvar i Sverige.

Det sker en systematisk handel med falska asylberättelser, det avslöjar Sveriges Radios Ekot.

Personer som saknar skyddsskäl kan med lätthet vända sig till en uppsjö av aktörer, som Ekot kallar ”asylförsäljare”, som säljer falska asylberättelser.

– Jag hade fått avslag och var rädd att de skulle utvisa mig till Iran. Så fick jag höra om att det fanns de som kan hjälpa en att få asyl, säger en man, som köpt lögner för att kunna lura svenska myndigheter och stanna kvar i Sverige, till Sveriges Radio. 

Mannen fick köpa en regimkritisk blogg varpå det kunde anses som att han nu hade skyddskäl att stanna.

Asylförsäljarna kan bland annat erbjuda näthistorik och få det att se ut som om man är en regimkritiker. På så sätt kan individer utnyttja det svenska flyktingsystemet. Asylförsäljarna erbjuder också genomgående träning i hur man ska ljuga för myndigheter samt uppföljande rådgivningssamtal och bakgrundsbevisning för att kunna lura handläggare på migrationsverket.

Priset kan ligga på ungefär 60 000 kronor.

Verksamheter bedrivs från en rad olika platser, Ekot har tittat extra på tre persiska sajter. En av dessa sajter drivs av en person som har svenskt medborgarskap.

Källa: https://nyheteridag.se/systematisk-handel-med-falska-asylberattelser-for-60-000-kan-du-lura-migrationsverket/

 

En kommentar

  • Fy fan va vidrigt ja är dock inte förvånad.. men ja trodde inte det förekom i så stor utsträckning ! och skulle inte dom vara fattiga flyktingar 60 tusen är skit mycket som inte ens ja har hur fan kan man bara tillåta det och tro man kan komma undan aldrig har ja hört på något orättvisare och magstarkt konsensus och konverseligenta påhitt och banala upplys om att det råder sådan korruption inom maktväsendet detta måste få ett stopp för ja är inte med på detta magen har hoppat ur halsgropen ! detta får inte förekomma ja är inte intresserad av att höra några ursäkter heller !

    Gilla