Kaos i Göteborgs kommunstyrelse, sandlådefasonerna fortsätter.


sandlådefasoner

När man inte tror att det kan bli värre. Hink och spade var allt som fattades under kommunstyrelsemötet den 13/12–2017.

Det verkar gå en röd tråd genom samtliga partier som satt i system att systematiskt frysa ut SD från alla typer av politik. Man för en sandlådepolitik som inte ens skulle platsa på ett dagis.

På arbetsplatser överallt kämpar man mot mobbing och utfrysning, man har även lagstiftat att göra detta olagligt. Trots det fortsätter man att använda sandlådefasoner och använder just systematiskt mobbing och utfrysning av SD, ett demokratiskt valt parti som representerar säkert 25 procent av landets befolkning. Demokrati är något Sveriges politiska elit inte respekterar och absolut inte representerar på något som helst sätt med den här attityden.

Dålig attityd är som bekant som en punktering, man kommer ingen vart förrän man fixat det, vilket inte verkar ligga i någons intresse. Man fortsätter att köra ”på fälgen” och sprider gnistor omkring sig. Ett körsätt som absolut i slutänden förstör hela maskineriet. Det är faktiskt dags att Sveriges politiker börjar ta riktig demokrati på allvar.

Från SD Göteborgs hemsida har jag lockat upp följande:

Till kommunstyrelsemötet fanns det ett gemensamt yrkande från övriga partier om ”det systematiska arbetsmiljöarbetet med fokus på sexuella trakasserier”, ett yrkande även SD står bakom och yrkade på.

SD skrev ett tilläggsyrkande som följer:

Yrkande om förnyelse av det systematiska arbetsmiljöarbetet med fokus på sexuella trakasserier.

SD Stödjer yrkandet från S, M, MP, V, L och KD.

Sexuella, fysiska och psykiska trakasserier, mobbing, utfrysning, utnyttjande av ställning och härskarmetoder kan ta sig många uttryck. Resultatet är att personalen mår dåligt och inte känner tillit till sina medarbetare eller chefer. Under metoo-kampanjen har ett viktigt problem lyfts. Här måste staden lyfta på varje sten och städa bort skräpet. Alla måste även vända blicken inåt sig själva och inse att man inte alltid själv är ofelbar eller utan skuld.

Ett första steg mot inkludering kan vara att låta SD stå med på yrkandet.

Kommunstyrelsen föreslås besluta:

Att även SD får stå med på yrkandet från S, M, MP, V, L och KD.

SD stödde alltså yrkandet, och tyckte att de borde kunna stå med på det. Men när tilläggsyrkandet kom upp började kaoset!

Övriga partier, (förutom Moderaterna) ville från början avstyrka SD´s tilläggsyrkande, och hävdade att de inte fick eller kunde lägga ett sådant yrkande. Stadsjuristen som var på plats hade inga invändningar alls, SD´s yrkande var alltså helt enligt reglerna. Mötet ajournerades. – Två gånger!

Kommunalråd Herr Daniel Bernmar (V) var mycket upprörd och ville stryka sig från ursprungsyrkandet ifall SD tilläts vara med. Mycket upprörda känslor.

KS beslutade sedan i en ordningsfråga att SD inte fick lägga sitt yrkande. Detta är unikt och mot alla demokratiska principer. Även Moderaterna tvingades backa.

Sverigedemokraterna inkom med följande protokollsanteckning:

Yrkande om förnyelse av det systematiska arbetsmiljöarbetet med fokus på sexuella trakasserier

SD har i en ordningsfråga blivit nekat att ställa ett yrkande i KS.

För första gången har SD blivit nekat av KS att lägga ett yrkande. M stödde förslaget från början, men efter påtryckningar, härskarmetoder och utnyttjande av ställning fick även M ge efter. Detta visar på att övriga partier bryter mot §2 Kommunallagen om likabehandling. Likaså visar det att i just ett yrkande mot mobbing så tillämpar de övriga partierna mobbing mot SD.

SD är oroliga för att det demokratiska spelreglerna ska gälla alla utom SD. Det är mycket möjligt att KS hade kunnat bli fällt i förvaltningsrätten för sitt agerande. Det som håller på att hända är att man börjar närma sig det arbetssätt som diktaturer har tillämpat genom tiderna. Genom att stigmatisera och förtrycka grupper, och frånta dessa grupper sina rättigheter ställs de helt utanför samhället och inflytande. Sverige har en regeringsform som mycket tydligt klargör hur vårt samhälle ska styras. Vidare gäller kommunallagen §2 om alla kommuninvånares likabehandling.

SD föreslår att de övriga partierna läser dessa lagar innan man kväver SD:s rätt att lägga yrkanden i kommunstyrelsen.

SD har under 3 år på stadsledningskontoret försökt vara ett föredöme genom att jobba hårt och seriöst med sina uppgifter. Vidare försöker vi möta våra kollegor med respekt. Tyvärr har de övriga partiernas fördomar kvarstått, och då vissa partier velat samtala med oss eller stödja våra förslag har de tillrättavisats av de övriga partierna.

SD kallar detta organiserad mobbing och organiserad utfrysning.

Nu får det vara slut med sandlådefasonerna!
SD jobbar seriöst och man måste sluta att frysa ut SD i frågor alla är rörande överens om.

 Källa: https://goteborg.sd.se/kaos-i-goteborgs-kommunstyrelse-sandladefasonerna-fortsatter/

4 kommentarer

 • Jag trodde inte att det var så illa. Att det var illa visste jag men det här borde rendera straffrättsliga åtgärder. Men alla är lika insnöade i att folket har ingen talan och de ska stanna under vårt förtryck. Det var nog bättre och ärligare i Sovjetunionen. Där var det svårt med demokrati men här i Sverige är det svårare.

  Gillad av 1 person

 • Det är ju förtal och diskriminering det ska gå att anmäla och förtroende vetum dessutom maktställning och förvankligande.. ja vill inte bo i ett sverige där blattar ska humsas med och där man inte har fri åsikt !

  Gillad av 1 person

 • Hej Thomaz
  Förbaskat bra att du hämtat in information om detta !
  Jag och många med mig är så förb…trött på denna smygdiktatur som växer fram!
  Jag som bott i diktaturer vet ju vad det är frågan om.
  Vad he.. håller dom på med ”bolsjevikerna”? Rent Förtryck !
  Åsiktsreglering- Mediestyrning – Förtryck – Mobbing – bestraffning…
  Är det fängelsestraff som vi har att vänta oss i framtiden?
  Om vi enbart fredligt framför våra fria åsikter och kritiserar felaktigheter som inte godkänns
  av den politiska makten? DET HETER DIKTATUR!
  Dags att se upp! Vi kan hamna där snabbare än vi hinner blinka…
  Ge inte dessa ”maktfullkomliga politiker” rätten att köra över andra oliktänkande och frisinnade medborgare!
  Jag avskyr all mobbing och förtryck spelar ingen roll var den finns – den skall utrotas!
  En FUL PEST som sprider sig i samhället under vänster – extremisternas påtryckningar!
  Och med socialismens samtycke!
  De har ingen aning om hur livet är i verkliga diktaturer ! No Clue!
  Dessa bortskämda, sönder-curlade- snobbar!
  Ja en del av dem är rena rama ”snorungarna” som inte vet något om konsekvenser eller ens har
  någon kunskap överhuvudtaget om världen utanför deras egen bubbla!
  Man borde stoppa in en napp i munnen på dem varje gång dom skriker!
  Vi måste vakna och reagera mot förtrycket som växer fram ! Res på er! Detta är totalt oacceptabelt!

  Det är en livsfarlig väg som just nu stakas ut i Sverige!
  I varje sunt samhälle finns en opposition ! Detta är inte sunt!
  Louise- Partipolitisk Obunden – Samhällskritiker

  Gillad av 1 person

  • Tack Louise. Ja du har verkligen rätt att detta är en farlig väg att vandra, När man börjar tulla på demokratin och förvägra folks rätt att yttra sig eller som här förvägra ett demokratiskt valt parti från att utöva sitt ämbete så som det är demokratiskt ålagt att utföra det och dessutom av sina politiska kollegor så är man verkligen ute på hal is.

   Sist detta hände, började man så småningom bränna böcker och tidskrifter, man brände åsikter och snart därefter började man bränna människor. Detta är historia idag, men det är sant som det är sagt att den som inte lär något av historia, är dömd att upprepa den. Och som det ser ut idag är vi skrämmande nära att upprepa detta.

   Och vi har fortfarande överlevande kvar efter förra gången kvar i livet. Det är skrämmande hur fort makthavare glömmer, när det gagnar dom egna intressena.

   Gilla