Sverige höjer flyktingkvoten.


Den här artikeln är kryddad med en gnutta ironi och sarkasm, men siffrorna är fakta och informationen korrekt.

2890386-img-svedsko-uprchlici-azyl-v0

Asylsökare utanför Centralstationen i Stockholm.

Om du tidigare tyckt att det kommit alldeles för lite flyktingar till Sverige så ska du inte vara ledsen längre. Nu höjer Migrationsverket kvoten.

Flyktingkvoten höjs från 3.400 till 5.000 nästa år och det innebär ungefär 500 fler flyktingar per månad. Detta besked gläder säkert många medelålders kvinnor ”batikhäxor” som ännu inte fått ett eget flyktingbarn att värma under kalla svenska nätter. Så här mycket nya flyktingar har det inte strömmat in i Sverige sedan Balkankriget och de nya flyktingplatserna ska främst gå till kongoleser, etiopier, eritreaner och syrier.

År efter år har Migrationsverket i uppdrag att fylla platserna för Sveriges så kallade flyktingkvot, och allt ska vara klart innan årsskiftet.

– För att klara den utmaningen är vi i gång med förberedelserna inför 2018. Vi har förberett uttagningen av 1.500 personer som kan resa hit strax efter årsskiftet, säger Migrationsverkets Oskar Ekblad.

”Det måste vara besvärliga tider nu för Oskar Ekblad då efterfrågan på mera flyktingbarn ökat kraftig av ”batikhäxor” den senaste tiden. Migrationsverket har säkert mycket att göra för att tillfredsställa det ökade behovet.”

– För att vi ska kunna fylla 5.000 platser är det viktigt att vara ute i god tid. Det krävs att det kommer 400-500 personer till Sverige varje månad för att överföringar och mottagande ska fungera bra, säger Ekblad.
– Det är särskilt välkommet nu när det är oklart hur många kvotflyktingar EU-länderna och USA kommer att ta emot framöver, säger han.

Redan förra årets flyktingkvot med 3.400 platser var den största sedan Balkankrigen på 90-talet, uppger myndigheten. Innan 2017 har kvoten legat på ungefär 1.800–1.900 platser per år.

Enligt Migrationsverket är en kvotflykting en person som ”har flytt från sitt land och som har blivit utvald av FN:s flyktingorgan UNHCR för att få flytta till ett annat land”. Detta kallas vidarebosättning.

Migrationsverkets senaste prognos visar att mellan 19.000 till 33.000 asylsökare väntas kommer till Sverige nästa år. Antalet inkommande anknytningsärenden, alltså anhöriginvandrare, väntas bli 47.000.

 

2 kommentarer

 • Bra dokumenterat Thomaz!

  Det är alldeles otroligt vad blåögd och inkompetent regering vi har i det här landet?
  Varför röstas det på dem gång efter gång frågar man sig?

  När det är så uppenbart att de bara skapar ett kaos, som kommunerna och dess innevånare skall drabbas av?? Kom igen alltså… Detta är varken sunt eller försvarbart! Inte heller mänskligt eller moraliskt rätt! Detta är en mänsklig tragedi ett förtryck av folket! Målet att utplåna ett folk är ju helt uppenbart…
  När inte ens våra hemlösa kvinnor och barn, män ungdomar har ett boende var skall då alla dessa flyktingar bo? Det börjar bli dags för 349 ledamöter i riksdagen att öppna sina hem med andra ord!?
  Detta är ett prov på ett fullkomligt maktmissbruk! Maktfullkomlighet En ”kostymdiktatur”!
  Ja det är ju denna regerings paradgren som jag hävdat tidigare. The Masterplan, de importerar ju presumtiva väljare för framtiden så är det!

  Så det är nuvarande och framtida ”bidragstagare” som skall försörja Sverige?
  Skrattretande..Hur tänkte dom där då?
  Om alla svenskar över 40 år bestämmer sig för att emigrera? Då upphör väl landet att existera? Hur många betalar då skatt till försörjning för de icke skattebetalande immigranter?
  Och vad händer med vården,skolorna,samhället i övrigt etc. etc?
  Precis Sverige kommer ej att fungera som en nationalstat längre. Diktaturen har ett fult ansikte i det här landet!

  När man som jag har befunnit mig i riktiga diktaturer så vet man var man har dom, och vad som är möjligt och inte möjligt. Ganska enkelt! Man anpassar sig!
  I det här landet spelar man på folks känslor – Hela registret! Det är mycket falskhet, lögner och förnekelser!
  För att folket i ren humanitet delvis skall acceptera regeringens diktatoriska genomförande som blir beslut på om hur öppna våra gränser skall vara. Det i nuläget som kallas för inre gränskontroll skall alltså upphöra?

  Det pågår alltså ett scenario ett skådespel inför EU-Bryssel för att vinna röster, gehör och applåder.
  För att så i slutänden som mål bli en lydstat i EU Allt i enlighet med den sk. ”demonen” Soros plan!

  Gillad av 1 person

  • Du är för härlig Louise, Du skriver ett helt inlägg här 😀 . Det är underbart.
   Din reflektion kunde gott och väl läggas till själva artikeln och förlänga den.

   Jag uppskattar dina reflektioner och kommentaren som komplement till artikeln. 😀

   Gilla