Utan Respekt! – Gästinlägg


guest

En av mina läsare har skrivit till mig med en undran om jag kan ta med hennes inlägg. Hon började med att lägga detta som en kommentar på min artikel En statsman utan respekt med följande inledning: ”Jag skulle vilja formulera det även till en regering helt utan kompetens som får rubriken: Utan Respekt!” 

Självklart tar jag med detta som inlägg och ger ”Louise” ett eget inlägg med sin text som är väldigt bra och väl på sin plats i sammanhanget.

Så utan vidare dröjsmål, över till ”Louise”

Utan Respekt!

Denna regering som har en s.k ”paradgren” inom maktfullkomlighet, korruption, lögner och förnekelser. – Härska och söndra är det som gäller…

Jag har fått noll reaktion när jag skrivit en massa brev till denna regering och klagat på dess skadliga och orättvisa politik! Självrannsakan vet de inte vad det är!

Vi har idag i välfärdslandet Sverige alltså 33.250 personer som är hemlösa i många fall ensamstående med barn? Vad kan inte hända med dessa kvinnor som övernattar i en trappuppgång eller toalett? Och en del med barn?

Så skamligt som det kan bli! Är inte alls stolt att vara svensk heller! Vad finns att vara stolt över? Detta borde verkligen anmälas, därför att det går emot barnkonventionen och mänskliga rättigheter! Jag vill därför få en medborgerlig reaktion.

Vi har ett akut behov av bostäder så vad gör man åt det?
Långsamma beslut och långa byggtider sinkar tillgången till bostäder.
Vad som delas ut nu är det som finns i allmännyttan och av privata bostadsbolag, kötider är inte relevanta och det är inte först till kvarn som gäller heller. Det är enbart etnisk bakgrund som prioriteras? Så i första hand är det asylsökande /ensamkommande.. etc. som ges förtur till bostäder.

Och för alla andra är det bara att ställa sig längst bak i kön som gäller ?
Vaa..? Bor vi i det s.k välfärdslandet Sverige eller tillhör vi överhuvudtaget Europa frågar man sig? Blir det dessa som vinner valet ja då måste man emigrera!

Bifogar artikel

Den akuta hemlösheten har ökat.
Enligt en rapport från Socialstyrelsen lever drygt 33.250 personer i Sverige i hemlöshet. Kartläggningen visar att antalet akut hemlösa ökat kraftigt.

Undersökningen baseras på uppgifter från bland annat kommuner, landsting, trossamfund och frivilligorganisationer som fick ge en lägesbild av antalet hemlösa under en vecka 2017.

I kartläggningen har Socialstyrelsen försökt ringa in personer som lever i olika former av hemlöshet.

Både personer som är akut hemlösa men också personer som bor kortsiktigt hos familj, släkt eller andra privatpersoner.

Rapporten visar att antalet som klassas som akut hemlösa har ökat med drygt 1.500 personer i landet sedan 2011. Totalt är 5.900 personer akut hemlösa.

Nytt akutboende i Uddevalla
I Uddevalla öppnade ett nytt akutboende, Noras hus, under hösten, vilket SVT Nyheter tidigare berättat om. Där kan personer som inte har någon trygg plats att sova ”boka” ett rum för en natt i taget.
– Tyvärr finns det personer i Uddevalla som är akut hemlösa.
Noras hus ska vara en trygg plats att sova på, säger Karin Molander, verksamhetschef över akutboendet.
Är det en trygg plats?
– Ja, det tycker jag. Det är en dörr till varje sovrum som går att låsa inifrån. Det är ganska ljudisolerat. En av kvinnorna som sovit här är så fascinerad över att det är så tyst. Hon sover så gott.

Mats Samuelsson är föreståndare på boendet.
– När natten kommer växer frustrationen. Då är det inte roligt att hamna på en offentlig toalett, trappuppgång eller källare. Man är väldigt utsatt, speciellt om man är kvinna, säger han.

_____________________________________________

Traktorns notering: Vi hoppas få se mer av Louise i framtiden, kanske som gästförfattare med egen profil här på Rosa Traktorn.

En kommentar

  • det är dåligt och för jävligt och ett svek mot dom hemlösa att invandrare ska gå före och svenskar ska få äta av resterna precis som vi är det dåliga folket !

    Gillad av 1 person