Var inte en medsocialist


Gästbloggaren Johny Lingström kommer här med ett bra inlägg.

bar2

Antisocialistorden tar nu mark och uppmärksammar medborgarna hur man ska hantera en situation när det finns en socialist på arbetsplatsen eller i det offentliga rummet. –Våga säg ifrån! Var inte en medsocialist!

Ge din solidaritet till alla de miljoner människor som fallit offer för socialismen. – Säg ifrån!

Även när du som socialist argumenterar och diskuterar med en meningsmotståndare så är det läge att hålla för munnen när du förlorar diskussionen och blir arg. -Håll då tillbaka dina aggressioner för din egen skull.

För att hitta tillbaka till ditt sanna jag så använd bara faktabaserade argument och avstå från frestelsen att använda känslobaserade argument. Det är så socialistiskt.

Återigen så är det för ditt eget bästa då du riskerar att dömas på sociala media hårt och personligt som uttalad socialist.

Att vara en tyst åskådare när någon i din närhet agerar eller uttalar sig socialistiskt, gör dig till medsocialist. Miljoner människor i Sovjetunionen, öststaterna, Centralamerika, Kina, Kambodja, Vietnam, Venezuela, Kuba och Zimbabwe har dödats och skadats av socialistiska regeringar som kränker människans rättigheter.

Det står i FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheter som togs fram 1948, efter WWII. Första artikeln inleds med ”Alla människor är födda fria och lika i värdighet och rättighet”. (Felaktigt översatt i svensk lag till ”Alla människor är födda fria och lika i värde och rättighet”) (Originaltext på engelska: ”All human beings are born free and equal in dignity and rights”)

Visa din solidaritet med de som överlevt en socialistisk regering.

Genom att tydligt säga ifrån bidrar du till ett samhällsklimat där acceptansen för socialistiska åsikter minskar, åsikter som kan leda till förödande konsekvenser. Därför vill vi uppmuntra dig, och andra, att säga ifrån i vardagen. När du sitter på släktmiddagen, är hos frisören, åker buss eller fikar med dina arbetskamrater.

Var inte medsocialist – säg ifrån!

Vi har samlat våra bästa tips på hur du kommer igång:

 1. AVBRYT
  Det enda du behöver veta är att alla människor är lika värda. Socialismen gör skillnad på folk och när det passar en regim att döda i socialismens namn så gör den det. Påminn om alla oskyldiga offer som ryckts ifrån sina familjer och vänner.
 1. PÅTALA
  Uppmärksamma personen på att det som sägs är socialistiskt. Tycker du att konfrontationer är obehagliga kan du söka uppbackning hos andra närvarande personer. Vänd dig till dem och säg ”Det här är inte okej, kan vi hjälpas åt? Vi har socialister i rummet och jag vill ha hjälp att avlägsna dem.”
 1. HÖJ BLICKEN
  Se dig omkring, om en socialist är närvarande kan du tilltala honom/henne direkt och tydligt visa att du såg vad som hände och att du inte finner dig i vad de har sagt. Den typen av uttalande är kränkande.
 1. ANMÄL
  Oavsett om det är på arbetsplatsen eller i offentlig miljö. Berätta för närmaste chef, anmäl till polis eller tillkalla vakt. Socialism är en fara mot mänskligheten.

Om du trots allt ändå var en tyst åskådare i en situation där någon agerade eller uttalade sig socialistiskt, så kan du efteråt:

 1. Prata med personen som utsattes. Fråga hur han/hon mår och erbjud dig att vara vittne vid en polisanmälan. Socialister måste göras uppmärksamma på att de har en ideologi som har dödat miljoner människor.
 2. Ta upp händelsen igen. Om det var en person i din närhet, som en släkting eller kollega så våga ta upp det lite senare. ”Det där du sade igår, jag tycker inte det är okej att säga så. Det är socialistiskt och inget jag sympatiserar med. Tänk på alla offer socialismen har krävt.”
 3. Larma polis eller vakt, om det är en situation som kräver det.

Tycker du det är svårt att veta vad du ska säga? Här har vi samlat några färdiga formuleringar:

 • Vet du vad, din kommentar är socialistisk.
 • Hur menar du nu, när du säger så? Står du upp för socialismen? Vet du om alla som dödats i socialismens namn?
 • Jag upplever det som kränkande när du uttalar dig så.
 • Jag blir ledsen och väldigt obekväm när du uttalar dig socialistiskt.
 • Din kommentar är faktiskt inte okej, den stämmer inte och är ett hot mot mänskligheten.
 • Jag håller inte med dig, jag tycker att alla människor ska kunna leva i ett samhälle utan socialism.
 • Ditt skämt var inte roligt. Det var socialistiskt.
 • Hur tycker du att det du nu sa stämmer överens med den här arbetsplatsens värdegrund som är antisocialistisk?
 • Det är inte okej att skämta om alla som fallit offer för socialismen.

Vardagssocialismen leder till stora konsekvenser för många människor. Inom projektet Apropå Socialism vill Antisocialistorden bidra till en samhällsförändring och uppmana till handling mot politiska handlingar i socialismens anda. Kampanjen ”Var inte socialist – säg ifrån!” är en del av projektet.

Vintern 2017/2018 lanseras appen Apropå Socialism riktad till ungdomar i åldrarna 13–19 år. Appen kommer senare att finnas tillgänglig också för allmänheten via Appstore. Översättningar av appen finns även på arabiska, farsi, dari, turkiska, uzbekiska m fl.

Varna även din omgivning att de riskerar att klassas som medsocialist om de umgås med dig. Hjälp finns att hämta i några informationsblad under hashtag #medsocialist.