Funderingar inför kommande valår.


FB_IMG_1480230438395.jpg

Min vän Leena Graaf skriver ett par väl valda ord vid köksbordet. Väl värt att fundera över och ta till sig..

Hon skriver:

Så sitter man då hemma vid köksbordet en grå söndag förmiddag i November.

Har en vän som är politiskt intresserad på besök. Samtalet kommer då per automatik att handla om kommande val och hur våra politiker agerar eller snarare brist på agerande.

Personligen har jag varit väldigt intresserad av att lära mig mer om politik och hur det fungerar, har även haft åsikter och sänt skrivelser till de olika utskotten. Utan framgång.

Jag har numera backat ur detta med politik då jag anser att samtliga partiledare beter sig illa och fegt.

Ingen av partiledarna vågar stå upp för vad deras egna led säger eller hittar på. Men man kan återkommande mobba och komma med personangrepp på politikerkollegor. Dessa sugs upp av media som en svamp och hela orkanen är igång. Svenska folket dömer och det blir abnorma följetonger om något som egentligen inte var något från början.

Jag tycker det är rent ut sagt vidrigt att våra partiledare får stå offentligt i TV eller uttala sig i media där man kan klassa dessa uttalanden som ren mobbing eller personliga påhopp. – Vilket alla vet är olagligt i Sverige.

Funderingarna ligger på om man varje gång man ser/läser eller hör ett sådant tilltag skulle JO anmäla den personen så att politikerna kan ägna sig åt politik och inte sandlådeverksamhet.

Jag personligen anser inte att någon politiker idag är värd min röst. Så jag har ett dilemma nu.

Vidare anser jag att det är synd att olika partier inte tar till sig intresserade nya medlemmar, utan idkar någon form av hierarki och härskarrang i leden. Vilket jag tycker är väldigt ledsamt.

Jag brinner för rättvisa och att vårda våra egna utsatta i Sverige.

Jag vill ha tillbaka en fungerande välfärd och en riktig pension till våra äldre. Våra barn ska inte fara illa och polisen ska ha mer pengar för att kunna utföra sitt arbete. Militären ska ha mer resurser. Vården ska vara väl fungerande i hela Sverige, inte bara centralt. Grundlagen ska ses över i sin helhet och ändras utan dröjsmål. (vilket tyvärr inte fungerar).

Politiker ska sluta stoppa pengar i egen ficka och de ska kapa ner på sina egna kostnader inom partiet och ge till samhället istället.

Framför allt så SKA dom bedriva politik och inte mobbing!

Från en svensk som skäms över våra politiker i dagsläget.
Leena Graaf

5 kommentarer

 • Håller med er båda nästan till fullo. Vi har ett feodalsamhälle där politiker och deras anhöriga gjort sig till herrar och vi andra, pöbeln som bidrar till deras välfärd och slöseri med medel som borde komma oss till handa, vilket det inte gör! Men kommer du från något utomeuropeiskt land utan ett enda bevis på vem du är, så släpps du in och får både bostad och försörjningsstöd. Vilket annat land handlar så, pungslår egna folket till förmån för ekonomiska migranter, ofta utan skyddsbehov! Ex de afghaner som fått avslag, men som genom diverse smutsiga demonstrationer och ”batikhäxor” nu fått regeringen att backa från taget beslut. Då undrar man, varför finns Migratkionsverket? Lägg ner och satsa pengarna på ex vis cancersjuka så att de kan få vård i tid. Man kan sammanfatta våra politiker med ett ord: Odugliga! Finns mycket att säga om dagens samhälle men sunt är det inte.

  Gillad av 1 person

  • Landsförädare är det rätta ordet och stora kaffirer ! sverigefober och anti nationella är vad dom är dom tjänar ju pengar och röster på invandrare så dom är stora hycklare och asketer !
   här gitta ja en artikel om svensk fientlighet.!

   Aversionen mot etniska svenskar kan manifesteras i våld mot svenskar för att de är just etniska svenskar. Svenska ungdomar kan till exempel rånas på sina mobiltelefoner eller plånböcker, misshandlas eller mobbas i skolorna för att de är svenskar. Kvinnor kan våldtas med motiveringen att de är blonda och blåögda och att de förtjänar det.[1] Svenskar kan bli utsatta för nedsättande tillmälen som till exempel; ”svenne”, ”svennehora”.

   Politiker som Mona Sahlin beskrivs ofta som svenskfientliga då hon uttalar sig diskriminerande och grovt negativt om svensk kultur och om svenskar i allmänhet. Ett exempel på sådan svenskfientlighet är Sahlins citat där hon menar att om en invandrare och en svensk är lika kvalificerade för ett jobb så ska alltid invandraren få jobbet före svensken.[2] Även Fredrik Reinfeldt uttalade sig svenskfientligt då han sade att ”ursvenskt är bara barbariet”.[3]

   En svenskfientlig person ifrågasätter även det svenska kulturarvet och anser att det är underlägset andra kulturer; att svensk kultur är ”tråkig” och ”töntig”. Man anser att alla goda kulturella influenser har kommit utifrån, från andra länder. Att Sverige inte har någon ”riktig” kultur i jämförelse med andra. Man brukar även benämna det som kulturmasochism.

   Den 22 oktober år 2010 anordnade SSU en konsert där den dömda mördaren Danilo Henriquez, Danjah, uppträder. Konserten möter inget motstånd från etablissemanget.
   Motiv bakom svenskfientlighet

   Då sociologistudenten Petra Åkesson för sin C-uppsats intervjuade invandrarungdomar framkom det att invandrare krigar mot svenskar och att en av krigsmetoderna var personrån.

   I en artikel publicerad av Dagens Nyheter den 25 mars 2006 säger Petra Åkesson: ”Det var tur att jag använde bandspelare för de svar jag fick var så anmärkningsvärda att jag fick lyssna flera gånger för att riktigt inse vad de sagt. ”När vi är ute på stan och rånar så krigar vi, vi krigar mot svenskarna”, var ett återkommande argument”. ”Pojkarna från en av skolorna berättade leende att ”det kommer en härlig känsla genom kroppen när vi rånar, man känner sig nöjd och glad, det känns som man har lyckats”.

   I artikeln framkommer också att invandrarungdomarna anser att svenskar är ”mesiga, rädda och dumma”. En av ungdomarna berättar för Åkesson vad makt betyder: ”För mig är det att svenskarna ska lägga sig ner på marken och pussa mina fötter”.[4]

   I juli 2011 framkom det att två rånare, 19 respektive 21 år, valde etniskt svenska pensionärer som sina offer eftersom de betrakatde svenskar som enklare att råna.[5][6]
   Hetsen mot Sverigedemokraterna efter riksdagsvalet år 2010

   Efter riksdagsvalet år 2010 skapade svensk massmedia en hetskampanj mot Sverigedemokraterna, som i valet fick 5,7% av rösterna och därmed kom in i riksdagen. Både tiden innan och efter riksdagsvalet år 2010 har valkandidater för partiet, anhängare och folk som bara röstade på partiet utsatts för grova våldsdåd, främst har dessa begåtts av invandrare och antirasister.

   Ett tydligt exempel är knivskärningen av en man på Magnus Ladulåsgatan i centrala Stockholm, som överfölls med motiveringen att han ”såg ut som en Sverigedemokrat”.[7]

   Mikael Jansson kommenterade det hela: ”Vi upplever en hets mot oss Sverigedemokrater. Och att andra politiker inte tar ställning mot detta.”

   På skolor som SD besökte hände det att antirasister och invandrare misshandlade eller attackerade partiets representanter. SD har varit särskilt utsatta av vänsterextremister som bland annat har lagt döda djur i SD-politikers brevlådor.[8]
   Se även

   Offer för svenskfientligheten
   Stoppa Svenskfientligheten

   Gillad av 1 person

 • Lite mobbning har ja inte problem med o smutskastning det hör till men när man använder det för man inte har några argument då är det fel ! det får bara användas för o hyvla över en annan persons tilltag !

  Gilla

 • Mycket bra inlägg !
  Jag tycker att du tar upp de flesta problemen i Sverige!
  Vi kan inte tycka och säga det tillräckligt många gånger verkar det som?
  Hur stor och allvarlig krisen faktiskt är ute landet. Det är ju Vi som drabbas av den!
  När vi har politiker som sätter den egna personliga prestigen främst!
  Dessa ”maktfullkomliga” som ignorerar och blundar för de allvarliga problemen som finns i Sverige i dag. Och som kollektivt underbygger tystnadskulturen inklusive mobbing av oliktänkande.
  I varje sunt samhälle skall det finnas en opinion och en opposition !
  Tyvärr, Sverige är allt annat än sunt!
  Hysch-hysch kulturen kallar jag det för…
  Ett exempel ur välfärds-situationen i Sverige…
  Man har från regeringen blundat för och ignorerat att det faktiskt finns långt över
  7000 barn i Sverige med ensamstående förälder, som är hemlösa och som inte säkert har tak över huvudet varje natt??
  Vilket borde vara otänkbart och omöjligt i ett s.k ”välfärdsland” som man gärna framhåller att Sverige är? Jag har skrivit många brev till denna s.k regering och kritiserat bristerna i deras politik och har erhållit noll i respons!
  Det är som att hälla vatten på en gås! Ja, vad kan man vänta sig?

  Vi har en Statsminister som har den högsta lönen inom EU? Inte för att han är värd det heller Utan man kan bara fråga sig vad f…n får man för pengarna? Det är skattemedel som betalar deras löner, fallskärmar och ”göra bort sig ersättningar”
  Att total inkompetens skulle ge en så galet hög ersättning?
  Det kunde man aldrig tro när man kämpade och slet med sina studier? Jag har levt och arbetat i ett annat land i Europa Det är en väldigt stor skillnad på Sverige och det landet! Jag hade b.l.a helt gratis sjukvård etc Trots mycket lägre skatt!
  Behövde heller aldrig oroa mig för sena kvällspromenader – Det hände aldrig något under alla de åren…Inget rån, inget överfall !
  Ett mycket tryggt samhälle – Annan kultur än Sverige !
  I Sverige har man misslyckats med ALLT inom alla områden!
  Och det är VI som är politikernas arbetsgivare, och som faktiskt får stå för notan!

  Gillad av 1 person

  • Tack för lovorden Louise, både jag och Leena tackar.
   Bra kommentar av dig, mycket viktiga argument du tar upp.

   Gilla