Vi har är ett problem med demokratin!


hotetmotdemo

Det enda vi kan vara säkra på om det kommande valet i Sverige är att vi kommer att sluta med fel regeringen igen som vanligt, det är vad vi förtjänar, eftersom vi alltid röstar för personer som vet att de kan bryta varje löfte och fortfarande väljas igen.

En av de mer infekterade frågorna i valkampanjen har på senare år varit invandring, men sanningen är att vi egentligen inte har invandringsproblem i Sverige.

Det är ett symptom, och det är ett av många.

Vad vi har är ett demokrati-problem därför att vi faktiskt inte har något att säga till om för att forma det samhälle vi lever i.

Vad vi har är uppkomsten av en illusion av demokrati vart fjärde år när vi röstar på folk, efter en regnbåge av löften som sedan ger oss fingret och gör vad de vill ändå.

Eller kanske rättare sagt, de gör vad de blir tillsagda från EU och Bryssel, vilket är att driva igenom saker som folk inte röstat för och inte vill ha, och sedan undrar vi varför vi inte får vad vi röstat för – igen, när vi gått ut och röstat på samma personer igen, och igen, och igen.

De säger att en definition av galenskap är att göra samma sak om och om igen, och förväntar sig ett annat resultat.

Och vi har verkligen inte några ursäkter, eftersom vi vet att alla etablerade partier ljuger och har ljugit för oss i det förflutna. – Och inte bara små vita lögner, utan betydelsefulla och allvarliga lögner.

Vi vet att de ljuger nu också, vi behöver bara slå på TV´n och lyssna på partiledardebatten som sänds så hör vi hur lögnerna sipprar som kladdig honung ur munnen på dom. Vi vet att de gör det eftersom de vet att de kommer undan med det. De kommer alltid undan med det, eftersom vi fortsätter rösta på dem som ett gäng får.

Alla brutna löften från det förflutna är som bortblåsta, de har presenterat några nya skinande löften nu. Ser du hur de gnistrar?
– Vi är verkligen godtrogna fånar?

Löfven har nu utlovat mer pengar till de gamla, höjda pensioner och Gud vet vad. Men vi vet ju på förhand att allt han lovar tar han tillbaka då man ”räknat fel” eller ”vi har större problem som måste lösas först” eller någon annan bortförklaring.

Och vi väljer honom igen, kommer han att göra samma sak igen, eftersom det är den han är. Han vill inte ha demokrati och trygghet. Ingen av dem verkar vilja ha det.

Du måste förstå att demokrati i Sverige (eller vad vi kallar demokratin i våra mer mörka humoristiska stunder) fungerar enligt principen att folket alltid har fel, och att vad de än vill är alltid dåligt.

Därför är mindre äkta representation i regeringen alltid bättre.

När allt kommer omkring, om folket fick som de ville, skulle vi ha allehanda galen och oansvarig politik.

Till exempel skulle vi inte ha haft svältande fattigpensionärer om folket hade fått som de vill, eftersom folket vill ha en tryggad ålderdom, vi hade inte haft problem med ökade våldtäkter eftersom vi vill värna om våra barn. Vi hade inte haft kommuner som köper bostäder åt lata invandrare som inte går att anställa med 3 fruar för flera miljoner. – Folket har gjort detta känt, men karriärpolitiker med massiva egon vet alltid bäst, så därför har vi allt detta.

Om folk hade fått som de ville, skulle bankerna och bankirerna inte ha räddats på vår bekostnad för sina brott mot oss, och som nu lever det goda livet igen på massiva bonusar samtidigt som vi fortsätter att betala av deras kriminella spekulationer.

Om folket fått som de ville skulle det inte finnas någon privat vinst inom hälso- och sjukvården, och finanserna för polisen och de väpnade styrkorna skulle inte skurits ner, igen och igen och igen… för att göra vårt samhälle osäkrare och farligare medan vi ökar på de miljarder vi redan skickar i utländskt bistånd till länder fulla av korruption – en del som till och med har kärnvapen.

Om folket hade fått om de ville skulle detta land inte vara fullt av utländska terrorister och brottslingar vi inte kan deportera, inte heller skulle vi tala om ett invandringsproblem, eftersom vårt medlemskap i EU skulle ha behandlats demokratiskt för länge sedan. – Om bara några av de många löftena hade hållits, vem vet?

Vi kan inte fortsätta hälla miljarder rakt ner i avloppet för privilegiet att ta order från människor som vi inte valt i Bryssel och inte kan ta bort.

Förutsägbart, så säger opinionsmätningarna att de vanliga misstänkta, den rödgröna röran, 7-klövern och vänstern, kommer återigen att få de flesta rösterna även i detta val, som vanligt, eftersom de har rivaliserande arméer av stam-supportrar som skulle rösta på en åsna om de sätter upp en som kandidat. – Och i många fall, är det precis vad de gör.

Parlamentariska tids-tjänare och säkerhetshållare som säkert kan åberopas för att mingla lydigt genom lobbygrupper och röstar som de blir tillsagda.

Ibland kommer de att skapa lite väsen för syn skull så klart. De står upp och puffar och blåser, göra sina små tal men så fort de satt sig igen och håller käften, röstar de som de blir tillsagda.

De kallar varandra hedersamma till höger och vänster, men om de vill ha en karriär (och det VILL de) måste de vara vanhedrande och låta sig mobbas och driva omkring som vasaller, för vår räkning. De måste svika varje garanti de någonsin har gett, och tysta folkets röst som valde dem, och det är därför vi aldrig tycks få vad vi röstat för, det är därför vi inte har någon kontroll över våra egna gränser, det är därför politiker kommer undan med sina brott, och det är därför vårt land verkar befinna sig i krig med våld och kriminalitet.

Hur som helst, hur kommer du att rösta den här gången? Samma som vanligt? Eller har du tänkt till och väljer att utnyttja din demokratiska rätt att säga ifrån den här gången?

 

4 kommentarer