Ta din Gud och dra dit pepparn växer.


moral.jpg

Du behöver inte vara religiös för att vara en olägenhet för allmänheten, inte mer än du behöver en medicinsk examen för att vara alkoholist men statistiskt sett så hjälper det uppenbarligen, och vem blir förvånad över det?

Det här kommer att bli ett ganska oförskämt inlägg i min blogg, eftersom jag trodde att jag hade gjort min position ganska tydlig när det kommer till skrifter, religion och präster i de tidigare inlägg jag gjort i ämnet, men tydligen inte.

Det finns ett par personer som kontaktat mig via bloggsidans mailfunktion efter mitt senaste inlägg angående prästerskapets arrogans, som nu har beslutat att evangelisera för mig, då de anser att jag inte har förstått sanningen och de vill undervisa mig genom att använda, gissa vad?

Just det.  – Bibeln!!

Och eftersom jag inte vill höra något av detta, så är jag tydligen småsint och obildad, vilket är en nyhet för mig.

Att kalls småsint och obildad av religiösa människor är lite som att kallas islamofob av ett gäng radikala islamister.

Men jag måste erkänna att det finns en viss sanning i anklagelsen.
– Faktum är att jag är så småsint och obildad att jag bara är beredd att acceptera verkligheten.

Jag vet att det låter orimligt, men om något inte är verkligt så har jag en inbyggd automatisk fördom – Det är rätt, en fördom! – Mot att låtsas att det är verkligt. Faktum är att jag är så småsint och obildad när det gäller att tro på absurditeter, och du kommer säkert inte att tro mig nu, men jag behöver faktiskt bevis.

Otvivelaktiga bevis som skulle stå upp i en domstol. En riktig domstol, inte en kommission för mänskliga rättigheter.

Så, till de personer som ansåg mig vara småsint och obildad; Jag tror att vi alla vet att ni och era skrift aldrig kommer att kunna framställa detta bevis Om ni så talar er blå i ansiktet från och med nu fram till tidens ände. – Så låt oss inte bry oss om att ens försöka med det.

Ni skulle vara mycket bättre om ni istället reflekterade över det faktum att era djupt rotade övertygelser är egentligen inget mer än en olycka från födseln. Föräldrarna som ni råkade vara född till och saker de råkade tro på är nu säkert vad ni tror på.

Hade ni fötts någon annanstans, skulle ni säkerligen tro på andra saker, och det här ni tror nu och vill tillrättavisa mig med, skulle ni kanske överväga vara kätteri och falskt. Men i båda fallen skulle ni se er tro som vara den enda sanna religionen. – Hur är ni inte generade över er själva?

Så, nej tack! Jag vill inte höra om er tro och jag ger inte ett dugg för vad era skrifter har att säga om någonting.

Ledsen att vara så trångsynt småsint och obildad, men jag ska stava det ut för er nu så tydligt som jag kan för att undvika eventuella framtida missförstånd.

Jag bryr mig inte om ifall ni så har en skriftlig formel för att omvandla bly till guld. – Håll det för er själva.

Att missionera för människor som inte vill höra om det, är en så smaklös sak att göra. Det är som att utsätta dig själv offentligt. – Vad hände med god sed?

Det är inte som om vi inte redan kan sälj-planen. Gud vet att vi har hört det tusentals gånger, och det kan ändå inte bli mer övertygande i berättandet från dig, men det verkar inte registrera hos dig, eller hur?

Om någon försökte sälja mig en bil, och jag bestämde mig för att det inte var för mig så skulle jag inte förvänta mig att personen återvänder nästa dag och försöker sälja den till mig igen. – Speciellt om det var en osynlig bil.

Om de gjorde det, skulle de motas bort bryskt men bestämt och de skulle inte få någon respekt hos mig. Eftersom jag inte tittar på marknaden efter en bil.
 -Inte någon bil alls.

Jag har beslutat mig för att gå. Att gå kommer att ta mig dit jag ska, eftersom jag ska dit det tar mig. Och jag kommer vara glad att komma dit. I själva verket är jag redan där.

Så jag behöver inte höra om någon gud eller frälsare eller profet eller skrift eller någon form av övernaturlig gudomligt hokuspokus som helst. Eller ens någon finare variant på detta tema; – Halv man, halv gud typ av arrangemang. 

Jag är inte intresserad. Jag har hört det förut, och jag är övertygad om att allt bara är lögner. – Kränkande förnedrande nonsens som förorenar allt det berör.

I själva verket, när jag utsätts för religion jag känner mig smutsig.

Jag känner mig förorenad av uselhet och mjöliga plattityder som försöker passera som visdom. Denna nakna pengagreppande, kontrollerande retorik som saknar mänsklighet eller medkänsla.

– Skojar du? Den högdragna nervärderande tonen, de ständiga påträngande kraven på privilegium, och de absolut oförlåtliga brotten mot sinnen hos små barn.

Och jag anser att de människor som gör ett yrke av religion är avskum av jorden. Jag tror att om Jesus dök upp i morgon, så skulle han hålla med mig.

Så låt oss hoppas att han gör det.

Relaterade artiklar:

https://rosatraktor.wordpress.com/2017/09/18/kyrkoval-och-prasterskapets-arrogans/

https://rosatraktor.wordpress.com/2017/08/22/vad-ar-din-moraliska-guide/

https://rosatraktor.wordpress.com/2017/03/01/vad-har-jag-emot-religion/

 

 

2 kommentarer

 • Precis så känner ja med när man träffar frireligiösa sändebud som dom påstår sig vara.. haha ! det enda dom vill är o försöka övertyga en om att skogen är grönare på deras sida och att deras ståndpunkt är bättre rätt äckligt faktiskt o genomskinligt.. religion ska vara en innerlig känsla som är positiv och fri !

  Gillad av 1 person

  • Håller helt med dig Markus. När de försöker övertyga dig, försöker de egentligen bra övertyga sig själva..

   Tro behöver inte religion, din tro är din.

   Gilla