Kyrkoval och prästerskapets arrogans


kyrkan-jpg

Även om jag är ateist och sekulariserad och ungefär lika anti-religion som det är möjligt att vara, så har jag inga problem med att någon tror på Gud om det är hur de vill leva sina liv. Faktum är att jag tror att för vissa människor kan en tro på en falsk gud vara ganska terapeutiskt på samma sätt som artificiellt dagsljus kan hjälpa till med vintertrötthet.

Men personlig tro och offentlig religion är två helt olika saker.

När religionen blir offentlig slutar den att vara andlig och det blir politiskt, vanligtvis körs den på det moraliska hyckleriets biljett.

Och eftersom den påstår sig ha gudomlig myndighet, som kräver ovillkorlig underkastelse och lydnad utanför förnuftets gränser så föraktar den demokratin lika mycket som den föraktar kvinnor och homosexuella – så det är en hel del förakt där – och därför är den alltid strävande mot teokrati, för att stärka makt och status av präster.

Offentlig religion existerar endast till förmån för präster, och präster finns endast till förmån för just präster, och detta är en central punkt att förstå.

Personlig tro, andlighet eller vad du vill kalla det, behöver inte administreras och övervakas av en privilegierad klass av kontors-fascister, medan offentlig religion inte bara beror på präster, den är beroende av dem.  Det ena kan inte existera utan det andra, och ingetdera är faktiskt nödvändigt.

Och de vet naturligtvis detta, vilket är anledningen till att deras proxy-religion handlar om skuld, underkastelse och lydnad och inte upplysning. – Skojar du? Det är det sista de vill eftersom upplysta människor inte behöver präster.

Varför tror du att påven säger till katoliker: ”Lydnad till läran om kyrkan är grunden för din tro.” – Inte bergspredikan, inte älska din granne…Lydnad.

Lydnad är din grund för religion. Så klart det är. Det måste vara, eftersom alternativet är att du ska titta in i ditt eget hjärta, och det är den sista platsen dessa parasiter vill att du ser eftersom det är där skitsnack-detektorn sitter.

Jag har hört präster kallas många saker – himla piloter, hund-krage vampyrer, mänsklighetens huvudlöss är några av mina favoriter. – men jag tror inte att dessa epitet gör rättvisa åt den verkliga missgärning det prästerliga yrket företräder, som jag tror är engagerade i att avsiktligt vilseleda den mänskliga rasen. – Som alkemister som är specialiserade på att vända guld till bly.

Präster försöker eliminera så mycket kreativitet och glädje som möjligt, för att effektivt neutralisera den mänskliga erfarenheten och övertyga oss om att detta liv inte är tillräckligt bra. De hävdar moralisk auktoritet men deras meritlista visar att orden ”religion” och ”moral” inte ens hör hemma i samma mening, inte mer än orden ”skapande” och ”vetenskap”, eller ”islamiska” och ”utbildning” eller ”biblisk” och ”vett” hör hemma i samma mening.

I själva verket, det enda moraliska förnuftiga människor bör ta från religionen är att inte tror på allt man läser i böcker.

Och när vissa ledande präster citeras i medierna går de ut i sitt sätt att skildra sekulära åsikter som en form av extremism, när det i själva verket är de själva som är extremister, som insisterar på att vi förnekar bevis på våra egna sinnen, inte bara för att rymma en rad obevisbara absurditeter, men för att låta dem diktera många aspekter av våra liv. – Hur mycket mer extremt vill du ha det?

Och det finns inga djup, djupa nog som dessa människor inte kommer att sänka sig i för att stärka deras egna skit-dogmer.

Kondomer, till exempel. Vi vet alla att den katolska kyrkan inte gillar födelsekontroll, vilket är lite udda, eftersom den gärna gynnar varje annan form av kontroll – men att medvetet ge falsk information om frågor gällande liv och död till människor som är tvungna att lyda, som påven gjorde för en tid sedan och som katolska präster gör ganska rutinmässigt i Afrika, är cyniskt och omänskligt och bör behandlas som mordförsök.

Varje offentligt uttalande från en ledande präst är utformad för att beröva oss och koppla bort oss från planeten som ger oss liv eftersom de inte vill att vi ska vara jordade på något sätt. – Så de säger att vi inte ens hör hemma i denna värld.

Vi är alldeles för bra för denna syndiga plats, eftersom vi är heliga och speciella. – Ja visst. Vi är så speciell att vi tillbringar hela livet på knä och ber om ursäkt för saker som vi inte hade något med att göra till att börja med.

Varför tror du att alla bra saker om religion ska hända i framtiden och efter döden, och inte i detta nu när vi lever? – Inte här och nu i verkligheten som du faktiskt lever i, och därmed är den enda tid där du har någon makt.

Nej, nuet är reserverat för bön och bot och att förakta människans villkor. Långt bättre är det då för dig att fokusera på den lysande framtiden och livet efter detta. Och medan du väntar på att komma dit, medan du väntar på att ditt liv ska ta slut så att livet efter kan komma – vad bättre tillfälle än den tiden att få ner på knä och säga några böner och göra en del botgöring. – Du kan aldrig be för mycklet; Det vet du.

Och medan du är där nere och ber om ursäkt för din existens som vanligt varför inte ta en sekund att fråga dig själv en ganska för mig självklar fråga: – Vem tjänar på din tro? Här och nu när det faktiskt räknas? Vem skördar de jordiska belöningarna, i motsats till de mindre påtagliga himmelska sådana i det heliga land och himmelrike som du har utlovats?

Låt mig fråga dig något. Hur många känner du till som bor i ett palats? – En handfull kanske, eller hur? Hur många av dessa människor är kristna präster, och vad i helvete tror du att de tror att de gör där?

Säkerligen har varje präst som bor i ett palats missat poängen och budskapet om Jesus med en mil – minst. Du behöver inte vara en teolog att fatta det.

Ett barn kan påpeka att denne präst inte ens har börjat förstå lektionen han tänkt att undervisa andra med. – Han bara agerar ut en roll som en tränad apa. Han är inte ens avlägset kvalificerad att hålla den position han har, och genom att hålla den som han gör, förnedrar han den och gör den meningslös.

Ärkebiskopen Antje Jackelén; Du vet vem hon är, naturligtvis. Hon är en principlös quisling som vill att sharialagar genomförs i Sverige eftersom det är religiös lag, och eftersom religion kommer först för henne och människor i andra hand.

Och här i Sverige har vi blivit ganska vana vid att bli förelästa av den här vansinniga, galna kvinnan om osjälviskhet och icke-materialism från bekvämligheten av sin plats inom kyrkan och prästerskapets fina bostäder. Jag har faktiskt nämnt detta tidigare, men jag måste nog göra det igen eftersom jag fortfarande inte riktigt kan tro det själv. Att vår egen ärkebiskop överger kristendomen för islam. – Vilken HÄDELSE!

Hennes kollegor, andra media-moralister med massor att säga för sig själva, bor även de i fina bostäder tillhandahållna av kyrkan. Var annars skulle de leva och bo? Allt annat skulle vara en förolämpning mot Jesus, eller hur? Och för resten av dem, biskopar, ärkebiskopar och kardinaler, ingen av dessa jävlar skulle smutsa ner fötterna på något mindre än en herrgård. – Naturligtvis känner vi alla till påven och hans massiva slott.

I själva verket, presiderar han över en hel stad som även fungerar som en självständig stat; Vatikanen över vilken han är ensam härskare. – Bra jobb om du kan få det.

Och var är du? Fortfarande på knä och ber om frälsning kanske?

Tja, i så fall, fortsätt med det, eftersom din favorit evangelist måste köpa sig en ny privat jet med dina pengar. – I Jesu namn, naturligtvis.

Den där Jesus, han kommer att bli en mycket förmögen ung man om han någonsin kommer tillbaka, tror du inte det? – Med allt som är köpts i hans namn.  – All den där råa extravaganta onödiga lyxen.

Jag undrar vad han ska tänka när han inser att bilden av hans förfärliga död på korset har förvandlats till den mest lukrativa ekonomiskt vinstgivande  logo i mänsklighetens historia, och att den efter 2000 år fortfarande håvar in berg av kalla hårda kontanter. – främst från fattiga människor.

Jag undrar om Jesus kommer att tillåta sig en glimt av samvete och återspegla att han kanske är den som ska be oss om syndernas förlåtelse, och inte vi, för att han låter sitt namn kapas och utnyttjas av dessa cyniska livssugande brottslingar. – Jag antar att vi bara kan vänta och se.

Under tiden, vänd dig till religion om du verkligen behöver det för komfort, om det är allt du har att luta sig mot. Men vad du än gör, vänd dig inte till religionen för sanningen.

Religion vet inget om sanningen, och dessa präster är ett levande bevis på det.

Om av något mirakel, de skulle snubbla över sanningen, skulle de gömma den för att skydda sin stinkande dogm på samma sätt som dogmen skyddar dom.

Hur självklart måste det bli att dessa inte är präster av ödmjukhet och visdom, som är en typ av Jesus modell och verkligen vad vi egentligen letade efter, men karriärpolitiker. Snåla, småsinta, status-besatta, ego bundna präster.

Vilket förödmjukande tillstånd för alla som påstår sig vara andliga lärare. I själva verket just de fariséer Jesus själv motstod.

De är som besatta av sin egen betydelse, sin egen grandiositet, med status quo till varje pris, med dogm över medkänsla hela tiden, de som beter sig som om folk existerar till förmån för religionen och inte tvärtom.

Jag upptäckte nyligen att ordet ”kättare” (Heretic) kommer från det grekiska ordet ”Hairetikos” som betyder ”att kunna välja”, vilket säger allt, tycker du inte det?

Gud välsigne ateismen.

 

4 kommentarer