Sveriges befolkning verkar just nu bestå av två grupper:


grupper

1) De som hajat och som vidtar sina mått och steg i det tysta. Prepping, reträtt utomlands, medborgargarde, jägarexamen, stuga i fjällen…

2) De som konsekvent valt bort all ”jobbig” information de senaste 5-6 åren. Människor som – av ideologiska skäl – vägrar att acceptera att det fungerande folkhem vi med gemensamma krafter byggde upp snart är borta och att det kommer att efterträdas av våld och anarki.

Grupp 2 ville väl men de lyssnade på fel människor; de lyssnade på journalister och krönikörer som byggde sina (lukrativa) karriärer på att hävda att all form av oro för samhällets utveckling bottnar i folks taskiga människosyn och latenta rasism.
De pantsatte sin trovärdighet. Nu kan de inte backa…

…och det där kan man skratta åt – absurditeten i deras taktik.

Problemet är att media skapat ett monster. Ett (snart) helt okontrollerbart monster som kommer att manifestera sig i att folk tänker så här:
”Fuck it. Jag skiter i vad media påstår. Jag ser med egna ögon vad som händer i min stad, i min förort, i mitt kvarter… jag är inte dum… nu tänker jag göra nåt åt det.
Var är mitt gevär?”

Jag hoppas – innerligt – att jag har fel. Jag hoppas – innerligt – att jag misstolkat alla hundratals varningssignaler de senaste åren.

Ur intellektuell synvinkel vore det klart möjligt.
Ur statistisk… not so much.

2 kommentarer