”Här är hon – Sveriges idealmänniska 2017”


Det finns en tjej med färgat hår, piercing i näsan och alldeles för stora glasögon – med en formlös kropp som pryds av ett par urtvättade häng-jeans, tygskor och en magtröja som visar den ocharmiga otränade magen.

Hon kallar sig feminist. Hon kallar sig vänster och PK.
Hon menar att hon är en individ av sin tid. Att alla bör tycka som hon år 2017.
Hennes viktigaste politiska ståndpunkter är: jämställdhet, feminism, antirasism, tolerans, miljömedvetenhet och ”allas lika värde”. Hon behöver dock inte ha någon särskild förståelse för vad dessa ord faktiskt betyder, så länge hon utstrålar godhet.

Hon vill att varje kvinna ska kunna vara en man och att män ska få lov att vara kvinnor. Det bästa är om varje individ själv får bestämma sitt kön och det finns det minst tio olika könstillhörigheter att välja mellan.

Hon hoppas också på ett land där hela världens befolkning befinner sig och där alla religioner får plats och kan utövas tillsammans, helst som under en mysig familjemiddag. Hon är ju som sagt tolerant.

Hon har inget att säga om den muslimska mannen som kastar ut den muslimska dottern från balkongen då hon umgåtts med några killkompisar – det handlar ju inte om kultur utan om socioekonomiska orsaker och det kan man inte lasta individen för. Inte heller tycker hon det är obehagligt när hon blir förföljd av invandrargäng på stan eller tafsad på av flyktingbarn när hon är på sin favoritkonsert. Hon förstår dessa män och anser att deras beteende inte handlar om kultur eller etnicitet. Istället är det det patriarkala samhället i stort som skapat dessa mansgrisar. Dessa botas främst genom kramar och kärlek.

Hon är inte heller orolig för att det finns islamistiska terrorister innanför våra landgränser och räds därför inte heller potentiella terrorattacker inne i centrum där familj, vänner eller hon själv kan befinna sig. Skulle detta ändå hända ställer hon sig mer än gärna på Sergels torg och sjunger för kärlek, öppenhet och tolerans.

Denna tjej menar istället att det största hotet mot individens frihet är vita, svenska, heterosexuella människor, och framförallt män. Hon menar att dessa män vill tvinga på henne en titel, kategori, identitet och roll som kvinna. Och hon tycker att det är förnedrande att bli kallad för kvinna. Hon har ju gjort allt för att inte se ut som en kvinna. Hon har till och med börjat med att sitta bredbent.

Hon har också ett samtyckeskontrakt i bakfickan som hon plockar fram när hon träffar en knullkompis, bara så att denna är med på att knulla henne på ett jämställt sätt, allt för den lite extra magin i sänghalmen. Väldigt viktigt för att inte känna sig förtryckt i sängen. Denna kompis kan vara av alla tio olika kön. Kanske helst alla på samma gång, då det får henne att känna sig lite extra tolerant.

De vita männen vill också att hon ska kunna skaffa barn utan att behöva jobba, vilket hon anser vara kvinnoförtryckande eftersom hon inte vill ha en man som hjälper till genom att offra sig för familjen när han arbetar. Istället vill hon, om hon mot all förmodan skulle vilja göra något så föråldrat som att skaffa barn, att hennes partner ska utföra 50 procent av hemmaarbetet så att hon också kan jobba. Bara så att hon inte blir en förtryckt hemmafru och mamma. Skulle hon känna för att vara lesbisk vill hon helst adoptera ett barn från Afrika. De är sötast och visar också alla hon möter hur tolerant hon faktiskt är.

Denna tjej menar att feminism är när kvinnlighet inte längre finns hos kvinnor och när manligheten hos män är som bortblåst. Feminism för henne är liksom strävandet efter könsneutralitet och könlöshet. Men om man nu ändå väljer att vara kvinna, vilket hon ändå accepterar, måste denna kvinna i sann feministisk anda välja bort allt som heter traditionellt kvinnligt eller könsstereotypt. Det är ju socialt konstruerat. En stark, feministisk kvinna är den som är minst attraktiv för det motsatta könet, den som kan utföra flest praktiska färdigheter, den som är mest händig, mest rationell och luktar mest svett. Svett är ju liksom ett bevis på att kvinnan har kunnat utföra ett hårt praktiskt arbete.

Det finns också en kille, som ser likadan ut som denna tjej. Han står också för samma ståndpunkter och de mötte varandra på universitetet där de läste genusvetenskap. Nu vandrar de livets stig med regnbågsflaggan som ledmotiv och slöjan som symbol för kvinnlig frihet och sina adopterade afrikanska barn som den yttersta godhetssymbolen.

”Detta var uppsnappat från nätet och är ursprungligen skrivet av:”
Liv Ek, Kvinna, 25, krönikör.