Jag är född på 60 talet.


70-talet

Jag är född på 60 talet, och jag växte upp på 70-80-90 talet. Vi är den sista generationen som spelade boll på gatan, den första som spelade dataspel, och den sista som spelade in musik från radion på kassettband.

Vi lärde oss och använda Nintendo, Super Nintendo och GameBoy. Vi hade inga mobiltelefoner, inget internet eller sociala medier. När vi skulle skriva brev fick vi sitta med papper och penna, slicka kuvert och frimärke och sen vackert sitta och vänta på svar. och man kunde allas telefonnummer i huvudet.

Vi hade inte 99 TV-kanaler, plattskärmar, DVD, Blu-ray, surroundljud, MP3 eller någon av Apples produkter. Jag minns svartvit TV och 1 kanal som släckte ner kl 23:00 och efterlämnade en testbild eller bara ett statiskt brus som vi kallade ”myrornas krig”

Vi gillade att cykla runt i staden med tre på samma cykel, eftersom mamma och pappa inte skulle köra oss. Vi täljde spjut med Morakniv, vi snickrade kojor och klättrade i träd. Det fanns inget bygglov men vi älskade det.

Vi sprang barfota på varm asfalt och skrapade upp både tår och knän men det var inget vi grät över för vi hade roligt och inte tid att gå hem.  På vintern sopade vi vägar rena från sand och drog järnet nerför dem med både spark, bob och kälke.

Vi smygringde på heta linjen, vi pallade äpplen och vi gnuggade frigolit på surgubbens fönster och blev jagade. Vi lekte kurragömma i skogen klättrade upp i fallfärdiga uthus där vi gjorde dem till våra och ryska posten var en lek för hela kvarteret.

Vi lekte krig… tjejer som killar och vi försökte gräva oss ner till Kina i sandlådan.

Vi hade blåmärken och skrapsår men vi hade en sjujävla fet barndom.